Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

E ovako, kada sam govorio o vasem "ne snalazenju" da ne bude da pricam u prazno.
Iz tri reci se vidi da kao prvo ne znate ni kako ovaj operativni system funkcionise.
Njegovoj sestri se kazes resetovao system sam od sebe...
Jeste to tacno, ali te je i obavestio kada ce da se to desi, i mogao si to da odloizis.
E sad sto ti ne poznajes system i nisi se postarao da ga upoznas to je tvoj problem.
Mogu da vam navedem primer za svaki vas problem izazvan "ne poznavanjem".
Sad vi svoje ne snalazenje proglasavate bagovima i cudnim pojavama...
Alo bre, jesi ti lud? Jel čitaš šta pišeš?
Kakve veze imam ja i moje znanje sa time što se laptop restartovao na udaljenoj lokaciji? Ja znam kada i zbog čega mi je upućen poziv na telefon i kako sam posle reagovao.
Druga stvar, prestani da misliš da si popio svu pamet ovog sveta, nego budi normalan i ponašaj se fino prema ljudima.

Ima veze sa tobom i te kako, kad nekome instaliras neki novi OS treba i da ga uputis u neke osnove.
A kako ces ga uputiti u nesto sto ni sam ne znas?

Ja tebe mogu uputiti u Lazu Lazarević, a ostale kojima budem radio sistem ću obavezno da uputim u gpedit čari, control panel, da im pokažem kako svaki dan pre nego što popiju kafu vide da li ima neki update koji treba da blokiraju i kako da prepoznaju isti, itd i potrošim 20h svog vremena po osobi jer eto takav je sistem. Zapravo najbolje da ti napišeš ovde broj telefona pa da ja podelim svima koje sretnem u Novom Sadu da ti se jave? Ipak ti znaš najbolje, zar ne?

Nemaš pojma koliko si bitan i kolika mi je želja da te prozovem ... samo o tome sanjam. Ali, definitivno imaš neki problem sa kompleksima.

Zar nije bilo jednostavnije da kažeš ono što je čovek rekao malo kasnije? Ne, nego ti 'oćeš da bidneš pametan. Pa bidni :D
Vuk je mnogima pomogao a i tebi ce, zato nemoj tako. To sto tako pise,to je u stvari ogorcenost prema nubarskim problemima, njemu je to dosadno, dajte neke teze stvari, komplikovanije nesto

Da napravi OS kako spada? :D

Vuk je mnogima pomogao a i tebi ce, zato nemoj tako. To sto tako pise,to je u stvari ogorcenost prema nubarskim problemima, njemu je to dosadno, dajte neke teze stvari, komplikovanije nesto

Pa šta sad, da mu umesto grančice bacamo tenis lopticu koju teže pronaći u travi ??? Daj budi ozbiljan :)

Da a zamisli posaljes mu sendvic kao zahvalnost, pa uvrediio bi se i presao u support za Linux :-D
Vuce malo sale ne se ljutis :p

Poslednja izmena:
Десктопа нема, само црн екран. Једино што се појављујњ а да се види је таск менаџер.
Ok, hajdemo polako ponovo...
Jesi li otvarao new task u Task Manager i ukucao explorer.exe i ok?
Kao na slici koju sam ti okacio?
Баш тако, само што је као што сам рекао екран црн.

Jesi li probao da pokreneš explorer.exe preko Task Manager-a?!

Да, појављује се следећа порука грешка "the application was unable to start correctly (0xc0000018)".

Probaj da podignes sistem u safe modu...
Mozes da otvoris i CMD preko Task Manager-a i odradis sfc /scannow
samo cekiraj kao administrator.

Да, појављује се следећа порука грешка "the application was unable to start correctly (0xc0000018)".

Tebi hard disk ima lose sektore ili imas viruse , explorer.exe ti je ostecen a ko zna koliko jos fajlova , kucaj u task manager C:\Windows vidi jel ti barem to otvara zatim udji u system32 nadji cmd.exe desni klik na njega pa run as administator zatim kucaj chkdsk /f C:

Не могу ни c:\windows да покренем. server exdecution faled.
Kako се беше улази у safe mod? F12?
Најлакше ми је реинсталирам систем, али имам неке фајливе на C који ми требају.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/start-your-pc-in-safe-mode

Sto se tice fajlova na C, ako ne uspes da sredis sistem podigni neku live distribuciju Linuksa (npr. Ubuntu, Mint) i prebaci fajlove na drugu particiju ili eksterni hard disk, flash...

Windows/system32/conhost aplikacija

Posle restart.a masine stabilizovalo se stanje

Sto se tice fajlova na C, ako ne uspes da sredis sistem podigni neku live distribuciju Linuksa (npr. Ubuntu, Mint) i prebaci fajlove na drugu particiju ili eksterni hard disk, flash...
Проблем је што ми комп не ради па не могу то да урадим, а и не знам како. Немам ни комп где би однео свој xард, не би да другима чепркам по компу.

Poslednja izmena:

Проблем је што ми комп не ради па не могу то да урадим, а и не знам како. Немам ни комп где би однео свој xард, не би да другима чепркам по компу.
Е сад некако би се снашао и са Linuxom, сад сам мало гледао на нету преко мобилног. Колико сам скапирао скинем .iso Linuxa и пребацим га на флеш/двд диск или га треба отпаковати и натезати направити бутабилним. И то је то? После убацим у комијутер, упалим и пустим да се систем диже да флеша/двд?
Нисам могао да преправим пост, мало сам закаснио, зато је дупли.

Poslednja izmena:
@danilo989
http://forum.benchmark.rs/showthrea...p-zakuca-na-0-5sek-sa-sound-loop-om&p=4434153
Nisi jedini sa tim problemom i problem nije hw prirode. Pogledaj link i pogledaj moju poslednju poruku, možda uspeš da otkriješ šta tačno pravi problem.

Kapiram. Probah bas sa Balanced i High Performance i jos uvek se drzim tu negde.
Pogledajte prilog 187813 Pogledajte prilog 187814
Sto se tice HwInfo, meni je pre neki dan pravio probleme u kombinaciji sa ASMedia SATA drajverima. Kada ga pokrenem, i kada krene da detektuje diskove, nestane mi HDD koji je nakacen na njega.
http://www.hwinfo.com/forum/Thread-HWiNFO-disables-some-of-my-harddrives
Pobij sve sto radi i pozadini. Ipak je to proces koji ima low-level pristup.

Mali update: problem se desava i bez HWiNFO i sa iscupanim LAN kablom. Probacu sa Power profilima sledece, ali sudeci po svemu verovatno nema resenja dok MS ne ispravi to u nekim narednim update-om.

@ faca,
Treba ti neki alat za butabilni fleš, npr unebutin, yumi, rufus ... ima ih podosta sada, pomoću njega naneseš Linux na USB, turiš u komp/lap, pokreneš boot sa USB, i eto ga live Linux. Dovoljno za mnogo šta da uradiš, a za te fajlove na :/C više nego dovoljan. Jedino ti treba neki komp za tu radnju.

Poslednja izmena:
Узећу сутра лаптоп од буразера да то одрадим, видео сам неке туторијале на нету. Таман ми је рекао да после и њему реинсталирам систем.

faca:

uglavnom imas pristup nekom kompu gde bi mogao da skuvas butabilan USB ili da narezes cd?mislim da je u tvom slucaju i nivou poznavaja materije najprijemcivije da narezes hiren's boot,butujes,prebacis fajlove koji ti trebaju na neki usb/eksterni drajv/particiju ili disk gde nije i ne planiras da instaliras windows i posle sve opet prepucas win-om.ako se isto desi na novoj instalaciji da trablsutujemo opet.

sto se tice USB varijanti,strelec USB je najbolje resenje,i hiren;s i strelec su na dos/win osnovi i ne bi trebalo da imas problema sa snalazenjem u istima.

Poslednja izmena:
Iskreno, najsrecniji bih bio da Windows 7 ima backportovan Compression Memory Scheme i da neke dodatke poput ISO mounting-a i slicno je ubaceno. Da je Windows 7 uzet kao osnova koja se postepeno nadogradjivala kao sad Windows 10, tabele bi bile pociscene od ostalih sistema.

^Vista je uzeta kao osnova, pa je postepeno nadograđivana, prvo u win 7, pa 8, 8.1...i na kraju 10. :)

Успео сам да подигнем Linux live, једноставно. Мало ме је зезало, није xтео да подиже Linux, у биосу треба да се намести и приоритет док на другом компу не треба.
Е сад да ли постоји начин да опоравим стари систем, евентуално sistem restore? При подизању windowsa појави се лого и поздравна порука и само забоде црни екран, једино се курсор види?

Vrh Dno