Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ma ovo je propasss....aj pomagajte,usao sam nekako u boot al mi sad ne da instalaciju,pise da win nemoze da se instalira na particiju,kaze da je disk mbr i da na efi sistemu moze da se instalira na gpt.....*** me win 10
Edit...uspeo sam,disable uefi boot i nekako se pokrenuo[emoji14]

Poslednja izmena:
Insajder naravno da će da istekne. Nisu oni šabani, nego ti ne razmišljaš.

Zar prvo nisu rekli da ce svi insideri da budu registrovani na kraju? Zar nisu to povukli par nedelja pre izlaska RTM i odlucili da insidere prebace u update limbo gde da bi imali win koji ne trazi key moraju da prelaze stalno na nove verzije? Jel lazem mozda?

Da mi nisu obecali key na kraju tunela ne bi se zezao sa ovim uopste. Oni to jesu omogucili jedno vreme ali su posle promenili politiku i to vise ne moze. Sada je fokus na teranju Win7/8 korisnika da predju na Win10 a onda ce jovo nanovo kada postignu trzisni udeo.

Free Windows 10 i potencijalno otvaranje coda je bila obicna sarena laza.

Kakav je ovaj 10558 sto se pominje? Jel to insider verzija ili zamena za 10547 tj novi standardni bulid? Vredi li ga instalirati?

Jel vam radi windows store ovih dana. Meni je tile u startu zasivljen a kad pokusam da je startujem samo blinkne i ništa.

Bug.

Ukucaj u search wsreset i pokreni kao admin, možda pomogne.

Evo proradilla sama od sebe

Sa ovim novim nezvaničnim Windows 10 build-om 10558.Windows 10 polako poprima izgled lepog,ispeglanog OS-a
Edge dobio sinhronizaciju sa ostalim Windows uređajima,tab preview. Ikonice se polako peglaju,te sada posle 20 godina imamo novu ikonicu Registry Editor-a,sve je postalo življe,sistem više nije jednobojnih ikonica,već one poprimaju izgled savršenog OS-a. Dodata je Messaging app,a isto tako i Skype video.Te sada možemo sinhronizovati poruke i pozive sa telefona.Sve je navodno dosta brži nego prethodni.
windows 10 build 10558_thumb.png registry.png windows 10 build 10558 nove ikone_thumb.png

Izvor:Twittter i WN

Poslednja izmena:
Jer uspeo neko da pokrene ASUS AI Suite 3 na windowsu 10 ?

Nove ikonice za zvuk i za regedit u build 10558:

R8crg3m.png

Krajnje je vreme , one stare se vuku jos od Viste.

Ja sam više za to da konačno unaprede zastsrele UI elemnte koji se vuku od pre sto godina, koje sam se nadao da će izbaciti u 7, pa u 8 i sad u 10.

Da li instalirati nezvanični 10558 ili skinuti build preko MCT-a, to je valjda 10240? Sta preporučujete?

Čim pitaš, skini zvanični stabilni 10240. Ostali build-ovi koji se pominju su za insajdere koji žele da testiraju. A ti ćeš da dobiješ update, kada bude stabilno.

Instalirah KB3035583 for Windows 7, posle kojeg mi se pojavi ikonica za windows 10 u systray, nudi rezervaciju i update. Je l' to taj update KB3035583 zaduzen za upgrade da ga brisem, ili mi se slucajno tako potrefilo ?! Ne zelim nikakav W10, hocu da to odyebem u startu.

Imaš skriptu od bachi-ja koju možeš upotrebiti ili skloniti navedeni update pomoću komande koju možeš izdvojiti iz same skripte.

Zar prvo nisu rekli da ce svi insideri da budu registrovani na kraju? Zar nisu to povukli par nedelja pre izlaska RTM i odlucili da insidere prebace u update limbo gde da bi imali win koji ne trazi key moraju da prelaze stalno na nove verzije? Jel lazem mozda?
Како мислиш да су нешто повукли? Ко је био инсајдер, могао је да инсталира/апдејтује до 10240, укине инсајдер опцију и остане на редовној активираној легалној верзији десетке. Наравно, ко је инсталирао стару верзију и није апдејтовао (па ни био некакав "инсајдер" макар формално) он је имао неки рок трајања те верзије па ако брат није уопште пратио шта се дешава, истекла му је бајата верзија. Не знам зашто су искључивани са апдејта, али би требало да може да инсталира 10240 и да остане тако на даље и убудуће. Наравно, на истом хардверу.

Како мислиш да су нешто повукли? Ко је био инсајдер, могао је да инсталира/апдејтује до 10240, укине инсајдер опцију и остане на редовној активираној легалној верзији десетке. Наравно, ко је инсталирао стару верзију и није апдејтовао (па ни био некакав "инсајдер" макар формално) он је имао неки рок трајања те верзије па ако брат није уопште пратио шта се дешава, истекла му је бајата верзија. Не знам зашто су искључивани са апдејта, али би требало да може да инсталира 10240 и да остане тако на даље и убудуће. Наравно, на истом хардверу.
Samo ko je ušao u Insider program preko updejta sa 7/8.1, Clean install insider verzije ne dobija besplatnu, legalnu verziju 10240 na kojoj može da ostane posle isteka roka trajanja.

Jel zna neko kako rešiti problem sa ikonicama u taskbar-u koje se prilikom brisanja nečega sa kompa,refresh-uju??
Nije neki problem,ali pomalo nervira. Probao sam sa nekom komandom u Run-u da obrišem Icon Cache,ali ne pomaže.

Nisam siguran da je to problem, nego by design.

Nisam siguran da je to problem, nego by design.

Nisam siguran da li si meni odgovorio,ali interesantno je to da se kod nekih ljudi uopšte ikonice ne refresh-uju.Znači bilo šta da obrišem(ne deinstaliram,nego baš obrišem u kantu) i ikonice se refresh-uju.Od prvog dana tj. 29.7 imam problem sa ovim, ni jedan apdejt nije rešio problem ikonica u taskbar-u

Jedno pitanje vezi build-a. Jel se automatski azuirira preko Win update-a? Zato sto sam sada procitao na Benchu da stize 10558, a meni je verzija 10240.

Jedno pitanje vezi build-a. Jel se automatski azuirira preko Win update-a? Zato sto sam sada procitao na Benchu da stize 10558, a meni je verzija 10240.

Ako govorimo o zvanicnim build-ovima, posle 10240 ih nije bilo - a novi ce biti pusten kroz WU u oktobru, po najavi.

Poslednja izmena:
nije mi jasno kako forsira mono zvuk(isti zvuk u oba zvučnika)? i kad idem u realtek hd audio manager test, kada bi trebalo na levom da se čuje zvuk čuje se na oba isto tako i na desnom oba u isto vreme....ništa mi nije jasno? novi drajveri instalirani...10240 build, ažurirn sa apdejtovima, imam blueooth sluške bežične na njima sve ok?

Vrh Dno