Skinuo sam čistu verziju sa M$ sajta i "Clean Win10 Home & Pro" sa torrent-a. Identično. Da li je to
build 10240? Moj drug je već instairao, gde može da pročita koji je build?
Instaliraću i ja ovaj build, jer, koaliko sam razumeo, to je poslednji stabilan build, a drugo su bete sa insajdere, što nisam. E sad, ja
ne želim da mi M$ šalje apdejte i ažurira sistem kad hoće i nisam pametan šta da uradim. Razumem da build 10240 nije baš najbolji i da je izašlo još nekoliko bitnih zakrpa koje bi trebalo imali. Ali, ništa više. Kao što je @bachi govorio,
ne želim da od sistema koji radi dobijem sistem koji ne radi.
Inače,
trenitno imam Win7 Home Premium i nisam nijednom uradio ažuriranje od prvog instaliranja, isključio sam softver za bilo kakvo ažuriranje, nijedan service park, ništa, šta god da već postoji za Win7 i --
sve radi kao podmazano, bez ikakavih problema, godinama. Naravno, to je krajnost, ali koja je lepo radila za mene.
Šta je oportuno da uradim sa Win10 koji stavljam na novi desktop kao čistu instalaciju, build 10240, da pustim da se ažurira, da pažim šta, da isključim zakrpe koje je @bachi naveo u temi...? Veliko hvala!
=======
Microsoft greškom objavio Windows 7 Test patch
Kompanija je greškom objavila test patch za Windows 7 korisnike, čineći da svi misle da je Update servis hakovan i da su sada korisnici zaraženi zlonamernim programom. Postoji na stotine upisa online koji ukazuju na ovaj patch koji istinu za volju, i ne izgleda kao legitimni Windows update.
Njegovo ime je dugačak niz nasumično odabranih brojeva i slova, a u opisu se ne govori ništa o stvarima koje treba da ispravi. Ljudi su s pravom bili zabrinuti da su Microsoft-ovi serveri ugroženi i da Windows Update servis širi malware. Ipak, Microsoft je ubrzo skinuo taj patch sa servera, ali i oni koji su ga instalirali "nemaju nikakvog razloga za brigu".
Izvor: Benchmark.rs