Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Intel HD & Iris Graphics Drivers Version 15.40.8.64.4281 WHQL (64-bit) : http://station-drivers.com/download/www/intel/vga/intel_vga_4281_64(www.station-drivers.com).exe

DriverVer= 08/31/2015, 10.18.15.4281

Platform / Operating System(s):

6th Gen Intel(R) Core(TM) processor family (codename Skylake)
Microsoft Windows* 7
Microsoft Windows* 8.1
Microsoft Windows* 10

5th Generation Intel(R) Core(TM) processor family (codename Broadwell)
Microsoft Windows* 7
Microsoft Windows* 8
Microsoft Windows* 8.1
Microsoft Windows* 10

4th Generation Intel(R) Core(TM) processor family (codename Haswell)
Microsoft Windows* 10

Poslednja izmena:
XP ne koristim otkako je izašla Vista SP2, Vistu ne koristim otkako je izašao Windows 7 RTM, Windows 7 SP1 ne koristim otkako je izašao Windows 8.1, Windows 8.1 ne koristim otkako je izašao Windows 10 RTM. Imao sam u početku par problema na Windows-u 10, pisao sam o tome, Chrome 64-bit mi je kidao CPU ali je Google brzo ispravio to, Viber mi je krešovao OpenGL drajver sve dok nije izašla 5.3 verzija Vibera za Windows Desktop (malo se odužilo) koja je definitivno rešila problem.
Isto tako i ja, osim što sam ja prešao na Vistu sa SP1, i uopšte nisam žalio. Dual boot XP je ubrzo bio izbrisan.

Kada se ocekuje major update na 10240 za ne insajdere , posto sam nekako postao ne insajder, mislim da sam putem registra blokirao WU auto update :D

Godinama kuknjava na windows, bez razlike na svaki koji je izasao.
Sad se kunete u win 7, sta vas sprecava da ga i dalje koristite?
I svako malo se poteze Linux kao alternativa...za sta?
Pa nije bas kuknjava na svaki win. Ja sam na XP bio do izlaska Win 7. Vistu sam probao vise puta ali sam se nakon par dana vracao na XP. 8 i 8.1 sam preskocio cekajuci 10. Sad preskacem 10 i cekam sledecu verziju. Jedino sam zbog posla primoran da koristim razlicite OS.

Pa nije bas kuknjava na svaki win. Ja sam na XP bio do izlaska Win 7. Vistu sam probao vise puta ali sam se nakon par dana vracao na XP. 8 i 8.1 sam preskocio cekajuci 10. Sad preskacem 10 i cekam sledecu verziju. Jedino sam zbog posla primoran da koristim razlicite OS.
Nema sledeće verzije.
I apsolutno nema razloga ne preći, par sitnica ne radi trenutno, biće ispravljene do kraja godine sigurno.

Ikonice stoje dok me kliknem na refresh,onda se automatski rasporedjuju iako je stiklirano samo align icons to grid.:(

Nije do toga, već je bag sa Windows 10-om. Rešenje jedino da se gugla, ali nisam video da je neko uspešno to rešio.

Inače, pre nekog vremena se javio lik sa istim problemom, pa mu preporučih sličan program, ali čim se odradi refresh, ikonice se ponovo automatski poređaju.

Koje aplikacije je izbrisao? Briše samo sistemske fajlove od 7 ili 8.

Koliko ja znam Windows.old je slika stare instalacije tj. svi folderi i fajlovi koje je ta instalacija napravila na particiji. Znaci da ukljucuje i Windows folder (sistemski faljlovi koje spominjes) ali i User folder kao i Program Files. Ako obrise Windows.old, obrisao je sve korisnicke fajlove pre apgrejda.

Mislim da ovo nije ista situacija kao ranije. Problem sa Vistom je bio u performansama jer su ljudi imali lose kompjutere koje je Vista gusila. Problema sa sedmicom nije bilo, osim sto je ljudima smetao malo Aero (ja gotivim Aero) i neki nisu hteli da se navikavaju na novi workflow (drugaciji star menu i taskbar). Sa osmicom je problem sto je u pitanju Frankestajn a zapravo nista bitno nije promenjeno u odnosu na prethodni Windows.

Ovde je problem sto operativni sistem misli da je on moj gazda a ne ja njegov. Sto je nesto sasvim novo i neuporedivo sa ranijim iteracijama Windowsa.

Više računara je prešlo na Windows 10 pod mojim rukama. I nikome ništa nije izbrisalo ako je rađen upgrade sa zadržavanjem podataka. Briše samo stare OS fajlove, odakle ti da briše sve podatke? To ne bi bio upgrade onda.

Poslednja izmena:

Ne sećam se da je iko kukao na Windows 3.11. Ne sećam se da je iko kukao na Windows 98SE, niti na Windows 2000. Svi su kukali na raspali Milenijum, a pogotovo na XP jer nije valjao ni za šta, isti W2K sa kilo šminke koji se vukao na tadašnjem hardveru, a i bušan ko sir.

XP je počeo da valja tek sa Sp2, a usavršen sa Sp3. Vista nije valjala sve do Sp2, a to je dug period. Windows 7 nije valjao na hardveru sa slabom grafičkom, ali sem toga nisam video ovoliko negativnih komentara o Windowsu 7. Windows 8 je žešći retard i raspad, Windows 8.1 osim što je ružan do bola u odnosu na 7 je funkcionalan, a o Windowsu 10 sam dosta rekao.

Jel probao neko win 10 na 1gb? Stavio bih ga na Eee PC koji koristim iskljucivo za pustanje muzike, malo surfa i ponekad film.

XP na takvu mašinu, eventualno Windows 7 x86 Starter ili Home Basic.

Kolika je rezolucija ekrana? Ako je ispod 1,024 x 600, Windows 10 neće da može.

Ne sećam se da je iko kukao na Windows 3.11. Ne sećam se da je iko kukao na Windows 98SE, niti na Windows 2000. Svi su kukali na raspali Milenijum, a pogotovo na XP jer nije valjao ni za šta, isti W2K sa kilo šminke koji se vukao na tadašnjem hardveru, a i bušan ko sir.

XP je počeo da valja tek sa Sp2, a usavršen sa Sp3. Vista nije valjala sve do Sp2, a to je dug period. Windows 7 nije valjao na hardveru sa slabom grafičkom, ali sem toga nisam video ovoliko negativnih komentara o Windowsu 7. Windows 8 je žešći retard i raspad, Windows 8.1 osim što je ružan do bola u odnosu na 7 je funkcionalan, a o Windowsu 10 sam dosta rekao.

Windows 3.11 nisam koristio. Win95 je bio okej za ono vreme, to mi je prvi OS. Windows 98SE je najgori OS koji sam koristio, gori od omrazenog Milenijuma. Samo sto u W98SE eri nije bilo NTa za desktop pa ljudi nisu znali da moze bolje od tog bagovitog krsa zvanog W98SE koji se rusio par puta dnevno (BSOD je bio pravilo ne izuzetak). Milenijum je nista drugo do malo nabudzeni W98SE, a tada smo vec imali prvi krsten destkop OS od Microsofta zvani Windows 2000. XP je nista drugo do malo nabudzen i nasminkan W2000 i radio je dobro od starta (znam jer sam ga koristio od prve verzije). Vista je pravac u dobrom smeru ali je bila omrazena zbog hardvera, inace daleko stabilniji OS od Windows 2000 i Windows XP.

XP radio dobro od starta? :D Ahahahaha, ma daj bre. Bio je gori od '98, kočio, bagovao, pun plavih ekrana, totalno nespreman za Internet i online doba, pa seti se samo Blaster i Sasser virusa i gomilu exploita gde si došao u situaciju da čim XP povežeš na Internet, automatski dobiješ virus. Eeeeeeej, automatski, jer u sebi nije imao firewall, a kasnije imao, ali nije bio podignut po defaultu, a tek sa Sp2 su rešene takve stvari.

Ali dobro, to je već sada daleka prošlost.

XP radio dobro od starta? :D Ahahahaha, ma daj bre. Bio je gori od '98, kočio, bagovao, pun plavih ekrana, totalno nespreman za Internet i online doba, pa seti se samo Blaster i Sasser virusa i gomilu exploita gde si došao u situaciju da čim XP povežeš na Internet, automatski dobiješ virus. Eeeeeeej, automatski, jer u sebi nije imao firewall, a kasnije imao, ali nije bio podignut po defaultu, a tek sa Sp2 su rešene takve stvari.

Ali dobro, to je već sada daleka prošlost.

konecno da se slozim za bachi po prvi put :) u pravo je za blaster bilo je potrebno samo internet konekcija da se odma zarazi sa blasterom :) tek su ga sredili sa SP2 koji je doneo i firewall,zato i tako brzo su pustili SP1 i SP2

ja se bas secam da sam u danu pravio po 3-4 formata to je bio katastrofa

Poslednja izmena:
boot.png

Da li bi mi nešto značilo ako u System Configuration pod opcijom Boot,promenim da se pri paljenju aktiviraju sva 4 jezgra procesora.Da li bi vreme paljenja bilo brže?

Pogledajte prilog 179729

Da li bi mi nešto značilo ako u System Configuration pod opcijom Boot,promenim da se pri paljenju aktiviraju sva 4 jezgra procesora.Da li bi vreme paljenja bilo brže?
Ne diraj.

Vista je bila dobra od SP1, samo se automatski kuka na nju, kad sam prešao day one na Windows 7 nisam primetio neku naročitu razliku. Vista mi je bila daleko stabilnija od XP, i prestanite više da pirpisujete nebuloze Visti, jedino mnogo star hardver nije radio. Boo-hoo.

Ja nisam imao star hw pa mi je Vista radila uzasno. Sa Win 7 racunar mi je "progledao". Nije XP bio neko cudo od OS ali u odnosu na Vistu je bio odlican.

Na auto on već koristi sva dostupna jezgra. Nema potrebe da ručno nameštaš.

Nazad
Vrh Dno