Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Hvala puno na odgovoru, sad mi je dosta jasnije. Ja sam i ovu Retail verziju aktivirao preko KMS-a bez da sam menjao nesto. Znaci preporuka je skinuti VL zbog mogucnosti biranja instalacije. A kakve razlike donosi VL verzija npr. kod Windowsa?

Jedino VL verzju Windows-a možeš aktivirati preko KMS-a.

Na racunaru je uradjena instalacija windowsa 8.1 pro preko uefi moda, i ne mogu sada da uradim nikako instalaciju windowsa 10. Probao sam preko usb fleske sa kojom je prethodno uradjena instalacija na drugom racunaru i nece . Probao sam i preko opcije get windows 10 i apdejt a i opet nece . Ako neko zna resenje bilo bi dobro .

Microsoft ne dozvoljava insiderima sa matorim verzijama desetke da se nakace na update servis a ugasili su im trial period. Genijalci. Nije svako upucen u problematiku apdejta i insidera i ostalih kerefeka. Tek sto su zakomplikovali upgrade sa onim alatom. Kud sam bratu stavio ovo ***** na kompjuter...

A najavili su mali milion puta i sam Win je sigurno slao obavestenja da trial istice. Nisi upucen u insider proces ali si uvalio coveku da bude insajder, ko ti kriv

Ja stvarno ne kapiram zasto je 90% ljudi "naselo" na M$ "besplatnu" desetku. Iz prve sam "ispeglao" 10240 sa KMS i na pamet mi nije padalo da se bavim aktivacijama i "promo periodima".

Ni ja ne kapiram zasto ljudi ostaju na 10240 i petljaju sa KMS...
Jure cistu instalaciju pa drajvere, aktivaciju, pa jure start, wifi...
Upgrade i sve lepo prepise staro i doda to sto je novo, ne juris nista.

Ono sto je radilo pre godinu radi i dalje, aktivira se samo jednom
i nikada ti ne trazi nista vise povodom toga.

A najavili su mali milion puta i sam Win je sigurno slao obavestenja da trial istice. Nisi upucen u insider proces ali si uvalio coveku da bude insajder, ko ti kriv

Nisam bio upucen jer nisam pratio. Sad sam video da su slagali, jer su promenili politiku malo pre objave RTM. Trebalo je da bude free za insidere a ne da to ukinu i ostave vecite insidere.

Uvalio sam mu da bude insider jer nisam imao druge opcije tada. Nisam ocekivao da ce da ugase stare verzije, mislim koja je to logika?

Mozes poput fanboja da pravdas poteze Microsofta do sutra, ali svakom sa malo soli u glavi je jasno da je ceo Windows 10 jedna velika svinjarija.

Ti buildovi sto su istekli 2 oktobra su mnogo stari , neka ti drug predje na 10547 ako je insider.

Ti buildovi sto su istekli 2 oktobra su mnogo stari , neka ti drug predje na 10547 ako je insider.

Preci ce, kada ga ubedim da skine iso... nije drug vec brat. Ne moze preko win update vec samo setup sa diska radi. Pun reddit ljudi sa istim problemom.

Nisam bio upucen jer nisam pratio. Sad sam video da su slagali, jer su promenili politiku malo pre objave RTM. Trebalo je da bude free za insidere a ne da to ukinu i ostave vecite insidere.

Uvalio sam mu da bude insider jer nisam imao druge opcije tada. Nisam ocekivao da ce da ugase stare verzije, mislim koja je to logika?

Mozes poput fanboja da pravdas poteze Microsofta do sutra, ali svakom sa malo soli u glavi je jasno da je ceo Windows 10 jedna velika svinjarija.

Kako nije free? Bio sam insider,slao feedback redovno. Kako se priblizivao RTM oni su nas obavestili da pređemo na zadnji insider build. Svaka ranija insider verzija je imala time bomb i znalo se da će trajati do oktobra. Instalirao sam zadnji insider build koji je ujedno bio i RTM. Kasnije sam uradio čistu instalaciju i aktivacija mi je ostala, nisam se vise prijavljivao za nove insider verzije i koristim normalno. Rečeno da se stare verzije gase i ti svako ko je koristio zna. Ne znam sta su očekivali neki, da instaliraju neki raniji build reda radi i sada automatski dobiju licencu.

Uostalom win 10 je krš, rekao mi komšija, čuo od zeta :)

Нисам пратио причу, али зар инсајдери не могу да скину нормалну 10240 верзију и инсталирају је? Онда или наставе да буду инсајдери па апдејтују или оставе како је на даље и убудуће? Ја сам пре десетак дана уместо инсајдер инсталације из досаде пробао Windows Server 2016 па онда Седмицу и пошто није прошла активација, вратио 10240. Све прошло нормално, прескакао сам унос кључа и на крају опет имам активирану верзију.

Jel ima neko problem sa zvukom?Radi normalno i iz cista mira nestane zvuk,moram da restartujem laptop da bi zvucna radila normalno,inace desava se bar jednom dnevno

Od juce ,posle RESET PC, ne mogu da aktiviram WIN10 PRO ,javlja mi gresku Error code: 0xC004C003. Da li neko ima ideju ?
Windows 10 je nadogradjen sa win 8,1 pro , pa je posle toga odradjen clean install.

Poslednja izmena:
Microsoft ne dozvoljava insiderima sa matorim verzijama desetke da se nakace na update servis a ugasili su im trial period. Genijalci. Nije svako upucen u problematiku apdejta i insidera i ostalih kerefeka. Tek sto su zakomplikovali upgrade sa onim alatom. Kud sam bratu stavio ovo ***** na kompjuter...

Sam si kriv. Insajder verzije su namenjene onima koji žele da testiraju nove funkcije i šalju rezultate Majkrosoftu. A oni koji to stalno testiraju i šalju rezultate uglavnom i znaju kako funkcioniše i razvija se insajderski program. Tako je to Majkosoft zamislio. E sad, oni koji su se privajili za insajdere samo da bi došli do besplatne verzije OS-a i batalili svako dalje praćenje dešavanja... Ko je tu onda kriv, da ne kažem alav?

Ja sam se prijavio za insajdera u vreme 9xxx bildova ali su mnogo loše radili kod mene, jednostavno odustao i vratio sam se na Win 8.1 (KMS). Kada je izašao 10240 RTM odradio sam upgrade, Windows 10 Pro se aktivirao i sada uvek imam aktiviran Windows 10 kad uradim svežu instalaciju, a radio sam ih par puta, što radi testriranja da li ostaje aktivan a malo i da bih uradio poređenje nakon vraćanja na Windows 8.1.

Kako sam se informisao o insajder programu i mogućnostima upgrade-a? Uglavnom ova tema, Benchmark vesti, poneka vest sa Softpedije i poneka objava MS-a. Nije bilo mnogo teško u par dana odvojiti 10-15 minuta da pročitam i nadoknadim propušteno.

Naravno da sve pratis ako si vec insider.
Prvo sto uradim kada se podigne sistem odem u insider hub.
Pogledam sta ima od novosti i treba li sta testirati i poslati feedback.
Otvorim feedback da vidim sta ljudi prijavljuju kao problem i to je to.
Par minuta vremena stvarno ne iziskuje neki napor.

Prosli put kada sam ovde nesto pitao iskuliran sam. Sada niko ne cita ono sto sam napisao vec daje svoje pausalne ocene na osnovu onoga kako je on shvatio problem... bas ste od koristi nema sta. Nastavite da uzivate u Win 10, necu vam vise rusiti sneska. Lepo cu na redditu da trazim informacije, tamo sam nasao resenje za dva minuta.

Kaže se ono što si napisao, a to je da isajderi znaju šta se radi. I nema nikakvog problema. To o čemu ti pričaš treba ti RTM, hoćeš da kažeš da ima problema gde ga nema.

Ovde je svaka mogucnost pronalaska resenja odavno iskljucena.
Resenja za vecinu problema su tu u gomili nepotrebnog prepucavanja i hejta.
Sve sto ces naci je pisanje o spijunskim zaverama i nezamenljivoj windows sedmici.

Ja stvarno ne znam kako iko dođe na ideju da instalira stari insajder, kad se za insajdere podrazumeva da budu na najnovijem. I onda se čudi što ne radi, i smatra da to nije u redu... Koja bi bila poenta insajdera na zastarelim verzijama?

Ako si insajder, onda što kaže ova crna magija :) uvek budeš na poslednjem izdanju, a ako si jedan od onih koji ne žele da im sistem pada non stop, onda nemoj da koristiš insajder verzije.

Ako si insajder, onda što kaže ova crna magija :) uvek budeš na poslednjem izdanju, a ako si jedan od onih koji ne žele da im sistem pada non stop, onda nemoj da koristiš insajder verzije.

Svaki build je insider. Zivi bili pa videli.

Koliko vam raste windows folder? Da li se povećava posle updejta?

Da, tu se slažemo... Windows 10 RTM je u stvari Beta, a Insider je Alpha. :D

Evo novog fajla...
Ne znam zašto to pričaš, s obzirom da je sistem stabilan, i ima poneki sitan kiks kao i svaki sistem.
Svakako bolje radi od prvog dana nego Windows 8. A i Windows 7 je imao svoje probleme, koje vrlo dobro znam s obzirom da je to prvi sistem gde sam bio early adopter. Windows 8 sam i napustio dok nije izašao 8.1.

Ma kakav windows 8 jednas ga instalirao i odma se vratio na Windows 7, tek kada je izasao 8.1 je bio nesto sta treba da bude, Windows 7 je bio top stabilan i kad je izasao nije imao problema ali opet sam vracao na Vista SP2 poradi naviku pa tek posle nekoliko meseca celosno presao na winsows 7, windows 10 isto je stabilan i nikakvi problema, jedini windows koji je izasao odma i koje sam imao problema je bio windows XP bez SP tek su ga sredili sa SP2 skoro svaki dan sam pravio format sa onaj Worm blaster koje je zarazivao svaki put kad se konektujes na internet to je bio najnestabilni OS

Aj pratite kako raste. Zanima me ponašanje na x86 tabletima, da li ima tendenciju da pojede prostor na internoj memoriji.

Nazad
Vrh Dno