Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

moguce da je taj sa MSDN-a ima vise lokalizacija,to je prvo sto mi pada na pamet.sustina je da obe metode rade provereno dobro.

exste:

pojavio se 3rd party tool za disejblovanje toga ako ti bas toliko ide na nerve,ako ti se ne petlja malo se stekni do juna/jula,valjda popuste do tada jer posle toga nece biti dzabe apgrejd.

Pojavio mi se na update-u win10 ako hocu upgarde, ince korsitim win7 ultimate i ne bih menjao. Mora li taj upgrade? Nisam nista potvrdio ali ne vidim ni da ima da se otkaze...stoji mi tray-u, ako moze neko da prenese info kakva je porcedura ako neces upgrade.Ili ako prihvatim na koju verziju idem i kakva je procedura dalje?

Moras Windows 7 Enterprise ako hoces da ti ne izlazi windows update na Windows 10 , ili da skidas one tool-ove i gluposti za blokiranje tog programa za upgrade.

Ok hvala, necu nista da diram, stavicu hide icon u tray-u i to je to...

To znači da ćeš da izgubiš besplatnu desetku.

Ја имам једну Седмицу која је врло брзо по инсталацији добила понуду да пређе у 10 али ништа не ради на силу. Мислим да сам то инсталирао прошлог лета, не отварам често али никад није било ни речи о насилном апгрејду. Када да очекујем да крене?

Drugar kaze da w10 nece da radi kako treba osim ako je instaliras od nule, ne upgrade.. nema vremena da se zezam ako krene da nesto stuca ili trazi ili mu nesto fali...najvise zbog toga ne bih dirao nista...

Drugar kaze da w10 nece da radi kako treba osim ako je instaliras od nule, ne upgrade.. nema vremena da se zezam ako krene da nesto stuca ili trazi ili mu nesto fali...najvise zbog toga ne bih dirao nista...

sta cemo ti mi,kad imas drugara? :) radi apgrejd kako treba,evetualno moze da se desi da ce koji drajver morati da se reinstalira.

Jeste, odlično sve radi posle nadogradnje. Baš sam i ja imao tu nedoumicu, desilo mi se da malo sporije radi kad sam podigao sistem na desetku na kompjuteru na poslu, ali posle drugog-trećeg restarta (tad sam ga na kratko palio, nije mi nešto bio potreban, tako se zadesilo) sve lepo klizi. Sve bez i jednog problema. To je sistem radio nešto u pozadini, da sve bude na svom mestu kao što je i bilo.

Ovo je misterija, pokusam da skinem bilo sta od verzija po svim savetima koji ovde pisu a ono cvrc, stranica msdn poluraspala u svakom browseru u windowsu a u linuxu normalno.
Ona skripta za skidanje ne radi, nista mi nije jasno, Firefox, Chorme raspad u win na msdn a u linuxu ok. Druge stranice normalno rade.

Evo skidam iz linuxa sa MCT ladnjaka, MSDN onako kako je predlozeno ne pije vodu a i stranica u windowsu izgleda uzasno, dva browsera Firefox i Chromium samo tu lude na MSDN u windowsu.

Evo i u win MTC radi ladnjaka ali MSDN stranica ludi, sta se desava ne kapiram

Ја не капирам што се ти толико малтретираш тим глупостима, ја сам windows(e) ставио реда ради, понекад погледам али ме не узбуЂава брљање, колико год да је. Знам да тебе и линух нервира, никако да одлучиш шта је горе. ;)

Јесу ли ти апдејти за инсајдере или за нас редовне?

Neko je nekad upotrebljavao termin "kupusara". Na šta sa danas taj termin odnosi?

Ја не капирам што се ти толико малтретираш тим глупостима, ја сам windows(e) ставио реда ради, понекад погледам али ме не узбуЂава брљање, колико год да је. Знам да тебе и линух нервира, никако да одлучиш шта је горе. ;)

Јесу ли ти апдејти за инсајдере или за нас редовне?
Redovni

Neko je nekad upotrebljavao termin "kupusara". Na šta sa danas taj termin odnosi?

Kupusara se odnosilo na pr.radi svesku ispisanu ili knjigu koja je preucena kojima su listovi poispadali, pa ako ti padne na pod pa oni listovi poispadaju a ti ne mozes da nadjes gde koji na kojoj stranici treba da ubacis, to je "kupusara"

hejt je emocija, ovo je informacija. nema veze , sklonio sam.

Sta kazete za novi build na insajderu, divlja li ili se smirilo zauzece cpu-a ko ima slabiji cpu njega pitam i5,i7 fx 83xx me ne zanima :p
Zna li se kada ce neki build na slow ringu?

@calexx,

Kad imas dva zla a trebas da se odlucis za bolje, veoma tesko. Imam win jer mora da se drzi jer uvek nesto ne radi ili nema u linuxu. E sad mene uzasno nervira kad nesto keca pa pokusavam da to sredim. Opet linux, distro ko kusih pasa,
izaberem nesto i na tom sam distrou, znas i sam Kubuntu 14.04 i Mint 17.2. E sad tu u linuxu stalno izbacuju nove verzije ili RR gde pola stvari ne radi. Sedeo sam na LTS verziji ali moram da probam i novu LTS gde se sve pretumbava, sve se menja,
ko u Alisi iz zemlje cuda, nova rupa u saksiji, nova topla voda, sve nesto epohalno. Masina CPU i GPU sve nam jaci i jaci a GUI sve mizerniji i mizenije i neko me ubedjuje kako to treba. I sam si tamo negde napisao da imas rupu u systemskoj kaseti,
javlja se i kod mene, nestaje indikator za promenu tastature, novi KDE puca ko lud al sta ces tako treba...

O konacno neko da kaze nesto i o linuxu kako jeste :)
Kada se pohvali malo Win, tu krene hejt kao na Krstarici kada se nesto lose kaze na temu izbora, ocas posla 2,3 strane gluposti.

Poslednja izmena:
Problem je sledeći: računar se pali sam od sebe, ugasim ga naveče i ujutro je ugašen ali kad dođem sa posla on je u sleep-u. Ili dođem sa puta u 5 ujutro i baš u tom trenutku se pali. A nekad se pali doslovno čim ga ugasim, kao da ga nisam ugasio već samo resetovao. Sad googlam i vidim da ima i drugih kojima se Win10 pali sam od sebe (npr Computer turns itself on - Windows 10). Nadam se da nije do hardvera, ovaj računar imam od kraja decembra i od tada po prvi put imam Win10 tako da ne znam kako bi radio na drugom hardveru, ali ovaj problem nisam imao neka prva dva mjeseca a onda je počelo. Vidio sam neka rješenja koja su nekima pomogla oko uključivanja/isključivanja nekih opcija ali me prvo zanima da li je neko ovde imao taj problem i kako ga je riješio?

Jel neko zna kako da vratim ovaj sat? tj da ga ucinim vidljivim :)

Screenshot_1.jpg

Naviko sam,a sam od sebe nestao ,nema sta nisam pokusao...

Vrh Dno