Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da li vam se Windows spotlight slike na lock screen-u ažuriraju na vreme.Meni se u poslednje vreme uopšte ne ažuriraju automatski,vec ih ažuriram ručno kroz settings.

Gledam na ESET sajtu, ESET Smart Security (Verzija 8) je kompatibilna sa Win 10. Koristim trenutno 360 Total Security, ali bih ipak da se vratim na ESET, jer sam taj AV koristio još od XP-a. Za vas koji koristite ESET Smart Security, jel' pravi ESET neki problem sa Win 10?

Pozdrav za sve :)
Treba mi vasa za mene veeeelika pomoc !
Sutra pre podne idem da kupim lap top, ASUS X553MA-XX397D. Prvobitno sam htela na njega da instaliram win 7, ali sam dobila preporuku da stavim win 10, i zato me ovo u ovoj temi. Nadam se da se moderatori nece ljutiti sto sam slican post postavila i u temi o Win7.
Elem, lap top je nov potpuno,iz radnje, pa me zanima kako mogu sama da podignem sistem, sve od nule. Ne snalazim se bas najbolje i ne baratam terminima, ali dok sam imala HP, znala sam da mu oborim sistem, ali nikad to nisam radila prvi put. Drugarica mi je svojevremeno pre 10 godina podelila particije i instalirala drejvere i tako je ostalo...
Zamolila bih Vas ako neko moze da mi pomogne. Jedva sam se skrpila za lap top, tako da nemam novcanu mogucnost da ga nosim u servis. :( :(
treba mi smernica odakle da krenem, pa cim ga donesem kuci popodne da krenem u akciju. Da kazem samo da u BIOS nikad nisam usla . Ne znam da li ima i tamo neko podesavanje.

Hvalaaaaa ppunooooooo

Kako da izadjem iz safe moda?
Pojavio mi se problem kada upalim racunar prijavljivao gresku amd driver i ja deinstaliram amd catalyst i pokrenem DDU da izbrisem repove i pokrenem iz njega safe mod. Racunar se restaruje krene u safe mod ali samo u coskovima pise da je u safe modu ali ne mogu nista da radim. Probao i gasenje i sve ali svaki put kad krene da dize sistem hoce u safe mod i opet isto. Kako da preskocim safe mod i normalno pustim da podigne sistem?

Kako da izadjem iz safe moda?
Pojavio mi se problem kada upalim racunar prijavljivao gresku amd driver i ja deinstaliram amd catalyst i pokrenem DDU da izbrisem repove i pokrenem iz njega safe mod. Racunar se restaruje krene u safe mod ali samo u coskovima pise da je u safe modu ali ne mogu nista da radim. Probao i gasenje i sve ali svaki put kad krene da dize sistem hoce u safe mod i opet isto. Kako da preskocim safe mod i normalno pustim da podigne sistem?
Podigni system u safe modu i idi ctrl+alt+delete i pokreni task manager, ides file pa run new task.
Kada otvori "create new task" idi browse I navedi do DDU i pokreni ga.
Kada odradi nece te vise smarati.

Poslednja izmena:
Podigni system u safe modu i idi ctrl+alt+delete i pokreni task manager, ides file pa run new task.
Kada otvori "create new task" idi browse I navedi do DDU i pokreni ga.
Kada odradi nece te vise smarati.
Ne reaguje nikakva komanda kada je u safe modu.
Tacnije slika je skroz crna i kada pomerim misa izbaci natpis u coskovima da je u safe modu i nista ne reaguje.

Gledam na ESET sajtu, ESET Smart Security (Verzija 8) je kompatibilna sa Win 10. Koristim trenutno 360 Total Security, ali bih ipak da se vratim na ESET, jer sam taj AV koristio još od XP-a. Za vas koji koristite ESET Smart Security, jel' pravi ESET neki problem sa Win 10?

Najnovija revizija verzije 8 radi perfektno na Windows 10. Nemas brige, ja je koristim od pocetka.

Imam aktiviranu 10ku,upgradeovao sam sa 8.1 pro na 10 pro i licenca je prihvacena kako treba. Ako se nekad vratim na 8.1 i pozelim kasnije da dignem 10ku opet, da li moram 10 pro da dizem ili moze bilo koja verzija, edu, home...? Isao bih skip na zahtev za sifru i trebalo bi da bude aktiviran jer je prvi upgrade prosao kako treba...

Padom Sedmice tokom updateovanja (zaboravih da iskljucim prokleti eset) bio sam primoran da upgradeujem na desetku jer mi je racunar trebao hitno, a slucajno sam isprobavao da napravim boot usb sa desetkom. Sve radi odlicno, mada imam neki osecaj da je sedmica ipak bila vise smooth.
Desava se da Chrome zakucava neke strane, tacnije da ih usporava pri skrolu, dok druge tabove cita perfektno.
Od drivera sam morao da isntaliram samo za graficku karticu, i to za windows 7!!!, sve prihvaceno i proslo savrseno na laptopu. testirano u igrama rade cak i bolje nego na sedmici, jedino mi se catalyst cc zakucava kada ga otvaram.
Eset 8 odlicno obavlja posao. SSD jos brze radi, neki programi se brze dizu i rade, neki sporije i tromije (ArchiCad), dok rendering u njemu brze (Cinerender) ide za par posto. Slucajno sam pre par dana testirao i zapisao vreme renderovanja scene pre iskljucenja, sada je brzi za 38 sekundi, tj 622 sekunde u odnosu na 660 sekundi prvobitnog rendera u sedmici. Strah me da instaliram Tower i Armcad, ali i to ce neminovno doci na red XD
Sistem je stvarno clean, a i ovaj novi edge browser (explorer XD) nije los.

На једном лаптопу сам се пре неку недељу "исписао" из инсајдер програма и пребацио на локални налог. Малопре из досаде решим да се вратим, пребацим се на М$ налог и одем да поново укључим инсајдера ... и добијем ову поруку. Не сећам се да сам то раније виђао, мада нисам баш ни ишао у овом смеру али јесам гасио инсајдера. Шта би ово могло да им значи конкретно? Нема више оћу-нећу? Нисам читао ово објашњење (заборавио) па не знам да ли је ово само онако по прописима или имају неку зврчку.

Untitled.png

Meni više liči kao da insajder verzija ne može da se prebaci direktno na stabilni već mora reinstalacija.

Ја сам то већ једном урадио и не сећам се да сам видео ову поруку. Само је одрадио нешто, рестартовао и није више био активан инсајдер. Сад ћу да погледам шта оно пише.

Sutra pre podne idem da kupim lap top, ASUS X553MA-XX397D. Prvobitno sam htela na njega da instaliram win 7, ali sam dobila preporuku da stavim win 10, i zato me ovo u ovoj temi. Nadam se da se moderatori nece ljutiti sto sam slican post postavila i u temi o Win7.
Elem, lap top je nov potpuno,iz radnje, pa me zanima kako mogu sama da podignem sistem, sve od nule. Ne snalazim se bas najbolje i ne baratam terminima, ali dok sam imala HP, znala sam da mu oborim sistem, ali nikad to nisam radila prvi put. Drugarica mi je svojevremeno pre 10 godina podelila particije i instalirala drejvere i tako je ostalo...
Zamolila bih Vas ako neko moze da mi pomogne. Jedva sam se skrpila za lap top, tako da nemam novcanu mogucnost da ga nosim u servis. :( :(
treba mi smernica odakle da krenem, pa cim ga donesem kuci popodne da krenem u akciju. Da kazem samo da u BIOS nikad nisam usla . Ne znam da li ima i tamo neko podesavanje.

Hvalaaaaa ppunooooooo

Moraš prvo da instaliraš Windows 8.1 Pro (zbog licence, da bi imala aktiviranu 10ku): http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media pa tek onda da odradiš upgrade na Windows 10: http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10 .

Windows 8.1 Pro instaliraš koristeći ovaj ključ: GCRJD-8NW9H-F2CDX-CCM8D-9D6T9 .

Što se tiče samog postupka instalacije Windows-a, pogledaj ovo:

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/clean-install

https://www.youtube.com/watch?v=S2obZ32Gyw8

Poslednja izmena:

Hvalaaaaa ppunooooooo

Kao sto ti reče čovek pre mene prvo podigni win 8.1,kad ti bude zatražio ključ kucaj ovo sto je napisao. Particije mozes da podelis kasnije, kontam da ce ti to biti lakse, a u principu je sve next, next. U Bios nemas potrebe da ulazis, jedino posle ako budes imala nekih problema, ali o tom potom. Win 10 ces vec znati i sama kad zavrsis sa win 8.1 Ako ti je lakse da dizes win 7 nego win 8.1 mozes i tako jer win 10 moze da se upgraduje i sa win 7 i win 8.1.A mozes i tokom instalacije da budes na ovoj temi pa ako zaskripi pitaj, verujem da ce neko brzo odgovoriti.

Da li se na trenutnom insajder build-u, dešava da ne reaguje start dugme ili search u taskbar-u, kao na 10240? To je jedini problem koji imam, ali je iritantno.
Moram da pokrećem explorer proces ponovo da bi se rešilo.

Meni se to desilo pre mesec dana (ali svega nekoliko dana je postojao problem), ali je valjda update resio stvar. Pricam o 10240.

Jel zna neko stranicu gde je pisano kako ugasiti wu drivera graficke? trazim ali mi nesto slabo ide :)
Pregazi mi WU amd driver grafike i onda ne radi kako treba.

I novi record Edga u tro[enju memorije. Jedan jedini otvoren prozor i to Facebook.
Memorija.jpg

I novi record Edga u tro[enju memorije. Jedan jedini otvoren prozor i to Facebook.
Pogledajte prilog 179363

Ti baš imaš ozbiljan memory leak sa Edge. Ja sam otvorio par tabova u Edge (Google, Facebook, Benchmark i Benchmark Forum) i ni nakon 40-ak minuta memorija nije makla. Bilo je kao kad sam otvorio stranice, po stotinak megabajta po tabu, negde više, negde manje.

Nazad
Vrh Dno