Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Instalirao sam win10 na PC iz potpisa ali mi se nekako sporije dize sistem i malo mi HDD drlja, sta bih mogaod uradim da sistem malo brze podize, startup mi je je prazan.

Sačekaj par dana. Dok se "slegne" sistem. A realno samo SSD ako hoćeš da bude brz.

Nigde ne vidoh temu win7 da li je ovo verzija en_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_u_677332 sa zadnjim update-om i da li moze upgrade sa ove verzije na win10 pro?
Može (preko fleša), ja sam imao win7 ultimate. Ali ako radiš direktno na win 10 pro, sve aplikacije briše, instalira čist win. Ako želiš sve kompletno da sačuvaš kao u win 7 ult, onda prvo upgrade na win 8 pro, onda posle može na desetku. mislim da će prvo tražiti sve moguće zakrpe sa win update, možda čak i 8.1 upgrade, to se već ne sećam. Jeste zezancija, ali imam brdo softvera instalirano, hrpu registracija kojima već i ne pamtim podatke i sve je ostalo ostalo funkcionalno, evo od avgusta. Za one koje nemaju puno šta instalirano, po meni je bolje clean install.

Nije tačno. I apsolutno ti ne treba da instaliraš još jedan OS između!

Hvala, ali kasno isao sam win8.1 [svi moguci update] -- upgrade win10 [sve update] -- pa clean win10 i sve novo nanovo, malo vise dosadno zbog update ali ***...

Ili windows explorer - restart. Nemogu da se setim.

Poslednja izmena:
Start dugme od pre neki dan ne radi, ne odaziva se.
Neka ideja?

To se često dešavalo na 10240 verziji, abgrejduj na 10586 ako nisi, na njoj nisam primetio taj problem. Inače, levi klik nije radio a desni ti radi? (obično je bilo tako). Na desno dugme start idi na sign out/pa sign in - to rešava (bar je pre rešavalo), ako ne radi ni desni klik na start, task manager (desni klik na taskbar)/File/Run new task/ piši unutra shutdown /L /f, to je komanda za sign out. Ako i to ne pomogne, pre dve nedeljle burazer je imao isti problem, nije mogao da reši, kako je nabacio 10586, više nema problema.

E ljudi, najpre da vam se zahvalim, jos letos sam svoj racunar sa win7 ultimate nadogradio na win10 pro, zahvaljujuci vama i brojnim postovima koje sam iscitao...

Danas me zove komsija, kaze kupio novi racunar bez os-a. Sta da radim, kako da mu pomognem? Imate li link da svucem win10 da mu odmah instaliram, ako je to uposte moguce? Ako nije, sta onda?
Siguran sam da je ovo pitanje pomenuto ranije, ali ne mogu da nadjem, mnogo postova...

Hvala in advance

To se često dešavalo na 10240 verziji, abgrejduj na 10586 ako nisi, na njoj nisam primetio taj problem. Inače, levi klik nije radio a desni ti radi? (obično je bilo tako). Na desno dugme start idi na sign out/pa sign in - to rešava (bar je pre rešavalo), ako ne radi ni desni klik na start, task manager (desni klik na taskbar)/File/Run new task/ piši unutra shutdown /L /f, to je komanda za sign out. Ako i to ne pomogne, pre dve nedeljle burazer je imao isti problem, nije mogao da reši, kako je nabacio 10586, više nema problema.

Hvala, salenjak.
Da, levi ne radi a desni radi.
Probao oba načina sign in/sign out, i dalje ne radi.
Ušao sam u podešavanja, ali ne prijavljuje mi da ima nova verzija za upgrade.

Poslednja izmena:
Da, to je bio tipičan problem na 10240. Ukucaj u Google Windows media creation tool, skini na usb fleš zadnju verziju i abgrejduj sa fleša. To će biti 10586. Kod instalacije obrati samo pažnju da izabereš opciju da ti ostanu svi programi i podešavanja.

Poslednja izmena:
Našao sam već dva linka , ali kažu ljudi da im sve pobrljavi i pobriše sva podešavanja od ranije.
Izgleda nema mi druge, pa ako bude tako sve od ponovo?

Da ti nije uključen defer upgrades? Onda ne nudi 1511 samo sigurnosne zakrpe.

Desava mi se svakodnevno da se taskbar restartuje, a nakon restarta izgube se ikonice Crimsona i Realteka iz taskbara,tamo pored sata, a ostanu recimo od Steama i Samsung Magician-a. Guglah,ali ne mogu da nadjem odgovor.

Moze li neko da mi pomogne, koji os da stavim na nov racunar? Neki link ka instalaciji ili gde da nadjem...
Napisah pre par postova ali ne odgovoriste... :)

da,mada moze i za apgrejd sa 7/8/8.1,za apgrejd ne mora da se reze na disk/mucka butabilna fleska,sve moze iz mauntovanog .iso-a.

Posle zezanja sa Bios-om uspeo da instaliram win10 (hvala svima na savetima). Dva dana i raspade se. U notifikacijama nemam airplane mode i ne mogu bluetooth da iskljucim. Proslo par dana, start dugme i notification centar nedostupn (isto kao aleks001 jedino sto je aktuelna verzija 10586 u pitanju), resio deinstalacijom Net Framework 3.5 (instalirao ga adobe pdf creator). Ostalo jos bluetooth i airplane mode da resim (ako uopste moze).

Nazad
Vrh Dno