Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Postoji mogućnost, idi na sajt zvanični. Izbacuju sad drajvere na dva dana, i ima čisto drajvera na sajtu.
Imao sam i ja probleme s tim đubretom i memory leaking...
Idi u network properties i deinstaliraj Bandwidth Controls driver, neće da poremeti mrežu i drajver.
Jel misliš na ove ovde Standard Drivers (no Killer Features)?

U tom zip fajlu za Win10x64 ima ovih šest foldera a pošto imam Killer E2200 onda mi valjda treba taj boldovani

k1525w10
k1535w10
ke2200w10
ke2400w10
bwce24w10
k1202w10

Da. Isti taj model imam i ja, pa znam muke koje može da pravi.

Radi ilustracije brendirani desktop računar sa core 2 duo e8400, integrisanom grafičkom, 2 gb rama i 160 gb hdd-a se može pazariti za smešnih 5000 dinara (sa dostavom).
Dotični mašina jede za doručak nove gotove konfiguracije od 16-20 hiljada dinara (a uvek joj se može dodati još 2gb rama).
Takodje i napajanje i sve ostale komponente su joj kvalitetnije od najjeftinijih novih sklopljenih konfiguracija.

Ili drugačije rečeno core 2 duo 8400 je koštao 220 dolara kada je izašao u januaru 2008, i kao tadašnji najjači dual core proc ubija u pojam današnje najjeftinije konfiguracije sa najjeftinijim procesorima u njima.
Kada uhvatim vremena snimiću video kako se ponaša jedan takav računar od 5000 dinara.

Čitav video je sniman dok je išao Aida stability test kojim su mučene sve komponente...
Video konverzija je minut i po trailera od star warsa koji je enkodovan u 720p, u normalnim uslovima se završava za nekih 50 sekundi.
Snimano u 10fps, 1366x762 rezolucija.
Ostalo se može videti u snimku.

Poslednja izmena:
Jel windows 10 besplatan u potpunosti ili mora da se ima original windows 7 ili windows 8.1 da bi se odradio upgrade?
Nisam pratio uopste od kad se sistem pojavio zbog velikih problema koje su ljudi prijavljivali.

@poolmaker odlican "matorac" samo melje...ne videh graficku, koja je?
Sad videh chipset...Q45.

Poslednja izmena:
Jel windows 10 besplatan u potpunosti ili mora da se ima original windows 7 ili windows 8.1 da bi se odradio upgrade?
Nisam pratio uopste od kad se sistem pojavio zbog velikih problema koje su ljudi prijavljivali.
Mora da se ima. I nema velikih problema koji su bili kad se ppjavio.

Evo ja imam racunar sa ovim procesorom. Na to imam i 4gb rama. Racunar ubija kako radi. Kida sve novije racunare sa jeftinim procesorima. Surf, muzika, filmovi, obrada fotografija, gotovo da ne moze do maksimuma da optereti ovaj procesor, sa svim stvarima izlazi dobro na kraj. O Onaj AMD E1 procesor je najvece djubre. Mislim da bi i XP radio lose na tom procesoru.

Zavisi koji AMD E1-2500 nije los mada je i on dosta slab , AMD E1-1500 les kao i recimo E1-6010 i E1-2100 ili E1-2200.

Moze li da se zaustavi update aplikacija-programa na primer torenta? Posto koristim staru verziju,u njemu ugaseno ali mi stalno update-uje na najnoviju verziju.

Poslednja izmena:
Ne azurira ih Windows, vec sam program. Koristis mikrotorent? Instaliraj 2.2.1 i iskljuci update, nece se azurirati.

Da, koristim 3.2.2 iskljucen update i opet se azurira jedino da probam 2.2.1 ako je do toga.

Isprobaj qBittorrent, ako te ne mrzi, odličan je:

http://www.qbittorrent.org/

Doživeo je veliki rast broja korisnika posle uTorrent-ovog skandala sa majnerima...

Poslednja izmena:
Ne mrzi me ali kad naviknes na nesto... Zato i koristim staru verziju.

Instaliraj 2.2.1 i iskljuci update, nece se azurirati.
Ja sam baš nekidan tražio koja verzija se smatra za najbolju i vidim da smatraju baš tu 2.2.1 i evo sad sam je instalirao na Win 10.

A do kad moze da se odradi upgade? :)
Do Jula, možeš slobodno sada da ga uradiš, i trajno ti je aktiviran na tom računaru. Osim ako nemaš neki poseban softver koji sigurno ne radi na Windows 10, a neophodan ti je.
Ako je računar iz potpisa.

Poslednja izmena:
Definitivno je CPU problem. Mene bi bilo sramota da u 2015. godini napravim onako nesto...
Instaliraj sedmicu, ako je legalni uradi downgrade, pošto kod 8ce ne dobiješ ključ. Doneo jedan drugar neki takav AMD laptop 2014, cpu na 1.3GHz, isto prošli i instalirali clean 7cu, sad još na nešto i liči.

Sta da instalira win 7? bolje neka kupi onaj E8400 videli ste sta radi sa win10.
Prosto se igra i to sve pod stress testom.
Sa tim lomom od procesora se ni na win7 nece usreciti.

Ti E1 su đubre i ni s čim ne rade kako treba. Ni 7 ne radi bolje, kao što sam rekao pre par dana, na 10 se za nijansu bolje vuče.

Do Jula, možeš slobodno sada da ga uradiš, i trajno ti je aktiviran na tom računaru. Osim ako nemaš neki poseban softver koji sigurno ne radi na Windows 10, a neophodan ti je.
Ako je računar iz potpisa.

Da, racunar iz potpisa, ali je windows 8.1 pro narodnjak, pa jurim da skinem sa dreamspark-a original, preko studentskog naloga.
Inace svaki dan me smara obavestenje da upgrade-ujem na w10, al ne smem da pipam, da ne zeznem nesto sa ovim narodnjakom.

Da, racunar iz potpisa, ali je windows 8.1 pro narodnjak, pa jurim da skinem sa dreamspark-a original, preko studentskog naloga.
Inace svaki dan me smara obavestenje da upgrade-ujem na w10, al ne smem da pipam, da ne zeznem nesto sa ovim narodnjakom.
Neces nista zeznuti, ako ti nudi onda imas prolaz, odradi upgrade...

izbacuje mi gresku kada pokusam da uradmi update:

win update.JPG

prije 10-15 dana sam preko nekog tutoriala na netu iskljucio da mi ne radi apdejt, ali sada ne mogu da se sjetim niti koji je tutorial bio niti sta sam i gdje iskljucio :D moze pomoc?

Cim stavim ssd na acer aspire one 725 probacu w10, da vidimo koliko je to dobar sistem, 2 gb rama i ubogi dual core na 1ghz u turbo modu 1.3

Nov WD Blue od 2 TB, da li je preporučeno da radim full ili quick format? Tražio sam po netu i jedni kažu jedno a drugi drugo. Razlika je valjda samo u tome što full format radi i skeniranje za bad sectore a quick format ne pravi nikakav error checking (zbog toga neki kažu da je bolji full format na novim diskovima jer onda si sigran da su u redu). Mislim da sam vidio da je u Visti to šta radi koji format malo drugačije nego u XP-u a ne znam kako je kod novih sistema.

Quick je dovoljan. Lose sektore i greske na disku mozes i naknadno proveriti, Windows alatke su ionako nedovoljne za ozbiljniju analizu diska.

Evo za sada sam primetio jedan problem.
D3go,kad odem na sajt i pokusam nesto da pustim da gledam iskace mi ona poruka da se skine onaj dodatak,skinem,instalirampokusam opet da pustim i nece. Opet trazi da se skine isto,kad to uradim dobijem poruka da je to vec instalirano i tako u krug....

D3go,kad odem na sajt i pokusam nesto da pustim da gledam iskace mi ona poruka da se skine onaj dodatak,skinem,instalirampokusam opet da pustim i nece. Opet trazi da se skine isto,kad to uradim dobijem poruka da je to vec instalirano i tako u krug....
Radi samo sa mozilla firefox 32bit.

Screenshot (593).jpg

Poslednja izmena:

Meni radi u Edge-u...

Vrh Dno