Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ne moze prvo clean instal, prvo mora da ide sa sedmice ili osmice da bi imao aktiviranu desetku a kasnije moze ko hoce clean instal. Ali prvi put i bez pogovora mora update sa neka od dva sistema a za kasnije po volji.

Jes da malo kasnim sa odgovorom...."Kasno Marko...."

Odakle ti to da se mora prvo "apgrejdovati" sa postojećeg OS-a???
Imaš ISO Win10, spržiš ga na disk/fleš.....instaliraš, regneš i to je to.

Hoćeš da mi kažeš da se Win10 instalira kao pre 15 godina kad se XP pojavio???

Kad gomila ******a sa ETF-a nije skontala da XP može da se direktno boot-uje sa diska IAKO su znali da XP-u ne treba DOS.
Ne nego su pacijenti prvo instalirali MS-DOS pa sa DOS-a Win98 pa odrađivali "upgrade" u WinXP.

Problem je sledeći: računar se pali sam od sebe, ugasim ga naveče i ujutro je ugašen ali kad dođem sa posla on je u sleep-u. Ili dođem sa puta u 5 ujutro i baš u tom trenutku se pali. A nekad se pali doslovno čim ga ugasim, kao da ga nisam ugasio već samo resetovao. Sad googlam i vidim da ima i drugih kojima se Win10 pali sam od sebe (npr Computer turns itself on - Windows 10). Nadam se da nije do hardvera, ovaj računar imam od kraja decembra i od tada po prvi put imam Win10 tako da ne znam kako bi radio na drugom hardveru, ali ovaj problem nisam imao neka prva dva mjeseca a onda je počelo. Vidio sam neka rješenja koja su nekima pomogla oko uključivanja/isključivanja nekih opcija ali me prvo zanima da li je neko ovde imao taj problem i kako ga je riješio?

Dešavalo se to jednom mom ortaku...nešto slično....ali je njemu napajanje "izduvalo".....kao da je PSU pravio kratak spoj ili tako nešto (ne razumem se u "elektriku").

E sad.....MOŽDA.....ti postoji neka APP koja ti budi računar....stavlja ga u stand-by.....trebalo bi to da proveriš.

A to tako da se pali i gasi sam od sebe....ako je hardverski....može biti....pa recimo samo napajanje....možda MB.
Ako je softverski....kao što rekoh...proveri aplikacije....programe.
Možda neki od njih ima neku foru da ti "probudi" komp iz sleep moda.
Mada to meni sve smrdi na napajanje.

Poslednja izmena:
Koleginici na poslu se desilo posle nekoliko dana koriscenja Win10 da desktop blinka, blinka cak i u safe modu. Vidim internet pun problema sa blinkanjem ali resenje se svodi na gasenje dva servisa (error reporting) i to je to. Njoj to ne pomaze. Ima li neko mozda drugo resenje?

revert to win8.1

stiglo mi je ovo obavestenje Capture.PNG, izgleda da je ova verzija win10 insajderska, kako da proverim da li jeste ili nije i kako da postpim sa njim?

Tu ja ne vidim nista da pise osim brojeva (mozda oni znace nesto za strucnjake), vidi ti da li ti kod update pa neke od opcija da li ti je ukljucena insajder varijanta.

Nije to insider verzija, to je normalna verzija sa zakrpama...ignorisi taj insider hub.
Insideri sad imaju drugu verziju toga...zove se Feedback hub.

gde pise da je insajder verzija? Pogledajte prilog 197468
To nije insajder.

Ajte malo google, nije tesko ima i na wiki hvala bogu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_10_version_history?wprov=sfla1

Btw kada si insider i koristis takav build, ne mozes a da ne vidis ovako nesto...
e87d5eb5db2e1c4f4f36519eb5cbc589.jpg

------

Mocno :)

https://msdn.microsoft.com/en-us/commandline/wsl/about

Poslednja izmena:
Eh odgovori su vam okruglo pa na cose. Poenta je zasto je coveku stiglo ono sto je okacio a nije insajder.;)

Nije mu ništa stiglo. Nego može da uđe u insajder ako želi.
To je vec konkretan odgovor :) Sad se postavlja pitanje da li je to normalno ili je greska, da li i vama ostalima koji niste insajderi izlazi to na ekranu da iako imate regularnu verziju udjete ponovo u insajder program.

Ne nikada, iako sam izlazio i ulazio do sada najmanje jedno 5x u insider preview program.

Ovde ti piše da li je insider.
Ashampoo_Snap_2016.04.08_19h14m02s_001_Settings.png

Kako bese ono da se ugrabi free 10ka i ako mi ne treba sad - uradim upgrade sa 7mice, aktiviram pa onda recovery i go back to Windows 7?

Sta posle recimo na jesen kad budem hteo da predjem na 10ku, kako on zna da je aktiviran bio?

Kako bese ono da se ugrabi free 10ka i ako mi ne treba sad - uradim upgrade sa 7mice, aktiviram pa onda recovery i go back to Windows 7?

Sta posle recimo na jesen kad budem hteo da predjem na 10ku, kako on zna da je aktiviran bio?
10ka se aktivira sa matičnom pločom na njihovom (MS) serveru. Samo na toj matičnoj ćeš moći ponovo da je upotrebljavaš i posle jula.

Najnovija desetka nece da ode na sleep.

Imao sam taj problem sa proslom verzijom insajdera , ono kliknem sleep a on restartuje komp... ne znam samo od sebe se popravilo ili sam odradio upgrade drajvera za graficku i sve je ok - nesto od ta dva cuda je resilo problem.

Instalirao sam do sad na dosta racunara Win 10 i nikad nisam imao ovaj problem.. Dao mi je drug da mu inst win 10 na netbook-u. Podesen boot sa usb-a (nema cd-rom), ocita sve, krene proces instalacije, kopira fajlove itd, i onda naidje onaj korak kad treba da se restartuje i posle toga da nastavi instalaciju.. Tu nastaje problem. Nece da nastavi instalaciju. Restartuje se i opet krece boot sa Usb-a iznova i iznova.. Jel imao neko slican problem?

Poslednja izmena:
Pa u tome je problem, što ne vratiš boot ma HDD pri prvom restartu. Ili da instalaciju počneš sa fast boot, F11 ili F12, gde odabereš USB bez menjanja u BIOS-u.

Pa u tome je problem, što ne vratiš boot ma HDD pri prvom restartu. Ili da instalaciju počneš sa fast boot, F11 ili F12, gde odabereš USB bez menjanja u BIOS-u.

Ma, sve sam probao od toga.. Kad prebacim posle prvog restarta HDD na prvo mesto, pojavi se samo win10 logo i ispod njega pise Getting ready, vrti kruzic i ne mrda..

Na veoma sporim racunarima getting ready stoji i do pola sata , da imas ssd i solidan procesor ne bi ti vise od 5 minuta to bilo.

Danas verovatno stiže novi kulmilativni posle 19h po našem vremenu.

Vracam se ja na stable verziju ne sljaka mi insider bas lepo, zdere nesto cpu non stop :D Valda svaki x kada pregazim preko rtm verzije i roknem insider tu nastane cudo, i dalje je clean install obavezan. Smara samo sto sve progame moras opet instalirati i drivere naravno.

Fast ring ili slow? Fast ring je sada brži nego interno u Microsoft-u.

Nazad
Vrh Dno