Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

64... ali ne mogu da sc-jem pošto sam prešao na Mac pa nije u upotrebi laptop.Ali ako stignem da ga upalim...biće :)

Koliko vam je podeseno virtuelne memorije za file paging? Kod mene je automatski podesio na 1408 sto mi deluje da je malo.

Pa to. Stavicu za sada 4gb koliko imam i rama pa cu videti kako se bude pokazalo. ;)

Pagefile na sistemima koji imaju ssd ne treba preko 200MB jer nepovoljno utice na performanse SSD. Ostali treba da stave 1.5x kolicinu RAM za slucaj da su tu 4-6GB, 8GB i jace ja ne bih nista preko 1GB stavljao.

Lako je tebi sa 16 da se razmeces sa 1gb, sta da radim kad u AC Syndicate otme 7.3 GB i iste jos 6 Gb?

Surface pro 3 + win 10 =____

Neka pomoc oko optimizacije potrebna zbog nenormalne potrosnje baterije. Vec par dana od kako sam instalirao win 10 i jednostavno crpi bateriju na sve strane. Sinoc sam napunio i iskljucio sa punjaca oko 00h jutros 07:30aprox se budim i palim Surface (sleep mode) kad ono 77%???? Dok je bio na win 8 maksimalno je skidao 1% po satu a i to je pitanje. Desavalo mi se da na 5,6 sati skine 2%. Sad upravo gledam film, znaci samo kmp player ukljucen 72% kada sam poceo i posle 90 min 48%???

Dajte neko resenje ili se vracam na win 8 bez obzira sto je win 10 bruka...

Neka pomoc oko optimizacije potrebna zbog nenormalne potrosnje baterije. Vec par dana od kako sam instalirao win 10 i jednostavno crpi bateriju na sve strane. Sinoc sam napunio i iskljucio sa punjaca oko 00h jutros 07:30aprox se budim i palim Surface (sleep mode) kad ono 77%???? Dok je bio na win 8 maksimalno je skidao 1% po satu a i to je pitanje. Desavalo mi se da na 5,6 sati skine 2%. Sad upravo gledam film, znaci samo kmp player ukljucen 72% kada sam poceo i posle 90 min 48%???

Dajte neko resenje ili se vracam na win 8 bez obzira sto je win 10 bruka...
Jel si probao ovo:

Capture.PNG

Samo da zahvalim svima na pomoci ovde u vezi crnog ekrana, sa novom grafickom sve ok.

Naravno, sad cu da je prodam kao "radi savrseno, dobio novu na poklon pa ova ide na prodaju.."

Ovaj antenin "presretac" se po naslovima bavi iskljucivo teorijama zavere.
Odlicno stivo za pronalazenje mana za win 10.

Vratio bi se na insajdera, el vise telemetrisu nego kada sam na rtm-u??
Kazu u januaru neki build ce biti, cekam too :)

Ljudovi, kako da namestim na lockscreen da mi ne trazi password, nego automatski pin, jer uvek moram da idem na sign in options pa da prebacim na pin ?

Tebi engleski nije jaca strana jel da?
Nije ni tebi.
Device encryption je šta je uključeno na Windows 8 pa na gore kompjuterima sa TPM čipom, tako da prvo nema nikakve veze samo sa 10.
Pod dva, ako svesno uključuješ enkripciju, za to služi BitLocker, koji nije isto što i device encryption (zahvaliti Microsoft-u za zbunjivanje), koji takođe radi s TPM čipom po default-u na sistemskom disku ali može i bez (group policy).
I gde nema automatskog slanja ključa u cloud.

U tekstu pise da je enkripcija svima ukljucena ali da se automatski bekapuje samim pravljenjem MS naloga (na lokalnom to ne radi)! Nemas ti tu sta da hoces ili neces,u tome i jeste problem!

Da li to znaci da sam vec bekupovan? MS nalog imam odavno...

Pitanje je da li uopšte imaš TPM čip kao prvo. Kao drugo, TPM nije preterano siguran sam po sebi, pa to što Microsoft za to čuva ključ je otprilike isti...

Nazad
Vrh Dno