Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Evo ga 10586 RTM TH2:

5aPvCJ4.png

Ko nije insider moze da skine ISO i odradi upgrade , ionako ce dobiti ovaj build uskoro preko windows update , dakle ovo nije insider build vec rtm kao 10240 , mada su ga insideri besplatno dobili.

Da radi win+d u svim aplikacijama ne bi se bunio, ovako iritantno smeta. I nisam te shvatio prvi dio odgovora, ako moze malo jasnije?
U kojim ne radi ne secam se da sam imao takav problem? Na Win 10 mozes da ukljucis da ti alt-tabuje prozore na svim virtuelnim desktopovima bez obzira koji ti je trenutno aktivan. Dakle ako bi imao recimo 4 virtuelna desktopa na alt-tabu bi imao i 4 preview-a za te desktopove, a svi oni bili isti pa bi to bunilo korisnike. Imas i win+tab ali tu te klikom na desktop vodi na aktivan prozor na tom desktopu.

Evo ga 10586 RTM TH2:

5aPvCJ4.png

Ko nije insider moze da skine ISO i odradi upgrade , ionako ce dobiti ovaj build uskoro preko windows update , dakle ovo nije insider build vec rtm kao 10240 , mada su ga insideri besplatno dobili.
Valja li? Ima neki detaljniji changelog?
Znaci moze da se gazi preko preko rtm-a?

incorporates a number of new features and enhancements, such as UI improvements, new Messaging and Skype apps, Microsoft Edge improvements and a whole lot more...

Nema potrebe da se gazi preko RTM, jer ce se kroz update build 10240 podici na 10586.

Evo ga 10586 RTM TH2:

5aPvCJ4.png

Jel se gubi watermark? Ne vidi se na screenshotu

Da gubi se i vazi koliko hoces kao i na 10240 , insider preview watermark uklonjen , expire date za jul 2016 uklonjen , za ne-insider korisnike ovaj build stize u windows update 10 ili 12 novembra.

Jel ima negde da se skine sam instalacija 10586 windows-a, ako ima zamolio bih link?! Moram da radim reinstalaciju pa bih voleo da to uradim sada sa svezim windows-om... posto ovaj sada koji imam je 10576 i prvi put mi se od kada koristim win 10 (a koristim ga bas dugo) da mi ne radi strart i search opcija, i da bude jos bolja fora prvo je sve radilo kako treba i onda samo jedan dan ne radi.

Nadji na google 10586.0.151029-1700.TH2_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US.ISO

Hvala Darkodar

ISO Name: 10586.0.151029-1700.TH2_RELEASE_CLIENTPRO_OEMRET_X64FRE_EN-US
SHA1: FB73FB1B34E56F34DF151DB13A60C435902A363D
ISO Type: ESD Compressed
ISO Size: 2.91 GB
Mode: Bootable

Jel to ovo?

Da gubi se i vazi koliko hoces kao i na 10240 , insider preview watermark uklonjen , expire date za jul 2016 uklonjen , za ne-insider korisnike ovaj build stize u windows update 10 ili 12 novembra.

Hvala, pitam da bih opet presao na slow ring dok ne dodju bitne promene u sledecem ciklusu...

Jel neko radio upgrade? Hoce li zeznuti postojece aktivatore? Imam neki osecaj da ce nam MS potajno uterati kruti.

Jel neko radio upgrade? Hoce li zeznuti postojece aktivatore? Imam neki osecaj da ce nam MS potajno uterati kruti.
Ne verujem da ce to da urade...nije im u interesu.
Kao i za ono da ce blokirati piratske igre i programe...prica za citanje izmedju redova.

hm,ja imam jos od ranije taj build,ali watermark stoji,a apdejt ne nudi nista.

Narode, kakvi su vam logovi sa win 10? Ima li puno gresaka i upozorenja u event vieweru? Zadni put kada sam koristio 10ku pre nekih 2 meseca, secam se da ih je bilo bas puno :( vezanih za sve i svasta. Evo mojih trenutnih ocitavanja sa win 8.1, gde greske i upozorenja koja dobijam su uglavnom zbog licence ili sta vec, vezano za kms...

Prilozi

• Capture11.PNG
    Capture11.PNG
    30.8 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Kako se izlogovati iz Messaging aplikacije??? Aplikacija NEMA nikakve opcije, pravljena je očito da ultra slabe tablet računare. Mene bi bilo sramota da izbacim ovako ojađenu aplikaciju!!!!

Samo 2,9gb?

Zar ranije verzije nisu bile preko 3,7gb?
Znam da nisam mogao da ih instaliram preko 4gb usb...

Jel sada moze da se menja boja ili je opet beli ?

Koliko znam može,ali je to rešeno polovično.
Tačnije prozor je u boji kada se koristi,ali kada koristimo neki drugi onda on bude u boji,a ostali budu beli :d

Roack86:

pokvarili su app,pise ti u hajlajtsima pod known issues sta sve mora da se odradi.

edit: pogresnoh coveka citirah. :)

Poslednja izmena:
Koliko znam može,ali je to rešeno polovično.
Tačnije prozor je u boji kada se koristi,ali kada koristimo neki drugi onda on bude u boji,a ostali budu beli :d
Bitno nije beli :D a kade ce da dojde preko WU ima neke informacije ili da spustim iso i da napravim upgrade inace nisam insajder ovoj je finalni build ?

Bitno nije beli :D a kade ce da dojde preko WU ima neke informacije ili da spustim iso i da napravim upgrade inace nisam insajder ovoj je finalni build ?

Trebalo bi u utorak 10.11. Tako je rekao jedan od MS radnika. A tada je i drugi utorak u mesecu,vreme za patch.

Jel ima neko ovakav problem? Na W7 ga nema, tako da je sigurno do desetke.

2.PNG1.PNG

vrati uefi/bios na def postavke i samo vrati sata na ahci i stavis win boot manager za boot,ako vec ne bude.

Nazad
Vrh Dno