Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Слабо покрећем 10 на лаптопу (па и на главном компу али је то сада небитно) и малопре приметим да нема мрежне картице. Пре неколико дана сам пустио неки апдејт и прошло је, што значи да је мрежна радила, онда сам пар пута палио 10 али нисам обраћао пажњу и одједном нема мрежне, само се појавио инфо да постоје wireless мреже и чека да се накачи на неку. Device manager не показује да постоји мрежна (до скоро су под Network биле и мрежна и wireless картица) ни било шта непознато (да не буде питање о other devices) као и да је све у реду ... а од мрежне ни трага ни гласа. Надам се да ће да се среди, ако не ето ми прилике да убијем још једну десетку и вратим седмицу.

Да не заборавим, мрежна нормално ради са свим линухима на лаптопу.

Ja sam rijesio sve svoje probleme, da ne ureknem sve extra radi. Zadnji koji je bio sukob sa Asus xonarom pri shut down racunara. Rjesenje je da se ugasi opcija 'fast reboot' koja mi i nije od neke koristi svakako.

Ubija me u pojam kad naletim na verizju desetke koje na moze da napravi sistemsku particiju i nece da instalira sistem kad obrises disk.
Kako bi to najprostije mogao da sredim ?

...da malcice suzim moj problem (ne mogu da verujem da samo ja imam ovakav problem) sada sam uturio win10 na usb 2.0,jerbo problem imam na usb 3.0 i voila...na usb 2.0 radi sve ok.
Isao sam na delete disk i format i napravio je particiju za sistemske fajlove i instalacija pici.
Znaci problem je u usb3.
Metoda skoro svima poznata nije radila kod mene da iz repair windows-a odradim pravljenje particije,tacnije,zabode mi na format fs=ntfs quick.
Imam jos jednog keca u rukavu da probam sa...
bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

iz repair windows-a pri instalaciji.
Ako neko ima neki predlog,bilo bi dobro.

Nema potrebe yebavati se sa tim msdnom kad imas onaj njihov media creation tool i skines ISO za dvd ili usb.

Da ja nastavim svoj unutrasnji monolog oko gore pomenutog problemcica.
Urufusio sam win10 x64 na usb2 i eno ga,sljaka bez problema.
Usb3 nece da napravi sys particiju na hardu kada je u pitanju stara ploca i gde usb3 ide preko usb2.0.
Probacu do veceras usb 3 flesku na usb3 plojci,pa javljam dal radi.
Po mojoj logici bi tako trebalo da napravi systemsku particiju na hardu.

Znam da je bilo reci u ovom topicu (sigurno vise puta), ali kada je tako ogroman ko ce to sad naci lol

Stoga verovatno ponavljam pitanje.

Uzimali ste OEM kljuceve za 10tku preko resellera kao sto je npr Kinguin ? Imao je neko problema sa takvim kljucevima ?

Drugo pitanje trenutno mi je win aktiviran sa
Kod:
kmspico
da li bi mogao npr njega da uninstaliram i stime de aktiviram win i onda ponovo aktiviram sa tim OEM kljucem ili cu morati clean install ?

Hvala i jos jednom izvinjenje na sigurno ponovljenim pitanjima ;)

..i ovo da napisem,radi sve na ploci usb3,sa usb3 fleskom i windows-om 10.

Capture.PNG

Insider build - ovo djubre mi non stop radi, zna li neko kako da ugasim taj servis?
Na open file location mi izbaci stari poznati svchost.exe :(

Sta je ovo?
Forr more information about this product, please visit insider.windows.com. Join the Windows Insider Program to receive more frequent, incremental builds of Windows.

If you are not already signed up for the Windows Insider Program, this build will time bomb on August 15, 2016. You will need to go back to an RTM build if this occurs.

For more information about keys and activation, please visit Activation in Windows 10.

Otisao sam na stranicu, bio sam u insajder programu, pokusam da se logujem, e-mail znam sa koga sam se prijavio, password sta god otkucam nije ok trazi nesto imam u starim mailovima dva koda,
jedna kod za aktivaciju i jedan kod za promenu passworda, nista od toga ne prihvata.

Na verziji koja je aktivirana kad sam prekinuo insajder program i kad je izasla finalana verzija i MS je aktivirao. Inace to je verzija 8.1 koja je nadogradjena na insajder win10 i aktivirana.
Isto tako nije mi jasno kad startujem MSI live update za moju MB taj update kaze da imam 8.1 a ne win 10. MSI live update original je bio verzija 5 a onda se apdejtovo na verziju 6.
Navodno ne treba update biosa a trebalo bi.

Winver pa napiši šta piše. Očigledno si na insajder build-u, umesto na stabilnom kanalu.

Слабо покрећем 10 на лаптопу (па и на главном компу али је то сада небитно) и малопре приметим да нема мрежне картице. Пре неколико дана сам пустио неки апдејт и прошло је, што значи да је мрежна радила, онда сам пар пута палио 10 али нисам обраћао пажњу и одједном нема мрежне, само се појавио инфо да постоје wireless мреже и чека да се накачи на неку. Device manager не показује да постоји мрежна (до скоро су под Network биле и мрежна и wireless картица) ни било шта непознато (да не буде питање о other devices) као и да је све у реду ... а од мрежне ни трага ни гласа. Надам се да ће да се среди, ако не ето ми прилике да убијем још једну десетку и вратим седмицу.

Да не заборавим, мрежна нормално ради са свим линухима на лаптопу.

Da nije Atheros? Oni nesto kubure sa drajverima, kod mene se ranije desavalo isto, a ponekad i BSOD zbog mrezne. Doduse, nisam skorije imao problema.

Da nije Atheros? Oni nesto kubure sa drajverima, kod mene se ranije desavalo isto, a ponekad i BSOD zbog mrezne. Doduse, nisam skorije imao problema.
Мислим да је нека Интел у питању али небитно, ионако је прорадило после пар дана тј када сам следећи пут стартовао 10. Ионако и не користим windows а нарочито не за интернет.

Update radim rucno kad startujem win10, sve skida sto ima za update. Nijemi nista jasno ok win10 i verzije, to je bila verzija koja je proglasena finalnom
i ja sam aktivirao win10 kad je to bilo omoguceno. Inace meni win10 radi sasvim ok osim tog prepoznavanja iz MSI jutilitija za update MB.
Ne instalira i se ponovo win, meni to nije vazno a i posao j eposle sve ponovo instalirati. Hvala na savetima.

Ако апдејтујеш ручно, онда делује да си му искључио аутоматику. Финална верзија је апдејтована и неће заувек да остане иста.

Ако апдејтујеш ручно, онда делује да си му искључио аутоматику. Финална верзија је апдејтована и неће заувек да остане иста.

Da apdejtujem rucno, sta ponudi to instalira ja tu ne mogu da biram, sta pronadje to ugura na sistem. E sad zasto je ostavio taj broj verzije a radi update pojma nemam.
Bitno mi je da win 10 radi, nemam problema.

Понудио или не, ако не обратиш пажњу на то он ће сам да инсталира то што наиђе. Ниси ни потврдио да ли си нешто искључивао по том питању или је све у оригиналном облику. ;)

Posle nekog perioda kad sam aktivirao win 10 koristio sam DoNotSpy. Nema mi logike ako je aktivirao win10 kako pise treba da MSI jutiliti vidi win 10 a ne win8.1 ili jednostavno ne vidi jer nema update biosa za win10 nego samo za win 8.1.
Bitno mi je da radi i da ne zeza jer vidim da ljudi imaju problema. Skinuo sam neki offline updater ali koliko se secam kad sam gledoa zasta je sve odradio update nema sta da se radi tako da necu da cackam mecku a i vecinu vremena provodim u linuxu.
Dovoljno je zezanja sa novom plazmom i KDE 5 ne treba mi jos da se bakcem sa win 10 i trazenjem koji su mi azurne instalacije programa.

Poslednja izmena od urednika:
Pa zbog tog DoNotSpy i gasenje update-ova ce ti se i "ugasiti" Windows 10 u Avgustu. Ne mozes biti na Insider planu, pa koristiti programe za gasenje updatova/telemetrije i ocekivati da ce taj build trajati zauvek.

Nazad
Vrh Dno