Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koliko Vama traje skidanje mapa... Skidam na tabletu i na kompu... brzina mi je 50Mbps... Here maps... Jedva...

b790fcca61e0edf4fba10a83db4955bb.jpg

Stigao mi mail, nije u spam folderu nego direktno u inbox, e sad sta li je, sa msovog accounta edu live.

Ovo ti je sigurno fake,vidi se po Windows logo-u koji je u katastrofalnoj rezoluciji i odnosu.

Da je windows logo u boljoj rezoluciji, onda uopste ne bi bilo fake.

Da je windows logo u boljoj rezoluciji, onda uopste ne bi bilo fake.

Ne kažem da uvek loš logo predstavlja fake,ali u ovoj poruci to je više nego primetno,a i font slova uopšte nije MS-ov

@dejan87dex
Otvori source mejla vidi sa kojeg mail servera je dosao i odradi lookup, mada ovo je skoro sigurno fake.
Na koji ti je nalog stigao, hotmail?

da na moj hotmail je stigao ovaj mail sa png slikom - nagradom :D

Capture.JPG

Cudno nikada nisam koristio w8 :D

Poslednja izmena:
Није то ништа, мени је пре ~12 година стигло папирно писмо* из Аустралије по коме сам скоро добио два милиона долара. Тачније, у писму пише да сам добио два милиона, питају да ли да уплате на рачун или да ми лично донесу кеш, наводе списак добитника где сам ја на првом месту и још пар ситница. И онда негде на дну стране следе ситна слова типа ... еее, овако би писало да сам стварно добио два милиона а то може лако да се деси ако им уплатим 37$ за некакву лутрију па да се надам да ћу да добијем.

Годинама сам добијао мејлове као из наслова, добијао милионе и милионе, ту не рачунам нигеријску причу, али су сви ти мејлови тренутно ишли у канту. Немојте да се заваравате, нико од њих не поклања. Можда се нешто добије на лутрији која је редовно плаћена, може да се добије у наградној игри која је играна али да се неко јави и каже ... е баш тебе смо извукли па ћемо да ти напунимо џеп ... од тога нема ништа.

*Е да, неколико недеља пре тога сам тражио нешто због чега сам морао на неке сумњиве сајтове, успут ми је било занимљиво нешто па сам као попунио али сам написао своје име и адресу фирме и тако је и стигло писмо. Зато сам и знао одакле долази јер је то био једини случај да сам нешто попунио и то још у тој комбинацији. :)

Pozdrav kolege..Imam problem..nakon "upgrade" sa w8.1 na w10, posle desetak dana, iznenada, ne radi start dugme i nema ikonica edge i store na task baru, ceo sistem je jako usporen..uradio sam "clean install"..nakon 5-6 dana ista prica..sve ide sporo, ne radi start, nema ikonica, stim da se edge otvori posle 45sec..a store prikazuje gresku, (error code 0x8E5E0226) i aplikacije se ne mogu instalirati..Pomoc..Hvala..

Rešenje je da za sada ostaneš na 8.1 jer je 10 nedovršen sistem što se lako može videti čitanjem iskustava sa neta. Ponavlja se ista šema, kao radi dobro u početku a onda kreću problemi ...

Razmotri stanje za nekoliko meseci, do tada će valjda rešiti te stvari.

Primetio sam jedan bug na Windows-u 10. Ako izbacice na desktop prečicu neke Store aplikacije, nakon prvog ažuriranja aplikacije desktop ikonica postaje blank. :D

b790fcca61e0edf4fba10a83db4955bb.jpg

Stigao mi mail, nije u spam folderu nego direktno u inbox, e sad sta li je, sa msovog accounta edu live.
Pa pobogu ne razumem da uopste i razmisljas sta je. Da odgovoris sledeci mail bi bio gde ti traze broj računa da ti uplate te hiljade dolara koje si dobio. Klasična "nigerijska prevara". Takvi mailovi se samo obrisu i kraj, ne vidim čemu razmisljanje o tome. I sigurno ti nije stiglo sa ms-ovog accounta.

Poslednja izmena:
Ne traze broj racuna vec da on njima uplati troskove slanja novca/tehnike! Da traze broj racuna jedino sto bi mogli da urade je da uplate nesto na isti ili da se slikaju!

W10 Pro 64bit, Catalyst 15.7.1, postoji screen tearing u svakoj DirectX 11 igri, odnosno VSYNC u igrama uopste ne funkcionise, jel ima jos neko ovaj problem?

negde u svim ovim postovima sam bio procitao da je neko napisao da je onaj lik wzor ili kako mu je vec ime da je uspeo da izvadi iz windows 10 directx 12 i da ga je ubacio u windows 7. jel ima neko vise informacija o tome? pitam jer imam par prijatelja koji nece windows 10 ali bi im ovo puno znacilo ako je informacija tacna.

Ja nikako ne mogu da resim problem sa kocenjem sistema nakon podizanja... Desktop mi se prikaze, ali mi je taskbar neupotrebljiv. Kursor mi se vrti neprestano... Vraticu se lepo na 8.1 dok se 10ka ne zakrpi jos malo. Ne znam ata drugo da uradim... Ne mogu nikakvo resenje da nadjem.

negde u svim ovim postovima sam bio procitao da je neko napisao da je onaj lik wzor ili kako mu je vec ime da je uspeo da izvadi iz windows 10 directx 12 i da ga je ubacio u windows 7. jel ima neko vise informacija o tome? pitam jer imam par prijatelja koji nece windows 10 ali bi im ovo puno znacilo ako je informacija tacna.

Moguce da se vezuje na postojeci dx 11 i drajver ima mogucnosti da koristi dx 12 biblioteku.S obzirom da nema za sada dx 12 igara,neki igrac bi mogao da isproba na nekim od novijih igara,i kaze nam da li ima nekog poboljsanja.

U Realtekovoj kontrolnj tabli prikazuje DX12, u Dx diag i dalje stoji dx11(bas kao sto pise u napomeni).
Capture.JPG

Ja nikako ne mogu da resim problem sa kocenjem sistema nakon podizanja... Desktop mi se prikaze, ali mi je taskbar neupotrebljiv. Kursor mi se vrti neprestano... Vraticu se lepo na 8.1 dok se 10ka ne zakrpi jos malo. Ne znam ata drugo da uradim... Ne mogu nikakvo resenje da nadjem.

Probaj da staviš ovaj drajver za grafičku (355.84, nije WHQL ali je potpisan od strane Nvidije, hotfix drajver): http://developer.download.nvidia.co.../355.84_geforce_win10_64bit_international.exe

Očisti prethodni sa Display Driver Uninstaller-om iz Safe Mode-a uz obavezno ugašenu Internet konekciju sve dok se ne instalira 355.84 jer Windows Update ODMAH povlači drajver.

Izvinjavam se sto ovako upadam u konverzaciju, ali imam problem mesecima unazad sa Windowsom. Jos od ranih insider build-ova.
Vec je pocelo da me poprilicno frustrira. A vidim da ljudi nemaju slicne probleme.

Elem, radi se o tome da imam graficke gliceve u svim metro aplikacijama, startu, i generalno se vuce kroz ceo sistem. Boje su oprane, sve je nekako zamagljeno. Mozete videti na slici ispod. Blagi uzas.

Takodje kad prevlacim misem preko starta, u pozadini imam neke cudne sive blokove i tako dalje. Grafika zeznuta skroz.
Sve se nadam da ce neki build popraviti ali nista.

Laptop na kome se ovo desava je HP Probook G2 430 ( i3-m , Intel HD 4600 grafika). Pokusavao sam sa najnovijim drajverima sa HP-ovog sajta, ali nema pomaka.
Ubuntu normalno radi. Imam dualboot na SSD-u.

blur.png

Izvinjavam se sto ovako upadam u konverzaciju, ali imam problem mesecima unazad sa Windowsom. Jos od ranih insider build-ova.
Vec je pocelo da me poprilicno frustrira. A vidim da ljudi nemaju slicne probleme.

Elem, radi se o tome da imam graficke gliceve u svim metro aplikacijama, startu, i generalno se vuce kroz ceo sistem. Boje su oprane, sve je nekako zamagljeno. Mozete videti na slici ispod. Blagi uzas.

Takodje kad prevlacim misem preko starta, u pozadini imam neke cudne sive blokove i tako dalje. Grafika zeznuta skroz.
Sve se nadam da ce neki build popraviti ali nista.

Laptop na kome se ovo desava je HP Probook G2 430 ( i3-m , Intel HD 4600 grafika). Pokusavao sam sa najnovijim drajverima sa HP-ovog sajta, ali nema pomaka.
Ubuntu normalno radi. Imam dualboot na SSD-u.

Pogledajte prilog 178937

Probaj ovaj drajver za grafičku (15.40.7.4279, juče izašao) : https://downloadmirror.intel.com/25274/eng/win64_15407.4279.exe .

Prethodno očisti prethodni drajver Display Driver Uninstaller-om iz Safe Mode-a: http://www.guru3d.com/files-details/display-driver-uninstaller-download.html i isključi Internet konekciju sve dok ne instaliraš najnoviji drajver kako Windows Update ne bi povukao drajver.

Ovi iz Intela opet nisu vratili hardversko dekodiranje 4K H.264 formata na Pentium G3xxx procesorima. To je sasvim normalno radilo pod Win 7 i Win 8.1. Izgleda da ću da se vratim na Win 8.1.

Poslednja izmena:
Meni idu na nerve jer deset godina nikako da dizajniraju BitLocker tako da je upotrebljiv, i da ne mora da se traći vreme na polise, sve treba da je organizovano na podešavanja, i da lepo možeš naknadno da proveriš individualni kako je bio podešen ranije. Još ima i duple polise za Windows 7, koje nemam pojma na šta se odnose i da li se kolju sa svojim blizancem.

Koji su to update - ovi (kb...) za dobijanje ikonice win10 u Windows 7?

Zaboravio sam sifru :) nisam bootovao w10 od kad sam ga instalirao, juce mi zatrebao win - i cvrc...
na laptopu sam aktivirao PIN, koga se valjda secam ;) ako sam i taj zaboravio onda imam 2 masine sa licenciranim windowsima koje ne mogu da koristim :D

Rock86, mislim da si ti kacio, pa da pitam:

Gde ljudi nalaze ove najnovije drajvere za Realtek HD Audio? Proveravam Microsoft-ov katalog, ali poslednji koji su kacili su ovi od 25.-og avgusta, 7592 ako se ne varam, a znam da imaju noviji od toga.

Prilozi

• realtek.JPG
    realtek.JPG
    74.5 KB · Pregleda: 211
Da li jos neko iskusio problem sa standby rezimom? Kad ga ostavim u standby sam od sebe se upali totalno neovisno nekad za par sati a nekad za pola sata, jednom mi se u toku noci tako upalio... Dok recimo na jednom laptopu mi se zale da se ekran sam od sebe ugasi u toku rada i mora se ugasiti komp da bi se probudio sto predstavlja problem ako nesto vazno radi ili kuca na lapu :/

Nazad
Vrh Dno