Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Evo ja ga uspesno instalirao iako nije za moju plocu vec za biosstar:

Capture.1PNG.PNG

Ljudi koliko chrome degradira performance pri igranju igrica ako ga ostavim u background procesu, znaci ono extenzije trte mrte ,... Znam da proguta rama...

OK!!! Nekako ću se snači za ruter ali mene zanima šta, gde, kako i koje treba da podesim paramertre u kompjuterru, konkretno mislim na network and internet - add VPN connection?!!.
Ja mislim da VPN podesavas ili na ruteru ili na PC, ne treba na oba. Zar nije lakse da skines neki VPN program, i u par koraka podesis, nego da se zezas sa ovim?

@dejan87dex

aMb6oqM_700b.jpg

Prilicno, moze se reci, zato ja koristim Firefox, jes' da je mozda Chrome lepsi, al' to mu nista ne znaci.Kad na Chrome pustim neki stream, laptop 'oce da se zapali, pojede i cpu i ram, dok npr na Edge i Firefox nije tako, cpu bude na nekih 25%, a ram u proseku 3 puta manje upotrebljen.....
:d

Poslednja izmena:
Meni se pre nedelju dana desilo da zeza I išao sam na clear all history I proradilo.

Obrisah sinoć History,i proradilo je,ali mi sada u New Tab,pod "Top sites",ništa ne pojavljuje,a koristim Edge već oko 2 sata,što sinoć,što sada...

Ima li taj Edge i jednu prednost u odnosu na druge browsere ??

Ima li taj Edge i jednu prednost u odnosu na druge browsere ??

Ima jednu veliku prednost,bar kod mene,a to je brzina.Chrome ne koristim već ima 2 godine,a Opera mi je do sada bila primarni brauzer,pa eto sada malo koristim Edge.Ekstenzije jedino fale,ali može se i bez toga

Brzi je mozda par milisekundi jer i opera i chrome i sa ekstenzijama otvaraju stranice koje imaju dobar hosting gotovo instant. Evo loadam teze stranice i na kromu i na edgeu i jednaku ih loadaju. Kladim se da bi krom bio i brzi da nema ekstenzija i da je ovako šupalj ko edge.

Mislim da vas fata placebo. Djaba se patite. Pored browsera koji koriste chromium, koji su se pokazali jako brzi, ne vidim poente. Ali edge je trenutno nemoguce koristiti bez nekih osnovnih ekstenzija. I evo nikako da nadjem DirectWrite pa je i tekst mutan:

bs38df3vrvuax4gzg.jpg

Plus nema potpunu integraciju HTML5 za video:

d6eb31dfbc2dc969a0d0e1ab60b26879.jpg

Ja sam mislio da ima neki super feature pa ga zato ljudi koriste. Dacu mu sansu kada izadju ekstenzije ali ovako.. ovo je nedovrsen proizvod.

Poslednja izmena:
iz nekog razloga podaci o datumu i vremenu na Lock sreenu mi ostaju u istom formatu iako sam promenio format (24h) pa i jezik windowsa (SRB). Pretraživao sam da li postoji neko rešenje kako da se promeni format na početnoj fotografiji pre logovanja i našao preko googla neki tutorijal gde se svi podaci menjaju u registriju. Sve sam uradio kako su napisali tj podaci su već primenjeni ali kada se podiže windows na startu ne primenjuje te parametre nego stare (po difoltu) tako da tek kada se podigne win. i kada pogledam lock sreen (na tastaturi WIN taster +L) datum i vreme su ispisani onako kako treba. Jedino na početku prilikom podizanja windowsa zadržavaju (difoltan) format kako i zašto nije mi jasno i kako se to može promeniti jer u registriju sam već pokušao i nije to to.

Poslednja izmena:
iz nekog razloga podaci o datumu i vremenu na Lock sreenu mi ostaju u istom formatu iako sam promenio format (24h) pa i jezik windowsa (SRB). Pretraživao sam da li postoji neko rešenje kako da se promeni format na početnoj fotografiji pre logovanja i našao preko googla neki tutorijal gde se svi podaci menjaju u registriju. Sve sam uradio kako su napisali tj podaci su već primenjeni ali kada se podiže windows na startu ne primenjuje te parametre nego stare (po difoltu) tako da tek kada se podigne win. i kada pogledam lock sreen (na tastaturi WIN taster +L) datum i vreme su ispisani onako kako treba. Jedino na početku prilikom podizanja windowsa zadržavaju (difoltan) format kako i zašto nije mi jasno i kako se to može promeniti jer u registriju sam već pokušao i nije to to.

Isti problem imam,stvarno mi nije jasno gde je greška,samo pri paljenju je na američkom formatu,nisam našao rešenje,pa sam batalio...

jel moguce da se namesti drajver za android? konkretno samsung i9505?
probao sam ni jedan android tel nece na 10ci,

Treba ti USB drajver za taj Samsung? Probaj ovaj drajver (verzija je 1.5.51.0): http://developer.samsung.com/technical-doc/view.do?v=T000000117 .

Drajver je februara 2015-te, ne garantujem da će raditi na Windows-u 10.

Windows 10 inače bez problema prepoznaje moj Nexus 4. A i Google-ov fastboot drajver iz septembra 2014. (nema noviji) radi savršeno na Windows-u 10, baš sam skoro flešovao factory image.

Želiš da pokreneš Windows Mobile 10 na Androidu?Ako je to,neće moći...

Ma ne, zeli da pokrene windows 95 na androidu. Pa kako ti to prvo pade na pamet, čovek pokusava da poveze telefon i računar, pobogu. A inače postoji rom win 10 za xiaomi tako da moze i to, uslovno rečeno.

Ma ne, zeli da pokrene windows 95 na androidu. Pa kako ti to prvo pade na pamet, čovek pokusava da poveze telefon i računar, pobogu. A inače postoji rom win 10 za xiaomi tako da moze i to, uslovno rečeno.

Pa šta ja znam,svačega se danas da čuti u vezi tih mobilnih OS-a,dosta me je njih pitalo,da li mogu da pokrenu Windows 10 na Androidu

Glupi Microsoft. Nisam još hteo da radim upgrade. Ponudi mi Win preko GWX-a da skine Win 10, pa kasnije kad budem hteo, samo da odradim update. Razmišljam, ok, nije to ni loše, neka stoji kod mene, da ne moram posle da čekam. Kada je skinuo sve ponudi mi da instaliram odmah, ili odložim za kasnije, ali to kasnije je danas, sutra ili prekosutra. Gledam WTF, da sam planirao za 2 dana, instalirao bih odmah. Al' rekoh 'ajde da izaberem za 2 dana, pa ću možda moći ponovo da odložim. Završi on šta je imao i traži restart. Ja restartujem i on odmah počne sa instalacijom desetke. Pomislim, da l' su oni normalni, koga *****avaju. Sreća pa je sve prošlo bez problema.

Nakon ovog zadnje insajderskog builda 552 valjda Edge blokira na svakih par minuta u proseku i posle nudi recover page. Mora da je većina programera u Microsoftu bila na godišnjem odmoru pa su angažovali neke preko omladinske zadruge ...

Imao sam Win 8.1 Pro sa sve product keyem, znaci aktiviran. Zatim sam odradio upgrade na 10ku,sve je proslo ok, aktiviran sistem. Posle toga sam uradio clean install, skipovao sam sve zahteve za sifrom i podigao cist sistem i aktivirana opet kako treba. Posto su me strefili neki bagovi na 10ci koji su me izludjivali, vratio sam se na 8.1 clean instalacijom sa dvda i kada mi je osmica trazila product key pri dizanju, ukucao sam onaj kod sto sam i prvi put kad sam dizao isti. Sada mi je 8.1 ponovo aktiviran.
Kada kasnije budem hteo opet 10ku da dignem, da li moram opet upgrade ili samo clean install (sa preskakanjem zahteva za sifru)?

Vrh Dno