Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jok.

Ako hoćeš da se praviš blesav, to nije moj problem.

Ne pravim se blesav, nema potrebe da razgovaras tim tonom. Samo sam rekao da te niko ne tera da koristis Win10 ukoliko ti, iz bilo kog razloga, ne odgovara. Postoje drugi operativni sistemi, pa izaberi sta ti odgovara.

nije u tome uopste poenta. znam za schedule update (mada nisam siguran da mozes kad recimo uradis tu promenu da bajpasujes instalaciju update-a kod gasenja ili restarta) i znam da mozes i da se diskonektujes sa interneta ako bas neces nista ali moje pitanje ostaje. sta da radi onaj koji koristi kompjuter iskljucivo za posao i povremeno mu recimo zatreba e-mail i ne treba mu apsolutno nista drugo nego tih par aplikacija i da bude siguran da ce taj sistem uvek raditi sigurno i stabilno kad ga jednom namesti. Ovo jeste problem jer ima puno korisnika kojima posao zavisi od toga. Windows bi trebalo da je ozbiljan sistem a ne igracka.

Ja koristim Win10 tri meseca (nisam insider) Uradio sam svezu instalaciju legalnog Win7 na prazan SSD I odmah uradio upgrade na Win10. Sve radi savrseno, bez bagova I bilo kakvih problema. Update-uje se sam, jedino sam stavio opciju "notify to schedule restart".
Ne znam koliko insider verzije prave problema ali ova varijanta za obicne korisnike kod mene radi SAVRSENO. Nisam instalirao nijedan antivirus, Defender za sada sve obavlja bez propusta. Zaista mi nije jasno o kakvoj nestabilnosti sistema govoris?!?!
Opet, ako takvih problema imas, koristi neki drugi OS koji ti je sigurniji I stabilniji I resen problem.

Poslednja izmena:
Capture.JPG

Za manje od godinu dana 12% i neki i dalje kukaju, a imaju W7 koji i dalje drzi 50% ejjjjjjjjj.

Poslednja izmena:
Dakle ne mogu nikako instalirati win10. U pitanju je Gygabyte h55m-d2h, probao na dva ssd-a, samsung 850evo i crucial bx100, na HD se instalira bez problema. Zadnji bios instaliran, ahci aktivan. Pokrenem instalaciju sa usb-a, pustim win da napravi particije, onu njegovu 500mb i ostatak za instalaciju, prodje bez problema prvi deo instalacije, reset i onda se zakuca na ahci detekciji. Win 7 se instalira bez problema. Uradio i secure erase i ista situacija. Ne znam gde da okacim poruku, mozda je mb ili ssd ili win ili ....

Da da. Zadnji bios instaliran. Procesor i3 socket 1156 a taj zadnji bios je iz 2012 godine. Pa nije valjda matora mb za win10?

probaj sa drugom nekom verzijom bios-a.obrati paznju,gigabajt ima i po nekoliko revizija istog modela ploce,nekad se i bios-i razlikuju.na samoj ploci uvek pise koja je revizija.

Problem je u AHCI driveru , probaj prvi Windows 7 pa onda upgrade na Windows 10.

Hvala umart. Nasao sam tri revizije iste ploce. Bice da je to.

Hvala umart. Nasao sam tri revizije iste ploce. Bice da je to.

Sve verzije/revizije te ploce nemaju biose od 2012 godine , ako hoces desetku , instaliraj Windows 7 Ultimate recimo , zatim instaliraj AHCI driver pa upgrade na Windows 10 pro i nece biti problema , star je Intel® H55 cipstet pa je najbolje tako da uradis.

Spajz, mene buni sto clean ihstal desetke bez problema prodje na HD ali ssd nikako. Krene instalacija 10, otpakuje, instalira, prvi reset i zakuca kada krene ahci detekcija uredjaja. Posle toga ne mogu ni u bios da udjem, ugasim racunar, skinem ssd, vratim hd, ssd nakacim preko usb racka jer ako ga nakacim na sata ne vidim ga, utepam ga i ajd jovo nanovo. Inace dobar ovaj samsung, sta je sve istrpeo. Ja sam kriv, mrzelo je da pogladam na ploci sta pise, nego gledao naziv mb na kutiji koju inace cuvam kao hrcak. Ma 100% bios.

Spajz, mene buni sto clean ihstal desetke bez problema prodje na HD ali ssd nikako. Krene instalacija 10, otpakuje, instalira, prvi reset i zakuca kada krene ahci detekcija uredjaja. Posle toga ne mogu ni u bios da udjem, ugasim racunar, skinem ssd, vratim hd, ssd nakacim preko usb racka jer ako ga nakacim na sata ne vidim ga, utepam ga i ajd jovo nanovo. Inace dobar ovaj samsung, sta je sve istrpeo. Ja sam kriv, mrzelo je da pogladam na ploci sta pise, nego gledao naziv mb na kutiji koju inace cuvam kao hrcak. Ma 100% bios.

Nisam siguran kako je na intel plocama, ali zasto nisi pokusao da instaliras sistem na ssd dok je u IDE modu, a posle instalacije ga vrati na AHCI kada bootuje win.
Meni je gotovo tako bilo uvek preko IDE moda na SATA pa tek kada bootuje win bilo da je W7,8 ili 10 ja menjm na AHCI..

Poslednja izmena:
Koristio sam Qbios, gigabyte program za bios da sam detektuje i update bios i on je skidao i updejtovao ver 1.3 tek kada sam pogledao plocu pise 1.4. Ovo je vise tema za ploce i za gigabyte gluposti (ili moje gluposti). Hvala svima na savetima, nadam se da ce sve biti ok.Ako ne prodje, ide pa ahci.

WinToolkit_1.5.4.4

Probao si pa znas da ne radi sa W10?

Capture.JPG

Poslednja izmena:
Nikako da podesim da Speed Shift Technology proradi ( crvena slova ), trebalo bi na w10 da može da radi.
Ako neko zna kako.

Capture.JPG

Nigde ne vidoh temu win7 da li je ovo verzija en_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_u_677332 sa zadnjim update-om i da li moze upgrade sa ove verzije na win10 pro?

za enterpise nemam pojma,mislio sam na ove regularne - starter,home,ultimate...

Nakon butovanja win7 dobijam sledecu poruku 26032016131.jpg, do sada mi nije nista ovako izlazilo, zasto mi se pojavljuje i da li samo treba da idem na ENTER?
I jos jedno pitanje za admina zasto je neam tema o Win7?

Ima teme, na drugog strani je: Win7 tema

znas koji je napor prebaciti na drugu stranu?

Ljudi, niti sam retard niti sam ***** kada odem na
Forum» Softver - Windows operativni sistemi - ne pojavljuje mi se da ima vise strana vec samo prva nema drugih, u cemu je problem? Hvala na linku.
FireShot Capture 14 - Windows operativni sistemi_ - http___forum.benchmark.rs_forumdisplay.php.png
da ne ispadne da izmisljam.

Poslednja izmena:
Ljudi, niti sam retard niti sam ***** kada odem na
Forum» Softver - Windows operativni sistemi - ne pojavljuje mi se da ima vise strana vec samo prva nema drugih, u cemu je problem? Hvala na linku.
Nema problema, takva su default podešavanja foruma, ovako možeš da ih promeniš.

thread age cut off.png

Drugari hvala, nije mi jasno zasto je doslo do ovoga jer nisam nista dirao u podesavanjima, hvala jos jednom.

Vrh Dno