Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ni ja nijednom dosad nisam imao problem, ali malopre se desilo, a drajvere nisam dirao. U stvari, sad mi je palo na pamet da mozda Team Viewer pravi problem. Bilo je problema sa budjenjem kompjutera ranije (sam se ukljuci iz sleep-a usred noci), pa sam utvrdio (powercfg -lastwake) da ga je TV budio. Sinoc sam ga ponovo instalirao, jer mi je trebao. Praticu stanje, necu ga jos brisati, kako bih bio siguran.

Team Viewer imam instaliran sve vreme i ne dešava mi se.

Izgleda da je Win 10 lutrija što se tiče problema :) Kod mene Viber sa AMD grafikom radi odlično, nikakv problem, takođe i screen saver radi kako i treba da radi. Team Viewer sam instalirao čima sam instalirao i Win i radi Ok. Kod mene se nedavno javio problem sa ne reaguje start meni i action centar. Mogu da otvorim start meni, ali ne mogu ništa da izaberem iz njega, kada kliknem na bilo šta ništa se ne dešava, ista situacija i u action centru. Rešenje je da se izlogujem i ponovo logujem.

Izgleda da je Win 10 lutrija što se tiče problema :) Kod mene Viber sa AMD grafikom radi odlično, nikakv problem, takođe i screen saver radi kako i treba da radi. Team Viewer sam instalirao čima sam instalirao i Win i radi Ok. Kod mene se nedavno javio problem sa ne reaguje start meni i action centar. Mogu da otvorim start meni, ali ne mogu ništa da izaberem iz njega, kada kliknem na bilo šta ništa se ne dešava, ista situacija i u action centru. Rešenje je da se izlogujem i ponovo logujem.

Ovo sa start menijem je velika misterija. Ko zna šta je tu u pitanju, da li neki softver pravi problem, drajver za grafičku ili neki drugi drajver. Pre mesec i kusur dana smo imali slučaj gde je neki softver onemogućio da se klikne na bilo šta u meniju koji se dobija desnim klikom na start dugme. Mislim da je problem pravio AirDroid program, ali nemojte me držati za reč. Uglavnom, nakon brisanja tog programa, problem je nestao.

Što se tiče Vibera, sinoć je izašla 5.3 verzija, videću da li će pucati. Najsmešnije je to da mi Viber nije pucao tokom video poziva, već isključivo kad mi neko pošalje poruku dok mi prozor Vibera nije trenutno aktivan. :D Kad mi stigne poruka, OpenGL drajver i Viber puknu istovremeno.

To je izgleda problem sa drajverima. Proizvođači hardvera još uvek kubure sa kvalitetom drajvera. Neke funkcije ne rade, nešto su izbacili, nešto tek tteba da ubace... Haos! Kao da Windows 10 nije bio dostupan zadnjih godinu dana i da ga niko nije koristio. Nije bag ali recimo u Intelovin drajverima za Win 10 nema podrške sa hardversko dekodiranje 4k H.264 videa dok je to bilo moguće pos Win 7/8/8.1.

Sad će Skylake Pentium pa ćeš moći da se apdejtuješ uz minimalno ulaganje. :D

To je izgleda problem sa drajverima. Proizvođači hardvera još uvek kubure sa kvalitetom drajvera. Neke funkcije ne rade, nešto su izbacili, nešto tek tteba da ubace... Haos! Kao da Windows 10 nije bio dostupan zadnjih godinu dana i da ga niko nije koristio. Nije bag ali recimo u Intelovin drajverima za Win 10 nema podrške sa hardversko dekodiranje 4k H.264 videa dok je to bilo moguće pos Win 7/8/8.1.

Jel ta integriuša ima DX 12 podršku bar? Što se tiče hardverskog dekodiranja, pošalji Intelu feedback...

Probaj ovaj drajver (ukoliko ti nije instaliran): 15.40.7.4279 WHQL: https://downloadmirror.intel.com/25274/eng/win64_15407.4279.exe . Prethodni drajver očisti sa Display Driver Uninstaller-om: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html i obavezno ugasi internet konekciju dok ne instaliraš drajver da ne bi Windows Update povukao drajver.

Poslednja izmena:
Jel nekom radi Adobe Premiere pro na Win 10...Znaci probao sam sve zive verzije,jedino mi neka portable radi,ali je blagi uzas.Render mi traje 10 puta duze.
Pomagajte stvarno mi se ne uci Sony Vegas,jedva sam se i sa Adobe nekako skrpio:D

Jel nekom radi Adobe Premiere pro na Win 10...Znaci probao sam sve zive verzije,jedino mi neka portable radi,ali je blagi uzas.Render mi traje 10 puta duze.
Pomagajte stvarno mi se ne uci Sony Vegas,jedva sam se i sa Adobe nekako skrpio:D

Jel si probao Premiere Pro CC (2015)? Obavezno poslednji build instaliraj...

Ma sve:S: .Evo upravo cekam najnoviju da probam.Sve je super radilo na win 7 ali cim sam presao na win 10 ni jedna verzija adobe premiere nece da krene.Jedino neka portable,ali onaj je uzas.Pojma nemam sta da radim ceo dan sam izgubio na ovo.

Ma sve:S: .Evo upravo cekam najnoviju da probam.Sve je super radilo na win 7 ali cim sam presao na win 10 ni jedna verzija adobe premiere nece da krene.Jedino neka portable,ali onaj je uzas.Pojma nemam sta da radim ceo dan sam izgubio na ovo.

Skini odavde Adobe Premiere Pro CC 2015: http://prodesigntools.com/adobe-cc-2015-direct-download-links.html , a najnoviji update odavde: http://prodesigntools.com/adobe-cc-2015-updates-links-windows.html .

Da bi skinuo program sa prvog linka, potreban ti je Adobe Account.

Nije piraterija, linkovi redirektuju na Adobe server, dakle nema lekića.

Za lekić se moraš snaći.

Ok napravio sam sad jos veci problem.Svaki put kad restartujem racunar ikonice mi se same od sebe rasporede.I tako svaki put kad restartujem.Jel ima neko neki predlog.Probao sam sve savete sa googla i nista.

Wzor izjavio da ce buduci ISO fajl Windows insider builda biti veci nego ranije:

5oSdD2i.png

Bice veci od 4GB pa nece stati na flesku od 4GB kao ni na DVD od 4.7GB , zanimljivo , nadam se novom buildu u toku septembra.

Nije to problem, nego što će to da znači da ne možeš butabilni USB DA NAPRAVIŠ.

Pa lepo pise ne moze FAT32 i fleska od 4GB , ko jos to koristi? Ne zivimo u doba XP-a!

Kad smo kod Adobe-a... Pre par dana probao da instaliram InDesign CS5 i lagano me odbio, dok CS6 prolazi bez problema. Malo mi je neverovatno da Win10 nema podršku za verziju koja je relativno sveža (nije neki CS2 ili sličan matorac)?

pokušao sam da nađem neki tile GPU monitor ali izgleda da još nije napravljen. Hteo sam da proveravam temp grafike ranije sam za to koristio gadgete za 7. Kontam da će biti u nekoj budućnosti biti i toga ukoliko već tako nešto postoji bio bih mu zahvalan da podeli tu informaciju sa mnom.

Poslednja izmena:
Divota, jutros palim laptop i ne radi HDMI... Šta li su se samo zapetljali sa drajverima i automatskom manimulacijom istima.

Да ли се ово дешава само на инсајдер или на нормалним верзијама? Ја сам на лаптопу угасио инсајдер јер је баш овако почео да брља али ми је досадно па сам мислио да се вратим ... али мислим да то није паметно. :)

Да ли се ово дешава само на инсајдер или на нормалним верзијама? Ја сам на лаптопу угасио инсајдер јер је баш овако почео да брља али ми је досадно па сам мислио да се вратим ... али мислим да то није паметно. :)

Običnu verziju imam.

Nisam korisnik Windows 10, ali sam cuo da vrsi operacije nad fajlovima bez da pita korisnika sta misli o tome (brisanje Windows.old foldera). Jel to tacno?

Posle mesec dana od upgrade, koliko ti daje fore da se vratiš ako se predomisliš.
Ne vidim šta je u tome problem?

Sve je to unapred najavljeno, mesec dana fore i brisanje.
Problem nastaje kada ljudi tumace onako kako njima odgovara.
Te spijuniraju nas, te "drljaju" po hardu...sve je to najavljeno.
Jedino sto je vecina procitala je bilo ono "besplatno"...to ne postoji.

Sve je to unapred najavljeno, mesec dana fore i brisanje.
Problem nastaje kada ljudi tumace onako kako njima odgovara.
Te spijuniraju nas, te "drljaju" po hardu...sve je to najavljeno.
Jedino sto je vecina procitala je bilo ono "besplatno"...to ne postoji.

Bas tako.

Pokušao sam drugu na Asus-u iz serije Eee (seashell) da instaliram Windows 10,preko zvaničog tool-a.Na laptopu ima Windows 7(32-bita),a pritom laptop u opcijama "system" prikazuje kako laptop ima 4 GB rama(2GB usable).Pa rekoh da probam da skinem 64-bitnu verziju,ali kaže da može da se instalira samo ista verzija (32-bit) koja je na računaru.Da li to znači da laptop ima samo 2 GB rama i ne može 64-bitnu verziju 10-ke

Nazad
Vrh Dno