- Učlanjen(a)
- 05.12.2015
- Poena
- 19
Ne moze prvo clean instal, prvo mora da ide sa sedmice ili osmice da bi imao aktiviranu desetku a kasnije moze ko hoce clean instal. Ali prvi put i bez pogovora mora update sa neka od dva sistema a za kasnije po volji.
Jes da malo kasnim sa odgovorom...."Kasno Marko...."
Odakle ti to da se mora prvo "apgrejdovati" sa postojećeg OS-a???
Imaš ISO Win10, spržiš ga na disk/fleš.....instaliraš, regneš i to je to.
Hoćeš da mi kažeš da se Win10 instalira kao pre 15 godina kad se XP pojavio???
Kad gomila ******a sa ETF-a nije skontala da XP može da se direktno boot-uje sa diska IAKO su znali da XP-u ne treba DOS.
Ne nego su pacijenti prvo instalirali MS-DOS pa sa DOS-a Win98 pa odrađivali "upgrade" u WinXP.
Problem je sledeći: računar se pali sam od sebe, ugasim ga naveče i ujutro je ugašen ali kad dođem sa posla on je u sleep-u. Ili dođem sa puta u 5 ujutro i baš u tom trenutku se pali. A nekad se pali doslovno čim ga ugasim, kao da ga nisam ugasio već samo resetovao. Sad googlam i vidim da ima i drugih kojima se Win10 pali sam od sebe (npr Computer turns itself on - Windows 10). Nadam se da nije do hardvera, ovaj računar imam od kraja decembra i od tada po prvi put imam Win10 tako da ne znam kako bi radio na drugom hardveru, ali ovaj problem nisam imao neka prva dva mjeseca a onda je počelo. Vidio sam neka rješenja koja su nekima pomogla oko uključivanja/isključivanja nekih opcija ali me prvo zanima da li je neko ovde imao taj problem i kako ga je riješio?
Dešavalo se to jednom mom ortaku...nešto slično....ali je njemu napajanje "izduvalo".....kao da je PSU pravio kratak spoj ili tako nešto (ne razumem se u "elektriku").
E sad.....MOŽDA.....ti postoji neka APP koja ti budi računar....stavlja ga u stand-by.....trebalo bi to da proveriš.
A to tako da se pali i gasi sam od sebe....ako je hardverski....može biti....pa recimo samo napajanje....možda MB.
Ako je softverski....kao što rekoh...proveri aplikacije....programe.
Možda neki od njih ima neku foru da ti "probudi" komp iz sleep moda.
Mada to meni sve smrdi na napajanje.
Poslednja izmena: