Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kako ste vi podesili UAC u Control Panel > User Accounts > Change UAC Settings

a i u secpol.msc opciju "Run all administrators in Admin Approval Mode"?

U nekim kombinacijama ne rade Edge, Calculator i ko zna šta sve, ali tada ne izbacuje prozor kad nešto kopiram na C particiju "da li to želim da uradim kao Admin", dok u drugim kombinacimama rade Edge, Calculator itd. ali pita svaki put kad nešto kopiram na C particiiju.

Kako ste vi podesili UAC u Control Panel > User Accounts > Change UAC Settings

a i u secpol.msc opciju "Run all administrators in Admin Approval Mode"?

U nekim kombinacijama ne rade Edge, Calculator i ko zna šta sve, ali tada ne izbacuje prozor kad nešto kopiram na C particiju "da li to želim da uradim kao Admin", dok u drugim kombinacimama rade Edge, Calculator itd. ali pita svaki put kad nešto kopiram na C particiiju.
Moras birati, ili-ili.
ModernUI applikacije zahtevaju UAC da bi funkcionisale, kao sto si video ako u potpunosti iskljucis UAC u secpol. A UAC se ne iskljucuje u potpunosti kada pomeris slajder skroz na dole u Control panelu, bas zbog ModernUI aplikacija.

Tako je i na osmici bilo. Ali nisu ModernUI u desetki nego UWP ili UA.

Da u pravu si, otkako je Edge tu zaboravio sam i da postoji.
I u Chrome ne radi...

Ajde malo komkretnija pomoc.
Koristim win 10 pro 64bit.
Molim za direktan link ka pretrazivacu preko koga moze da se pusta d3go.
Trenutno imam chrome,mozzilu i edge,preko njih nece.
Pokusavao sam da instaliram 32bit ali dobijam poruku da OS nepodrzava verziju...

netplwiz
ako si mislio PIN, samo promeniš..ja sam setovao i picture password, dakle imam password,PIN i picture password.
Bilo koji,od ta tri da izabereš, uvek će te čekati prilikom startup-a-.

netplwiz
ako si mislio PIN, samo promeniš..ja sam setovao i picture password, dakle imam password,PIN i picture password.
Bilo koji,od ta tri da izabereš, uvek će te čekati prilikom startup-a-.

Nece, cim res komp ili upalim komp prvi lockscreen (nakon tipa 15min) mi trazi password i onda iz lockscreena moram sign in options da prebacim u pin.
Znachi nikako nece auto pit, nego prvo password.

Ajde malo komkretnija pomoc.
Koristim win 10 pro 64bit.
Molim za direktan link ka pretrazivacu preko koga moze da se pusta d3go.
Trenutno imam chrome,mozzilu i edge,preko njih nece.
Pokusavao sam da instaliram 32bit ali dobijam poruku da OS nepodrzava verziju...
Ne moze preko chrome nema podrsku, edge takodje kod mene ne pusta.
Mozzila radi...link https://www.d3go.tv/promo.html

Screenshot (598).jpg

Na koji fazon mogu da promenim lokaciju Documents foldera? Npr.: Umesto C:\Users\XXX\OneDrive\Documents da bude D:\Documents?
Na ranijim verzijama je bilo dovoljno samo promeniti lokaciju u Properties sekciji i fajlovi su automatski prekopirani. Sada ima nesto kao "Default Save Locations" ali to ne realocira podatke, nego samo napravi novi folder za buduca dokumenta sto je jos gore - imati dokumenta na dve lokacije...
Ako pokusam da promenim lokaciju direktno preko Properties sekcije Documents foldera dobijem "Access Denied". Gledao sam i gpedit ali nema nista korisno tamo ili sam propustio nesto...

iUECIEb.png

E da, koristim lokalni nalog.

@Aleksandar@1389 Mozzila 32-bit verzija, na 64-bit ne radi.

Ne kapiram sta ti se dešava.
Kada se pojavi lockscreen, u polju gde ukucavas password, ili PIN.. ispod tog polja je Sign in options, tu klikneš, izabereš da li hoces, pri sledecem restartu, da te pita za PIN, ili password, ili picture password..i to je to.
Ako ti to ne radi, pitaj Google.

Jel zna neko kako da Uninstall-iram uTorrent na Windows-u 10, ne znam uopšte što sam to smeće instalirao... (mislim na uTorrent)

Zašto smeće? Meni radi kako treba, naravno u startu ga očistiš od onih reklama i smorova i to je to. A uninstall imam u CPanel/Programs & Features kao i za svaku aplikaciju.

Zašto smeće? Meni radi kako treba, naravno u startu ga očistiš od onih reklama i smorova i to je to. A uninstall imam u CPanel/Programs & Features kao i za svaku aplikaciju.

E pa meni ga uopšte tamo nema...

Revo Unistaller. Meni stoji među instalacijama. Ili skini instalaciju, pokreni je i kaži deinstall.

A instaliran ti je verovatno pod AppData tvog naloga, Roaming

P.S.
Koga predhodno pomenuti ključ za dekripciju brine da ga Microsoft ima provera je na nalogu, kao što piše u tom tekstu.

Poslednja izmena:
@Markic probaj qBittorrent, nema bolji za torent po meni prosto jednostvano nigde nema reklama i ostalog sr...

+1 za qbit i ja sam presao na njega, radi odlicno.

A ja sam prešao na uTotrrent 2.2.1 za koji sam čuo da je najbolja verzija. Do tada sam koristio zadnje verzije a i qBittorrent.

Ne vredi, apsolutno posle svakog paljenja kompa ili reseta istog, kada mi ode u lockscreen moram MANUELNO da prebacujem iz tog prozora iz password u pin preko sign in options iz lock screena.

Više mi leži, možda navika, a i sviđa mi se grafički prikaz brzine, to mi je uvijek uključeno (taj tab). Mada nema neke razlike među njima, dosta su slični u izgledu, qBittorent je sasvim dobra alternativa.

Pretpostavio sam da je navika presudila...

ps. qBittorent je dobio grafički prikaz brzine, od verzije 3.3.

Odlično, to nisam znao, probaću na poslu gdje ga inače i koristim ali nisam instalirao novu verziju.

Одједном је комп почео да тражи лозинку приликом палења, иако при инсталацији тако није намештено. До сад није тражио, а видим да се појавила слика са Микрософтовог налога од пре 10 година који је беше везан за гмаил. Не могу да искљичим лозинку.

Одједном је комп почео да тражи лозинку приликом палења, иако при инсталацији тако није намештено. До сад није тражио, а видим да се појавила слика са Микрософтовог налога од пре 10 година који је беше везан за гмаил. Не могу да искљичим лозинку.
Ti si stvarno mislio da se sakrijes od MS? ...e pa pronadjen si.:d

Realtek HD Audio Drivers 6.0.1.7707 (64-bit, 32-bit): https://cloud.mail.ru/public/2AJr/w758u91Ra

nisam pratio temu od pocetka pa sam video ovaj post i zanima me dali sa ove drajvere dobijam Audio deck u quicklaunchu

kad sam prvi i zadnji put instalirao tj uradio free upgrade na win10 nisam imao zvuk (resio sam to nekako) al nisam uspeo da instaliranjem sound drivera- dobijem VIA HD Audio Deck koji mi treba jer sam na 5.1 sistem

Vrh Dno