Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

jok,probao,nije prosao ovaj win 7 starter kljuc.cak i na msdn-u sa tim kljucem mi nisu dali ni da skinem win7 starter jer je OEM kljuc.samo je moglo ovako,sto nije neki preveliki problem jer je bilo bitno samo kako bilo da se aktivira jednom,posle moze da se radi sta god je potrebno.
10240 nemože još tako, sada kada izbace Th2 moći će.

probao i sa 10240 i sa 10568,jok,samo ovako kao sto sam napisao.verovatno je do OEM starter kljuca.

Huh meni se to desavalo sa ranijim buildovima, pa nestalo samo od sebe, proveris drajvere za GPU da li su zadnji, i eventualno oko sleep-a u biosu (S1, S3 podesavanja), to je ono sto mi pada na pamet, mozda neko ko je konkretno resio problem da se javi.
Evo ovako mi je u bios-u:uploadfromtaptalk1446660515029.jpg
Sta tu smem da diram?Probao sam samo ovo prvo da iz bios-a prebacim u OS,ali nije pomoglo pa sam vratio.Sta od ovog dole mogu da menjam,da bi komp mogao da ode u sleep mod?

Ovo je u power menadzmentu.

Poslednja izmena:
Imam Recovery D particiju koja iznosi 17 GB i od Novembra prošle godine kada sam kupio laptop na njoj je bilo slobodno oko 2-3 GB. Međutim danas primetih da je puna i da ima još 900MB. Ima li razloga za "paniku", jel mora tako da se napuni ili je problem neki malware?
Evo i slika
recovery.png

Vidim izašao update za Movies app sa podrškom za titlove . Isprobah ga i fino radi . U settings-ease of access može se fino podesiti izgled titla .

Dosta je lagan i manje troši ram i procesor od vlc-a npr koji koristim.
Ako neko ima slabije konfiguracije ili neki tablet sa malo rama , može poslužiti . Naravno siromašan je opcijama i ne može se nikako porediti sa ozbiljnijim plejerima . Za neko lagano korišćenje ok.

Jedino što me znam gde bih mogao da podesim default encoding za titlove i namestim windows 1250 . Verovatno ne može i mora da se šteluje titl .

Screenshot (27).jpg

Zasto bi koristio to smece pored PotPlayera?
Sreca pa novi Ccleaner moze da deinstalira sve te krs metro aplikacije.

Nekome sluzi i taj ok, ne znaci da je los za necije potrebe.
Ja bi onda rekao sto koristis Pot to je smece, ja koristim MPC HC.

potplayer je uzasan.kad bi sredili enkod nasih titlova nikakve potrebe za boljim plejerom ko gleda na kompu ne bi bilo.kome treba stream i sl svakako vec zna sta mu treba i ima preferenciju.ja licno izuzetno navijam da ove elementarne app-ove sto bolje nakrcaju da mi sto manje softvera treba po instalaciji.slavio sam dan kad su odradili mount iso-a kako treba.

Šta je to "app", uopšte? Kakva je to filozofija?

Nema "lakseg" od SMPlayer-a, opcija koliko volis..+youtube.
Radi na najvecim krsevima od 10+ leta, gura 720p na jednom jezgru.

Nema "lakseg" od SMPlayer-a, opcija koliko volis..+youtube.
Radi na najvecim krsevima od 10+ leta, gura 720p na jednom jezgru.

Njega sam na linuxu najviše koristio uz vlc . Dobar je , na windowsu ga nisam nikad koristio.

@sam633 Univerzalna aplikacija(WinRT) koja se nalazi u store-prodavnici na windows 10 sistemu .

app- skraćeno od aplikacija

Nešto drugačije od win32 programa .

Poslednja izmena:
Kontam ja sve to, ali mi smeta to "srozavanje". Preglupo je. Zamisli da jednog dana ladno napišeš da je Photoshop, "app".

Ma zna taj sta je app nego se pravi tosa.

potplayer je uzasan.kad bi sredili enkod nasih titlova nikakve potrebe za boljim plejerom ko gleda na kompu ne bi bilo.kome treba stream i sl svakako vec zna sta mu treba i ima preferenciju.ja licno izuzetno navijam da ove elementarne app-ove sto bolje nakrcaju da mi sto manje softvera treba po instalaciji.slavio sam dan kad su odradili mount iso-a kako treba.
Ne znam kakve probleme imas sa nasim fontovima ali kod mene savrseno rade i cirilicna i latinicna.
Pot je majka.

enkod titla na ovom default win 10 app-u,programu,koji vam je vec izraz prihvatljiv.potplayer je gom player za siromasne,uz to komplikovaniji sa bespotrebno dosminkanim gui-jem.kad MS ubaci podesavanje enkoda titla barem ja prestacu da koristim bilo kakav drugi plejer,jer necu imati nikakvu potrebu za njim.

Radi li DTS na MS player-u? nije radio...
GOM radi kada se skine codec, VLC radi normalno.

Poslednja izmena:
Imam Recovery D particiju koja iznosi 17 GB i od Novembra prošle godine kada sam kupio laptop na njoj je bilo slobodno oko 2-3 GB. Međutim danas primetih da je puna i da ima još 900MB. Ima li razloga za "paniku", jel mora tako da se napuni ili je problem neki malware?
Evo i slika
Pogledajte prilog 183585

Neko?? Vidim da je bilo i pre ovakvih problema,znam da možda ne spada u ovu temu..

Moguce da na toj particiju idu system restore fajlovi pa zato povecava.

System restore po pravili ide na sytem particiju sem ako nije to menjao..

System restore po pravili ide na sytem particiju sem ako nije to menjao..

A jel znaš kako da proverim gde se skladišti Restore, ali čudno da je do toga pošto ništa nije dirano, ali ipak da proverim. Čudno mi je da je odjednom Recovery particija puna!

A jel znaš kako da proverim gde se skladišti Restore, ali čudno da je do toga pošto ništa nije dirano, ali ipak da proverim. Čudno mi je da je odjednom Recovery particija puna!

Problem rešen,tupavi Stremio(za gledanje filmova) skladišti cache na Recovery particiju... Kako im je to palo na pamet.. Da nije bilo onog EaseUS Partition Menager-a ne bih otkrio..

enkod titla na ovom default win 10 app-u,programu,koji vam je vec izraz prihvatljiv.potplayer je gom player za siromasne,uz to komplikovaniji sa bespotrebno dosminkanim gui-jem.kad MS ubaci podesavanje enkoda titla barem ja prestacu da koristim bilo kakav drugi plejer,jer necu imati nikakvu potrebu za njim.
Ne GOM je za noob-ove, kojima je Pot previše kompleksan. Gde nađe da hvališ GOM ispred Pot-a, jedino što mislim tom izjavom je da ne znaš da ga koristiš.

da koristim video plejer?sta sve neces cuti na ovom forumu...

elem,zna li se kad ce tabovi u exploreru?da posaljem total commander u davno i mukom zasluzenu penziju.

Jel' bolje reseno skaliranje na win10 u odnosu na 8.1 ili je isto?

Ukoliko neko zna iz prve ruke, bilo bi extra.

Vrh Dno