Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

I meni se desavalo da se ukljucuje - resenje.
Sto se iskljucivanja ekrana tice, pominjano je na prethodnih par strana, prelistaj unazad.

Da li jos neko ima problema sa iskljucivanjem UAC? Spustim slajder skroz do kraja, potvrdim, i kasnije je opet na default. Pokretao ga kao admin, isao u group policy, nista ne vredi. Jedino da idem na disable, ali onda ne rade Edge i Store (sto i nije neki problem, jer ih ne koristim, ali ipak ne bih).

Iz builda u build Microsoft Edge sve bolji i bolji! Situacija na tri otvorena prozora. Google, Facebook I Benchmark.rs
mnogo je.jpg

Kako toliko? isto 3 prozora...

Screenshot (25).png

Vuče, kako si uspeo crnu temu da staviš?okvire i to... ja sam skinuo onaj reg fajl koji je neko kačio ali je samo delimično izmenjeno, tj. crna je tema kada se ulazi u metro control panel...ako možeš daj info. hvala

Da li jos neko iskusio problem sa standby rezimom? Kad ga ostavim u standby sam od sebe se upali totalno neovisno nekad za par sati a nekad za pola sata, jednom mi se u toku noci tako upalio... Dok recimo na jednom laptopu mi se zale da se ekran sam od sebe ugasi u toku rada i mora se ugasiti komp da bi se probudio sto predstavlja problem ako nesto vazno radi ili kuca na lapu :/
Ja.Jednom do sada doduse ali dovoljno da me sokira.Ujutru kad sam se probudio komp radi,sreca pa je jos uvek komp u pitanju,da je robot mogao me pridaviti ko macku.:)

Vuče, kako si uspeo crnu temu da staviš?okvire i to... ja sam skinuo onaj reg fajl koji je neko kačio ali je samo delimično izmenjeno, tj. crna je tema kada se ulazi u metro control panel...ako možeš daj info. hvala

Mislim da je to sto Vuk40 ima bas to sto i ti pomisnjes a ovo na slici je dark tema u EDGE.Otvoris EDGE pa settings pa choose a theme i odaberes dark.Ako gresim neka me Vuk ispravi.

Imate gomile tema za 10ku na netu, izgleda da su dark teme "In" u poslednje vreme. Teme se vrlo lako instaliraju, samo klikneš na .theme file.

Nije mi nešto jasno oko drivera.Na sajtu HP postoje driveri za AMD sa novijim datumom,ali sa verzijom koja je starija od moje instalirane,a moja instalirana ima stariji datum ali broj verzije je mnogo veći.Šta da radim da li da instaliram sa sajta HP ili da ostavim ove.Sve se vidi na slici ispod:
driver.png

Nije mi nešto jasno oko drivera.Na sajtu HP postoje driveri za AMD sa novijim datumom,ali sa verzijom koja je starija od moje instalirane,a moja instalirana ima stariji datum ali broj verzije je mnogo veći.Šta da radim da li da instaliram sa sajta HP ili da ostavim ove.Sve se vidi na slici ispod:
Pogledajte prilog 179149

Ostavi verziju koju ne gazi Windows Update. :D

Ni meni ništa nije jasno, kad startujem Edge u početku je sve super, prosto leti, nakon nekih 20 minuta do pola sata, nabije ovakvo trosenje memorije. To mi se dešava još od prvog builda. Išao sam i na upgrade i naclean install uvek je ovako. Prekjuče je postignut rekord, jedan prozor je vukao 1.5 Gb rama! Twitter.

Da li jos neko iskusio problem sa standby rezimom? Kad ga ostavim u standby sam od sebe se upali totalno neovisno nekad za par sati a nekad za pola sata, jednom mi se u toku noci tako upalio... Dok recimo na jednom laptopu mi se zale da se ekran sam od sebe ugasi u toku rada i mora se ugasiti komp da bi se probudio sto predstavlja problem ako nesto vazno radi ili kuca na lapu :/

I kod mene isto ne radi screen sejver, čitao sam da ljudi imaju taj problem isto ali ne znam šta je rešenje možda će u nekom narednom peču popraviti taj bug. Slučajno sam više puta pritisnuo start naizmenično levi pa desni klik pa mi se zablokirao taskbar?? Ponovo sam se ulogovao i sve je bilo ok.

Poslednja izmena:
I kod mene isto ne radi screen sejver, čitao sam da ljudi imaju taj problem isto ali ne znam šta je rešenje možda će u nekom narednom peču popraviti taj bug. Slučajno sam više puta pritisnuo start naizmenično levi pa desni klik pa mi se zablokirao taskbar?? Ponovo sam se ulogovao i sve je bilo ok.

Probajte da vratite Intel Management driver sa verzije 11 na verziju 9. Verzija 9 je za 8.1 sistem ali radi i na 10ci. I obavezno blokirajte sistem da updateuje ovaj drajver je ce ga vratiti na 11 opet. Ja sam imao problem sa negasenjem računara, a vidim da su i vasi bagovi manje vise slicni pa vas ne košta ništa da probate.

Probajte da vratite Intel Management driver sa verzije 11 na verziju 9. Verzija 9 je za 8.1 sistem ali radi i na 10ci. I obavezno blokirajte sistem da updateuje ovaj drajver je ce ga vratiti na 11 opet. Ja sam imao problem sa negasenjem računara, a vidim da su i vasi bagovi manje vise slicni pa vas ne košta ništa da probate.

Ja pričam za problem u vezi sa screen sejverom koji ne radi mada sam podesio ribbon na 5min ali ne pali se verovatno da je to do win10 a ne do drajvera grafike, imam amd procesor i nvidiu 660 grafiku. Tek sada sam skontao da sam citirao pogrešnog čoveka, a hteo sam da citiram onog što ima problem sa screen sejverom ***.

Poslednja izmena:
Stize build 10537...CIA "taster" verzija.:d

da ih spijuniraju
Ne znam zašto to uopšte postaje tema, kad se kladim da ovde ima možda 0,1% korisnika koji uopšte brinu o tome na drugim mestima, da bi bilo relevantno.
Ko koristi GMail, Google Drive, Google Search, Facebook.
Njima ste dali sve te informacije i više od njih.
Google čuva svaku pretragu koju ste ikad napravili, čita sve mail-ove, i ima pristup svim slikama i dokumentima poslatim kroz isto. Koliko ljudi uopšte ovde koristi sigurne vidove komunikacije?
Ali telemetrija, advertising ID i sl. je sad nova stvar oko koje će da bruji forum jedno pola godine, iako više od toga skuplja Android koji držite u džepu.

Da sumiram poentu, tih 0,1% ima pravo da se pita i buni. A ne da se kuka o privatnosti dok koristiš Viber i Facebook.

Poslednja izmena:
Ali imaju zastitnu sifru na lockscreenu telefona :d

Ne koristim Viber, Picasu, Facebook, Chrome .
Na zalost koristim Android mobile i torrente , pa mu dodje na isto.
Ozna sve dozna, ne moze se nista sakriti.

Šta je sa screen sejverom da li je to problem do wina ili do drajvra od grafike? Čitao sam nekoliko postova o tome pre ali se ne sećam šta je zaključeno na kraju u čemu je problem?

Poslednja izmena:
Izgleda da mi Nvidijin drajver puca samo dok istovremeno koristim Viber i 64-bitni Chrome. Obrisao sam Chrome, korisrim EDGE. Za sad nijedan crash Nvidijinog drajvera i Vibera.

Meni puca drajver bez ikakvih razloga...viber ni nemam instaliran, chome doduse koristim.

Krenem da otvaram prognozu onu kao windows app i eto obavestenja dole desno i tako jos par nekih situacija totalno nevezanih.

Vrh Dno