Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ukucao sam tvoj hardware ids na google USB\VID_0BDA&PID_B001&REV_0200 i nasao mi je neki hp racunar sa tim realtek bluetooth driverom , trebalo bi da radi.

Ako ne krene instalacija onda sacekaj da extactuje i udji u C:\SWSetup\SP71992\setup.exe

Nažalost nije pomoglo, instalirao sam, ugasio računar, ali kada sam ga palio dobio sam istu onu poruku.

Sent from mTalk

Jel ti zablokiran u device manager realtek bluetooth?

Nije mi uopšte zablokiran, naprotiv Bluetooth ja mogu i da uključim,ali svaki put kada upalim laptop iskače obaveštenje.

Sent from mTalk

mislis windows ne vidi neki prikacen hdd?mozda je pukla particija,skini partition wizard free pa vidi sta se desava.

Problem zaista smesan ali tek sam posle par sati skapirao :D

Capture.PNG

Posle nove instalacije w10, hdd-u je falio drive letter (glupo slovo) bez njega system ne vidi hdd iako je online :D
Odradjen skoro secure erase na ssd-u i hdd-u I sada sam miran :)

Nije mi uopšte zablokiran, naprotiv Bluetooth ja mogu i da uključim,ali svaki put kada upalim laptop iskače obaveštenje.

Sent from mTalk

Jel ti radi drajver sa station-drivers sajta što ti je Darkodar dao?

Ako ne radi, obriši kompletno postojeći BT drajver i vidi da li Windows Update ima drajver.

Jel ti radi drajver sa station-drivers sajta što ti je Darkodar dao?

Ako ne radi, obriši kompletno postojeći BT drajver i vidi da li Windows Update ima drajver.

Probaću taj driver, a u međuvremenu sam pronašao na sajtu HP-a za moj model driver update-ovan baš 14.11, ali ni on nije rešio problem.

Posle nove instalacije w10, hdd-u je falio drive letter (glupo slovo) bez njega system ne vidi hdd iako je online :D
Одавно је скоро стандардно да нови windows сакрије слово партиције на којој се налази други ОС па ја имам навику да откачим све остале хардове осим оног на који се инсталира и после их вратим. Некад сакрије слово, некад помеша master boot па га не набаци на прави хард ... зато откачим остале и мене леђа више не боле.

Upgrade to Windows 10 Pro, version 1511, 10586.
jel ovo ok ?
upravo mi radi, tj skida...
kakav je u odnosu na prosli, koje su prednosti ?
Untitled.jpg
jel ovo posledjne shto treba da imam ?

Poslednja izmena:
Upgrade to Windows 10 Pro, version 1511, 10586.
jel ovo ok ?
upravo mi radi, tj skida...
kakav je u odnosu na prosli, koje su prednosti ?
Pogledajte prilog 184492
jel ovo posledjne shto treba da imam ?
To je to, za sada. Vidis neke promene i sam, npr. kad utaknes flash vidis da je drugacija ikonica, pa imas aplikaciju message, pa ti je sad u boji i okvir prozora koje otvaras, verovatno ima jos nekih promena ali ja ih nisam primetio za sad. A i ima nekih promena koje i ne vidimo. Da, kad se prelazi sa 7,ili 8.1 na 10ku moze direktno kljuc da se unese i tako. Meni je malo zeznulo app notifikacije, ne mogu da ih posebno isključim nego ili sve ili nista, sa tim cu da se pozabavim malo pa ako ne resim opet clean install po 15 put i eto.

Brži boot, povećan maksimum za start meni, dodat XTS-AES za BitLocker, kompresija RAM-a, odnosno generalno bolji RAM menadžment.

Brži boot, povećan maksimum za start meni, dodat XTS-AES za BitLocker, kompresija RAM-a, odnosno generalno bolji RAM menadžment.
Pa ja bas ne bi rekao da je brzi boot, naprotiv na dva racunara i na laptopu se boot produzio za duplo kod mene a vidim da ima dosta njih koji imaju isti problem.
Na dva uradjen update od kojih je jedan uefi na jednom sveza instalacija i boot nije ni najednom ispod 30 sek dok je do sada bilo do 20sek.

Poslednja izmena:
meni ni za restart ne treba 30s,tako da sam poprilicno siguran da je to nesto do tebe.

Sad na 10586 kao i pre na 10240 imam isti problem sa restartom win explorera. Desi se pri normalnom koriscenju, ali primetio sam da se obavezno desi kada kopiranje sadrzaja sa ili na usb dodje npr do 40,50% i udjem u Downloads folder, restartuje se explorer i prekine se kopiranje...Iritira opasno, a error koji daje u event vieweru je error.png

Ja uopšte ne kapiram aplikaciju za poruke. Tamo mi prikazuje nekih 5 kontakata koje uopšte ne znam ko su ljudi. Na kom proncipu to radi. Jeli to može da se šalje samo ljudima koji imaju tu aplikaciju. Pa ako je i tako, opet ne znam te ljude u kontaktima.

Sad na 10586 kao i pre na 10240 imam isti problem sa restartom win explorera. Desi se pri normalnom koriscenju, ali primetio sam da se obavezno desi kada kopiranje sadrzaja sa ili na usb dodje npr do 40,50% i udjem u Downloads folder, restartuje se explorer i prekine se kopiranje...Iritira opasno, a error koji daje u event vieweru je Pogledajte prilog 184516
To je nešto do tebe. Jesi li proverio komandom sfc /scannow sistem?

Da citiram samog sebe:
Update-ovao sam danas Windows 10 10240 na TH2. Primetio sam da kada upalim računar, izbacuje mi da imam problem sa Realtek Bluetooth Driver-ima.
Pogledajte prilog 184422
Ima li neko rešenje, kapiram da je do verzije driver-a, ali mislim da su mi najnoviji instalirani.

Izgleda da ovaj problem nije vezan samo sa Driver-ima, već i sa istom aplikacijom, koja se verovatno nije lepo "transferovala" sa prethodne verzije 10-ke. E sada koliko ja znam ako idem na uninstall kroz Control Panel, obrisaće se i driver-i, da li bih ja ponovnom instalacijom "vratio" tu app.
Konkretno to je ova app:
Bluetooth.png

Kakvo je ovo azuriranje? Vec imam instaliran WIN10 Pro... win10.png
Da li da odradim update ili ne? Hvala

Kakvo je ovo azuriranje? Vec imam instaliran WIN10 Pro... Pogledajte prilog 184549
Da li da odradim update ili ne? Hvala
Da, instaliraj. To je nova unapređena verzija. O njoj se priča na zadnjim stranama.
Kako mislis do mene? :) Nisam, kako da proverim preko sfc/scannow system?
Tako što na svim računarima na kojima je Windows 10 nisam video, niti su imali sličan problem ljudi na forumu koliko znam.
Command prompt pokreneš kao administrator, i ukucaš to pritisneš enter i sačekaj da završi. Kaži šta piše na kraju. Pišeš sa razmakom sfc /scannow

Ako ne uspeš da rešiš problem, jedino ti to preostaje... Jel si probao sa drajverima sa Windows Update-a?

Oni su i bili na početku instalirani, posle sam probao sa onim od @Darkodar , probao sa HP-ovim driver-ima, ali jednostavno problem je još tu. Bluetooth radi, ali svaki put kada uključim računar izlazi obaveštenje.

Svaka čast kako uspevate uopšte da instalirate taj update, ja probao dva puta, svaki put nakon reboot-a nešto flešne ekran , prikaže na milisekundu onaj krug sa procentima i rebutuje se, nakon reboot-a ponovo nudi isti taj update i opet download i opet isti rad..

Nazad
Vrh Dno