Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sad nešto tu ne razumem. Ako je windows 10 build 10240 bila finalna verzija sa kojom je windows lansiran, šta onda predstavlja windows 10 build 10525, i još je verzija sa limitiranim rokom trajanja? Kada je izašao windows 8 to je bila build verzija 9200, kao i windows 8.1 build 9600 i sa tim build-om je windows i lansiran i to je bila finalna verzija proizvoda. Ovo kod ove 10-tke stvarno ne razumem. Prvo lansiraju "finalnu verziju" koja nema oročenje na trajnost, a posle toga i novu verziju sa novim build brojem ili ne znam već sa čim, koja je oročena i ne aktivirana, tako da se sa pravom čovek pita, kada uopšte i izlazi pravi windows nakon koje neće izlaziti nekakve build verzije oročenog windows-a?!!.

Limitiran je build zato sto prvo izlazi za insidere za testiranja, kad prodje to onda ide svima...a windows je sada SERVIS i tu ima razlike u odnosu na proslost.

Računari

Posto se u buducnosti očekuje da vecina računara bude na windows 10 a otvorena je nova tema "Poklanjamo računare" smatram da je ovaj post vezan i za temu windows 10 pa mogu da kazem koju, ako gresim moze i opomena nije problem.

Računari

Prepolovi mi poruku, svasta. Uglavnom, ko je zainteresovan da pomaze neka pogleda temu "Poklanjamo računare". Ideja nije losa samo je treba izgurati. Mnogo je dece koja ne mogu da priuste računar a nas ima isto mnogo pa hajde da probamo nesto. Izvinite zbog of topica ali ideja je ok i mogli bi da je razmotrimo tamo.

Јуче ујутру ми се инсајдер верзија апгрејдовала и одмах неколико проблема. Прво је пријавио да не може да стартује сервис за звук. Драјвери су као ОК и најбољи али неће да ради. Реинсталирам оне од лаптопа и проради. Онда видим да су и драјвери за графичку апдејтовани и да брља али ту није помогло оно што сам пре неки дан урадио.

Следеће што сам приметио је да више не нуди sleep па када сам отишао на power подешавања, видим да ни тамо нема опције за sleep а ни могућности да се подесе неке power опције, као што је искључивање fast boot.

Уз варијанту да је сада опет уведен рок трајања, водени жиг ... укапирао сам да ми ипак није потребно да сваки час враћам системске иконе које сам изабрао (уместо оних карикатура), да сваки пут враћам геџете, да реинсталирам стари калкулатор који ми се више свиђа ... па сам лагано отишао у подешавања, изабрао да ми врати претходну верзију и када је све било као пре ове, одјавио сам се са инсајдер програма. Ако се све ово апгрејдује и кроз редовну верзију, мислим да ће то да буде крај десетке, бар за овај лаптоп.

Pitanje: vratio sam se nekoliko stranica unazad i nisam našao da li ste komentarisali -
kako reagujete na predloženu mogućnost da win10 briše igru koja je nelegalno preuzeta? Jel se preterano ne uzbuđejete, ili je bolje sačekati razvitak situacije. (pitam zato što dekstop još nisam prebacio na 10)

Pitanje: vratio sam se nekoliko stranica unazad i nisam našao da li ste komentarisali -
kako reagujete na predloženu mogućnost da win10 briše igru koja je nelegalno preuzeta? Jel se preterano ne uzbuđejete, ili je bolje sačekati razvitak situacije. (pitam zato što dekstop još nisam prebacio na 10)
To je samo za xbox igre ako koristis lokalen acaunt ne ti moze nista

Jeste li instalirali apdejte KB3081444 & KB3081441, ima li nekih neocekivanih problema?

Verovatno, ja imam auto Update uključen, sve radi kako treba zadnjih dana.

Ovo je danasnji update. Ja cu ipak sacekati da vidim da li ce ko doci da se zali na iznenadne probleme :D

Jeste li instalirali apdejte KB3081444 & KB3081441, ima li nekih neocekivanih problema?
I ja sam ih instaliro sinoć, za sada sve radi ok, nema problema, nisam primetio nikakvu promenu ni na bolje ni na gore :)

Ako izadjem iz insider programa,koje su posledice?
c150e656558cce198ce90ee842daf9d5.jpg

Ja sam izasao iz inider program idalje mi je win aktiviran e sada koliko ce da bude to ne znam ali nije ni bitno! Dosta sam bio zamorce malo malo pa testiraj ovo pa testiraj ono, pa kako ti se cini ovo, da li bi preporucio kolegama ovo.

Batalio i ko im je*e mater... da mi ukinu registraciju sutra skinem neki aktivator sa neta i miran sa 180 dana i svakih 180 dana da se zezam sa reinstaliranjem windows-a ne bi mi tesko palo. Tako da ja sam zavrsio neko vece sa njima.

Imao sam dobru volju da skinem novi build posto mi nisu dali sve sam u privatnostima iskljucio i kraj ere zezanja za mene.

Ја сам јуче изашао из инсајдер програма и не видим разлику, осим што више неће да ме даве. Ако понуде да плате па да тестирам и даље, можда пристанем. Ако ово што имам прогласе за нелегално, довиђонс.

Nema više besplatne 10ke, i ta prestaje da bude aktivirana. Morao bi da upgrejduješ sa 7mice ili osmice.

Ja sam posle čiste instalacije izašao iz insider programa još pre dve nedelje I ne vidim nikakve razlike, aktiviran je I dalje . Zato I neću instalirati ove insider verzije kada sav već dobio windows na korišćenje.

Windows je aktiviran I nema nikakvih ograničenja, ne vidim zašto bi oni sada nešto blokirali kada sam "legalno" aktivirao . Očigledno je da su insider dobili win za dz ali nisu hteli previse da pričaju o tome zbog legalnosti.

Na rezervnom računaru probam, ako imam vremena :d Mada nema ništa zanimljivo, čekaću da izađu bar ekstenzije za Edge I još nešto.

Poslednja izmena:
Sledeci build prave samo za mene...:d

nisam pratio neko vreme...

sinoc sam resio da ponovo probam desetku. imao sam win 7, ulogovao se na insider, skinuo instalaciju, napravio mi je fles za instalaciju tako da sam uradio cistu a ne preko postojece sedmice..

e sad, kad udjem u podesavanja pa u personalizaciju, ne dozvoljava mi nekakve izmene jer windows nije aktiviran..

nesto sam uradio pogresno ili je to tako sada? moze li da se resi.. ? imam kljuc za legalnu osmicu al me mrzi da reinstaliram ponovo

nisam pratio neko vreme...

sinoc sam resio da ponovo probam desetku. imao sam win 7, ulogovao se na insider, skinuo instalaciju, napravio mi je fles za instalaciju tako da sam uradio cistu a ne preko postojece sedmice..

e sad, kad udjem u podesavanja pa u personalizaciju, ne dozvoljava mi nekakve izmene jer windows nije aktiviran..

nesto sam uradio pogresno ili je to tako sada? moze li da se resi.. ? imam kljuc za legalnu osmicu al me mrzi da reinstaliram ponovo

Win 7,8-1-----upgrade na win 10 , sačekaš da se instalira update restartuješ, obično trebe neko vreme da se aktivira. Kada se aktivira onda možeš čistu instalaciju .

Naravno upgrade radiš sa legalne sedmice ili "legalne kms sedmice" ...

Ili ako si insider već na win 10 a aktiviran, onda možeš čistu instalaciju.

Poslednja izmena:
Izgleda da samo ja i vuk imamo build 10525 , taj build ima julske i avgustovske zakrpe pa ga ja smatram stabilnijim od 10240 , 10240 cim skines odmah moras da ulazis u windows update da skidas zakrpe :D ne primecujem da mi nesto ne radi u odnosu na 10240.

Bez veze je što nije trajna verzija, nego evaluation copy build 10525? Prošla verzija 10240 ako ništa drugo bar nije imala ograničenje trajanja!!!.

Vrh Dno