Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kad ja budem napisao da je adresiranje veceg kapaciteta radne memorije jedina njegova odlika onda ce i tvoj citat imati smisla. Srecna nova :)

U decembru 2015 Windows 10 skoro pa kao Windows 8.1 , odlicno s obzirom da je Windows 8.1 izasao 2013 a Windows 10 2015:

tJFUYGs.png

Trebalo da odštikliraš tablet i konzole.

StatCounter-os-ww-monthly-201512-201512-bar.png
StatCounter-os-eu-monthly-201512-201512-bar.png
StatCounter-os-RS-monthly-201512-201512-bar.png

Mi naravno kasnimo za Evropom.

Da li se jos neko seca prica o DX12 i mnogo bolje optimizovanih igara? :)

Novi Windows je uzbudljiv kao CD Zdravka Colica, dobro je da se i ovoliko preuzimao.

Bitno je da se ide po inerciji, čak i kad svesno da ideš ka zidu, jer je to "moderno". ;)

Poslednja izmena:
Zato što se optimizovane DX12 igre (i uopšteno) rade preko noći ili za par meseci. Komentari na nivou nekoga ko nema dodrine tačke sa softverom.

Igre ubedljivo najbolje rade na win10...DX12 ne zavisi od windowsa.
Kada se pojave...windows 10 ce ih spremno docekati...lepo plasiranim direktom-x.

I da seti cu se ovog vaseg pisanija kada budete masovno
potrcali da prelazite na win10.
Mislim ne moram se ni secati...napravio sam screenshot.

Poslednja izmena:
Lepteyebo XP ljubav zivota moga nadrugom mestu i to ubedljivom.E bash smo zaostali.

DoHMBVf.png

U decembru 2015 Windows 10 skoro pa kao Windows 8.1 , odlicno s obzirom da je Windows 8.1 izasao 2013 a Windows 10 2015
Nije čudno kad se zna kako agresivno guraju taj Win10. Skoro da bi čovjek pomislio tu da nisu čista posla.

Pa, i nisu. ;)

Što ne bi gurali. Pokušavaju ljudi da stvore objedinjeni ekosistem i sebi smanje posao oko pisanja zakrpa. Trenuto krpe Windows Vistu, Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 i Windows 10 i sve to u x86 i x64 verziji. I ako ne smanje uticaj Windows 7 sistema imaćemo slučaj kao sa Windows XP gde je podrška produžena za nekoliko godina.

Drugo, daju ga džabe. Ljudi se ubiše piratizujući Windows a kad ga MS maltene deli džabe (i nelegalne kopije se mogu aktivirati) onda ga svi nešto neće.

Te ne valja im dizajn a koliko vidim Win 10 je u suštini zadržao skoro sve od Win 7, uz male vizuelne izmene.

Ne valjaju im UWA (Metro aplikacije). Pa niko ih ne primorava da koriste UWA. Koristite obične, Win32 aplikacije kao na Windows 7 i Windows 8.1. Iz Start menija možete da sklonite sve pločice i da vam ostane čist start meni.

Privatnost ugrožena. Ma da. Na fejsbuku kače apsolutno sve, slike, poruke, šta vole i ne vole i koga vole i ne vole, gde su bili i gde će biti, šta su radili i šta će raditi, šta o kome misle, brojeve telefona i emajl adresa. I sve to ne dele samo sa fejsbukom već i sa svakom igrom i aplikacijom koja koristi FB nalog za logovanje. Ista situacija i sa Android telefonima. Stalno prave neki bekap i sinhronizuju nešto sa Google serverima. Treba li da napomenem slučaj kada je FB mogao da sazna istoriju posećivanja veb stranica i kada ste izlogovani sa FB-a, a sve preko kolačića? Pa ne videh nešto da su ljudi odustali od FB-a.

Ili šta se sve šalje preko Snapchat-a? U njih imaju poverenje ali u MS nemaju.

Vidim sad nešto se podsmevaju MS-u što tuži Corel zbog slajera. A zaboraviše kad je Apple tužio Samsung zbog zaobljenih ivica na Samsung telefonima jer je Apple patentirao zaobljene ivice na telefonima.

To izgleda i dalje popularno da se MS mrzi i da sve što uradi jednostavno ne valja. A kad drugi urade to isto ili se pređe preko toga ili je to revolucionarno. Lumije imaju Live Fotos već dve godine ali je Apple pionir u inovacijama sa svojom Live Fotos opcijom koju je ubacio pre mesec dana. Šta ćeš, Apple je Apple. Toliko je cool da deci kupuju matore iPhone kako bi imali istu marku telefona kao ove belosvetske starlete koje se slikaju isključivo iPhone-ima.

Vidim i da je MS kriv što još uvek nema DX12 igara, iako to ne zavisi od MS-a. Ali, MS je kriv po običaju. I MS je kriv što Google aplikacije i Snapchat (traže ga neki) ne postoji na WP i W10M, a ne Google i Snapchat koji ne samo što neće da izrade aplikacije već i ne dozvoljavaju samom MS-u da napravi aplikaciju. Ali, MS je kriv i sve što ne radi je isključivo njegova krivica.

Nego, setih se da je u ovoj temi bila velika kuknjava kako Win 10 ne valja ništa a po anketi koja se danas ili sutra zatvara samo 1 od 4 korisnika nije baš zadovoljan sa Win 10 a 1 od 5 se vratio na prethodni sistem. Ako je 75% ljudi zadovoljno novim sistemom a dobar deo onih kojima nešto ne radi kako treba treba da "zahvali" proizvođačima i njihovim drajverima ne mogu da se služim sa činjenicom da je Win 10 očajan sistem i propast.

Napisah ovaj post baš zbog rezultata ove ankete. Pošto su mnogo glasni oni kojima se Win 10 i Win 10 Mobile ne sviđaju ili im ne rade kako treba, rešio sam da i ja budem glasan jer meni i Win 10 i W10M rade odlično.

Poslednja izmena:
Amin ali sad si nadrljao. Čuvaj glavu, meći šlem, dolazi drvlje i kamenje.

+1000 odlican post, nista za dodati ili oduzeti...

...

... jer meni i Win 10 i W10M rade odlično.

Da ne citiram ceo tekst, u kome je inače napisano ono što uglavnom niko ne spori.

I meni Win 10 radi odlično. Čak ga imam i kao primarni i jedini OS na jednom laptopu. Zašto? Ne zato što sam zaljubljen u njega kao savršenstvo operativnog sistema, nego zato što ćemo u najskorije vreme svi morati da pređemo na taj, u skoroj budućnosti, jednini MS OS. Međutim, kada treba nešto da uradim što meni treba (naglašavam ovo meni), onda to radim u Win 7 ili čak u XP jer u Win 10 to jednostavno ne radi. Koristim neke starije uređaje i stariji SW za koje ili nema drajvera za te uređaje (to nije do MS) ili jednostavno SW koji koristim ne radi u Win 10 ni pod kojim uslovima. Dakle, dok ne moram da imam noviji HV i kupujem (ili se ''snalazim'') za alternativni SW, meni Win 10 služi samo za to da kao ''budem u toku'' i ''u trendu''. I, kao takav, nikako mi nije ni savršen ni neophodan. Jer, za to za šta meni služi, daleko mi je bolji i praktičniji bilo koji Linux.
Ali, ne sporim da će za neko, možda i dogledno vreme, postati opšte primenljiv OS, jer za sve ostale MS Operativne Sisteme će jednostavno prestati podrška ili će čak biti i onemogućeni za korišćenje od strane samog MS.

Nije čudno kad se zna kako agresivno guraju taj Win10. Skoro da bi čovjek pomislio tu da nisu čista posla.

Ja chuo da je zasad free,ko goj kad otvarash firmu u Srbiji - sva za dz samo otvaraj.A potljevo ce da uvedu preplatu,pa ko nema da plati ode prase.

Da ne citiram ceo tekst, u kome je inače napisano ono što uglavnom niko ne spori.

I meni Win 10 radi odlično. Čak ga imam i kao primarni i jedini OS na jednom laptopu. Zašto? Ne zato što sam zaljubljen u njega kao savršenstvo operativnog sistema, nego zato što ćemo u najskorije vreme svi morati da pređemo na taj, u skoroj budućnosti, jednini MS OS. Međutim, kada treba nešto da uradim što meni treba (naglašavam ovo meni), onda to radim u Win 7 ili čak u XP jer u Win 10 to jednostavno ne radi. Koristim neke starije uređaje i stariji SW za koje ili nema drajvera za te uređaje (to nije do MS) ili jednostavno SW koji koristim ne radi u Win 10 ni pod kojim uslovima. Dakle, dok ne moram da imam noviji HV i kupujem (ili se ''snalazim'') za alternativni SW, meni Win 10 služi samo za to da kao ''budem u toku'' i ''u trendu''. I, kao takav, nikako mi nije ni savršen ni neophodan. Jer, za to za šta meni služi, daleko mi je bolji i praktičniji bilo koji Linux.
Ali, ne sporim da će za neko, možda i dogledno vreme, postati opšte primenljiv OS, jer za sve ostale MS Operativne Sisteme će jednostavno prestati podrška ili će čak biti i onemogućeni za korišćenje od strane samog MS.

:laugh::laugh::laugh:

Jurke hvala puno,ulepshao si mi dan.

Drago mi je zbog tebe...niko ti nista ne spori, samo nemoj da hejtujes
OS koji drugim ljudima odgovara ili se svidja.
Mozda meni ne odgovara win 7? iz bilo kog razloga...ili mi se jednostavno ne svidja.
Ali me nisi video na win7 temi da pljujem po tom OS, mozda bih imao neki svoj razlog
ali iz respekta prema korisnicima i onima kojima se taj OS dopada ne pada mi na pamet.

Iskreno, ne mogu reći da potpuno razumem one koji ovde ''pljuju'' svaki od evidentnih nedostataka jednog još uvek nedovršenog i nedorađenog OS. Ipak je to još uvek OS ''u povoju'' i biće nešto od njega ako se od'rani. Isto tako, ne mogu da razumem ni one koji i samu pomisao bilo koga da napiše nešto o Win 10 što nije ne u superlativu, nego u ''ektrasuperlativu'', nazivaju hejtovanjem ...

Ako nekome ulepsa dan to sto vidi nesto kriticki napisano za win10?
Kako se to zove? razumljivo mi je donekle u slucaju da mu Bil duguje neke pare...a pravi se lud.
Jedino racionalno objasnjenje da je pokusao da koristi ovaj OS, nije se snasao, nije znao, "drugi mogu a ja ne" fazon.
Vama smetamo mi koji ga uspesno koristimo, kao dokaz vase nesposobnosti...

"Ilidan" svaka čast na postu. Potpuno se slažem jer na tri uredjaja (Dekstop, laptop i lumia) radi 10_ka za sve pare. Za sebe lično mogu reći da dajem ocenu 9,5. Potrebno još malo peglanja i sistem do sada najbolji.

E, hebi ga ... sad nismo samo hejteri nego smo i nesposobni da koristimo ovo nedonošče od OS (ne, nisam rekao da je zahebao babicu pa izašao na zadnju rupu, nego samo da je izašao pre vremena) koje će se, fakat, održati kao jedini, i samo zato što će biti jedini MS proizvod. Zahvaljujući, naravno, među svim ostalim učesnicima u rađanju ovog čeda MS, i vama sposobnima.
I, obećavam da, pošto neću pisati u ekstrasuperlativima o Win 10, neću više ni da ti drmam temu ... da ne kažem ''kafezu'' :)

Inače, ovo 'ladno može u nečiji potpis :)

...

Eto stavi ti kao potpis, odricem se autorskog prava.:D

Kako da razumem? 1000 puta postujes kako ti ne odgovara win 10.
Procitali i razumeli i prvi put, ali ti imas neodoljivu zelju da nam to ponovo saopstis?
Ili patis od demencije ili namerno pokusavas da izazoves reakciju?
Nesto te tu svrbi, cim se ti toliko ceses...

Poslednja izmena:
Da budem iskren Vuče, i ti preteruješ.
Pretvaraš se u desetkinog "advokata"...
Koliko imaš komentara u ovoj temi samo u zadnjih mesec dana?
I koliko niih se odnosi u potpunosti ili delimično na odbranu windowsa 10?

Citirani komentar je još jedan dokaz toga, glupo je advokatisati bilo koju verziju windowsa, ništa manje glupo od pljuvanja radi pljuvanja po bilo kojoj verzija win-a.

Moja reakcija samo zato sto se hoce ovakvim postovima da prikaze
da smo mi koji ga koristimo smesni i maltene budale.
Svako ima pravo da da ocenu...ali ovo nisu ocene ovo je ismejavanje.

Tipa "pa ovoje raspad sistema", "ko ovo normalan moze da instalira?"
"Pa oni nisu normalni", "ovo samo mazohisti mogu da koriste"...itd.

Ovde smo da pomazemo jedni drugima (korisnici) a ne da citamo necije
frustracije, i opet kazem kome ne odgovara neka ga ne koristi.
Ako neko hoce drugaciji windows ovde ga na temi nece dobiti.

Poslednja izmena:
Jedino racionalno objasnjenje da je pokusao da koristi ovaj OS, nije se snasao, nije znao, "drugi mogu a ja ne" fazon.

Jedino racionalno objasnjenje je moj druzhe da tebi to ne radi kako treba,pa si se sad malo pogubio - ne vraca ti se na staro,a novo ne radi.Gledam pun urac vas "shto ga uspeshno koristite" kako kukaju na firefox,skype,madvr,mpc-hc,realtek,proces explorer,sa objashnjenjem dobro ne radi,ali ga uspeshnom koristim - nizashta i sluzi mi nichemu,ali je najbolji dosad iako skoro nishta ne radi kako treba,ali bice bolji,jer je josh mlad - samo tri godine ga bilduju milioni ljudi,pa ochekujemo da ce za 10 godina sa milijardom ljudi u razvoju konachno proraditi kako treba.Ako nam dotad svima ne zaprcaju chipove u guzice pa nam komp i ne bude trebao.

A Jurketov post nisam doziveo kao hejt 10-ke vec mi je zanimljivo odlicna je sve radi,a za posao koristim drugi os.

Ajte ljudi spustite malo loptu...realno evo koliko pratim temu svi se nešto žale i kukaju.Sve bi na gotovo,a ni gram da se pomuče ili ukapiraju po nešto...to je izgleda ušlo u DNK naroda.

Generalno potuno ali P O T P U N O iste stvari su bile po forumu vezane za XP,Win7,Win8,Win8.1...svi su pljuvali i svi kudili,a posle milina od sistema svim tim ljudima.

Shvatite da je Win uvek bio nedovršen proizvod od vremena XP-a i to će tako biti.A realno ko normalan može da očekuje neko savršenstvo od masovne proizvodnje...Jedina dobra stvar u svemu ovome je ta da MS sada radi više nego pre na otklanjanju nedostataka i počeo je negde da se kreće a ne da stagnira...

Zato nema potrebe da se prepirete i vređate...glupo je.

Moja reakcija samo zato sto se hoce ovakvim postovima da prikaze
da smo mi koji ga koristimo smesni i maltene budale.
Svako ima pravo da da ocenu...ali ovo nisu ocene ovo je ismejavanje.

Ma koristi je slobono,nikako ne mislim da ste smesni i budale vi koji koristite desetku i ja cu na nju jednog dana preci.Nego ne preterujte sa euforijom oko nechega samo zato shto je "free" i shto vam je Bili "dao" os dzabe.Oladite glave pa dobro razmislite ladne glave shta ste dobili realno sa desetkom,a shta izgubili.

Nazad
Vrh Dno