Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da li ako uradim kao sto je na slici, ubuduce necu dobijati driver kroz update, odnosno da mi nece sam updatovati samo driver? I da li ce me on u tom slucaju obavestiti da ima novih drivera i da cu morati da mu ja dozvolim da instaliram ili nece uopste ni nuditi? Hvala.

Dobijaces ali ih nece automatski instalirati.

Imam na jednom HD-u instaliran Win7 na drugom Win10, desava mi se da posle restarta Win10 i ulaska u Win 7, pokrece chkdsk iz DOS-a.
Da li je neko imao slican problem?

Ja sam ih imao tako instalirane, ali nijednom chkdsk, iako je hard na kom je bila sedmica bio na samrti.

Danas je 2 sedmice otkako sam instalirao W10Pro x86,i definitivno imam problem sa daunloudom!?Kada je izašao 10125build instalirao sam ga i sve je radilo OK.Internet/dl takođe.Nisam radio upgrade na naredne verzije,i kada je izašla finalna uradio sam clean install (+KMS).I sada mi sve radi OK,kao i na W7/XP.Imao sam i W8.1 početkom godine,ali mi je loše radio (sporo odzivan,drljanje po hardu...,već je to spominjano),dok mi je Net radio dobro.
Sadašnji problem se ogleda u tome da dl sa torenta radi adekvatno mom protoku,dok sa filehost-era samo mega radi približno dobro,ostali poput mediafire,zippyshare,hugefiles,solidfiles,fitchier i slični,koji su mi davali full-speed ranije,sada rade od 10-30 Kb/s,kako koji!?YT radi dobro,mada sam primetio da zna da pokrene snimak u rezoluciji nižoj,ali ako ga vratim na podrazumevanu,radi.Izvesni sajtovi sa snimcima (tripleiks) ''rade'' kao na dial-up-u...
Redovno pratim obe teme o W10 na forumu,pa sam odlučio da priložim i svoj problem.Skinuo sam i Windows 10 Enterprise 2015 LTSB N Privacy en-US x64 po preporuci ljudi ovde,da pokušam sa njim,pa sam skinuo i x64 drajvere za moju MB i VGA sa NVIDIA sajta,puna brzina skidanja.
Nije mi jasno šta se dešava,ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
Windows 10 Enterprise 2015 LTSB N Privacy en-US je Lite verzija windowsa , dosta stvari je iskluceno , u start buvalno nema nista , windows update ne instalira sam dok ti ne izabereš.

kako da aktiviram win10 pro? Pre ovog imao sam win 7 enterprise prijavio sam se za win10 i uradio sam cistu instalaciju. Da li treba nesto posebno da odradim kako bi mi win bio aktiviran? Nisam pazio na casu izvinite.

Trebalo je da uradiš upgrade sa aktiviranog Win 7.

S tim što besplatna nadogradnja ne važi za Enterprise verzije, koliko mene sećanje služi.

Prijavio sam sa win7 i čekao sam updejt preko njihovog toola sam napravio butabilni usb, uradio sam klin instal i to je to. Da li treba neko vrema za aktivaciju? I kako da podesim na početku da ne upisujem psvord.

Ako se prijavio, onda mora da ima...
Verovatno su promenili. Znam da je na sve strane pisalo da nema free upgrade za Enterpise.
Prijavio sam sa win7 i čekao sam updejt preko njihovog toola sam napravio butabilni usb, uradio sam klin instal i to je to. Da li treba neko vrema za aktivaciju? I kako da podesim na početku da ne upisujem psvord.
Tako ti se neće aktivirati Windows 10. Moraš da vratiš prethodni Windows 7, uradiš upgrade preko ISO fajla koji si kreirao, potvrdiš da je taj Windows 10 aktivan i onda možeš clean install nakon toga.

Par pitanja:

1. kako da namestim da mi ikonice u svakom folderu budu recimo tiles po defaultu, a ne list view?

2. pita me svaki cas kad brisem bilo koji fajl za admin permision, iako sam podesio da sam admin i jedini koristim komp... gde da iskljucim da me ne pita nista vise?

3. kako da sredim favorites u edge-u, prebacio sam gomilu linkova iz chrome-a, ali ih je edge samo razbacao najstrasnije i kolko vidim moram sve rucno da slazem, jer ne postoji neki kao bookmark manager...

Ljudi kako da namestim skreansaver? Nikako nece da se aktivira!

Pozdrav drustvo,
Evo da javim utiske koriscenja windows 10 u zadnjih 5 dana od kad je instaliran.Imao sam win 7 64 bit ultimate,narodnu verziju,odradio sam upgrade(imao sam problema par puta na 80 i nesto posto je zaglavio na crnom ekranu pa sam malo googlao i trebalo je samo da odradim uninstal graficku karticu pre instalacije i onda je proslo sve kako treba),sve je instalirao kako je i bilo na win 7,to mi se jako svidja jer sve radi manje vise ok,to sto mi malo smeta je sto mi firefox malo losije radi,sporije se pali,sporije ucitava stranice,malo se muci sa livestream-om,jedinu igru sto igram je dota 2 koja je na win 7 radila savrseno a ovde kao da malo stuca,kao da se nesto muci,imam skoro isto frejmova u igri ali kad dodju fajtovi onda malo krene da stuca,pogotovo mi slabije radi kad mi je firefox upaljen i dota zajedno,onda bas tesko i otvara stranice i dosta imam pad frejmova.
To je sto se tice mojih da kazem problema,ostalo sto mi se svidja je sve,sve je cucnula kako treba,sve je na svom mestu,radi brzo,stabilno,ja sam zadovoljan za sada,mogu cak i da progutam ovo sto mi smeta jer mi je sve ostalo ok,toliko za sad.

Jedno pitanjce, kako da aktiviram cortanu. Pokušavao sam sve, i sa region setting (sve na united states), sa lenguage, (samo USA) i dalje se ne aktivira. Šta mi još ostaje da probam. Pozdrav

Jedno pitanjce, kako da aktiviram cortanu. Pokušavao sam sve, i sa region setting (sve na united states), sa lenguage, (samo USA) i dalje se ne aktivira. Šta mi još ostaje da probam. Pozdrav

Mora da se najavis na MS nalog da bi radila

Deski klik dole na taskbar i onda imas opcije i za cortanu.

Pozdrav drustvo,
Evo da javim utiske koriscenja windows 10 u zadnjih 5 dana od kad je instaliran.Imao sam win 7 64 bit ultimate,narodnu verziju,odradio sam upgrade(imao sam problema par puta na 80 i nesto posto je zaglavio na crnom ekranu pa sam malo googlao i trebalo je samo da odradim uninstal graficku karticu pre instalacije i onda je proslo sve kako treba),sve je instalirao kako je i bilo na win 7,to mi se jako svidja jer sve radi manje vise ok,to sto mi malo smeta je sto mi firefox malo losije radi,sporije se pali,sporije ucitava stranice,malo se muci sa livestream-om,jedinu igru sto igram je dota 2 koja je na win 7 radila savrseno a ovde kao da malo stuca,kao da se nesto muci,imam skoro isto frejmova u igri ali kad dodju fajtovi onda malo krene da stuca,pogotovo mi slabije radi kad mi je firefox upaljen i dota zajedno,onda bas tesko i otvara stranice i dosta imam pad frejmova.
To je sto se tice mojih da kazem problema,ostalo sto mi se svidja je sve,sve je cucnula kako treba,sve je na svom mestu,radi brzo,stabilno,ja sam zadovoljan za sada,mogu cak i da progutam ovo sto mi smeta jer mi je sve ostalo ok,toliko za sad.

Ako vec hoces da koristis firefox skini zadnji koji je izasao bas za windows 10 ili probaj edge kako ce ti radi u konbinaciji sa dotom. Malo izvodi experimente pa vidi sa kojom ti konbinacijom najbolje radi komp.

Ima bolje je format tako osvezujes i SSD/HDD i dobijas potpuno cist OS nego li reset koji samo brise gjubre od OS
Vraća na fabričko stanje kao i na telefonima, pa je faktički isto.
SSD se ne osvežava formatom, nego isključivo Secure Erase, za kojim pa nema neke potrebe, osim za sanitaciju bitnih podataka.

A da li reset u potpunosti cisti sistemsku particiju, mislim na foldere windows.old kao i foldere koje je windows sam kreirao prlikom upgrade-a?

Da li je neko imao problem sa Realtek LANom na Win 10?
Clean instalacija je windowsa, probano par drivera i ne radi. Simptomi su ti da jednostavno posle 10ak sekundi prestane da radi net.
Troubleshooter kaze "The default gateway is not available - Fixed" ali i dalje ne radi.
Wifi radi najnormalnije.
I da, ethernet port radi najnormalnije, bio je do juce na Win 8.1 i sve je bilo ok. Probao sam da menjam portove na ruteru (DIR 657), ali bez uspeha.
Ako je neko slucajno imao slican problem i resio neka podeli :).

Jel moze pomoc, imam win 10, 8 gb rama, r9 290 grafa, i5 4670k, 250ssd evo i z97x sli plocu..
OS Name: Microsoft Windows 10 Pro
OS Version: 10.0.10240 N/A Build 10240
Boot time mi iz "cold starta" nikad nije ispod 30 sec sto je apsurd....Znachi merim stopericom odma nakon paljenja kompa.

Jel neko uspeo da provali kako uz pomoć wsus da napravi win update da bude ko na prethodnim iteracijama? Koliko sam ukapirao to je feature iz windows server OSova što mi i pravi problem kad googleujem za tutorijalom - svi rezultati budu o server okruženju i kako sa servera da puštam određene update ka radnim stanicama.

jos uvek nisam dobio windows ikonicu za nadogradnju, koristim navodnu verziju. Kod kuma kod koja se instalirana ista verzija isti disk se pojavila ikonica.

Da li je neko imao problem sa Realtek LANom na Win 10?
Clean instalacija je windowsa, probano par drivera i ne radi. Simptomi su ti da jednostavno posle 10ak sekundi prestane da radi net.
Troubleshooter kaze "The default gateway is not available - Fixed" ali i dalje ne radi.
Wifi radi najnormalnije.
I da, ethernet port radi najnormalnije, bio je do juce na Win 8.1 i sve je bilo ok. Probao sam da menjam portove na ruteru (DIR 657), ali bez uspeha.
Ako je neko slucajno imao slican problem i resio neka podeli :).

Instaliraj ovaj drajver 10.002.0703.2015 WHQL: https://mega.nz/#!b8FymRoR!_oTwcCZ6SvjDmOn5zEa4iVeQT3ONg0A6fWHhz8O0O7s

Samo za Windows 10 (32-bit, 64-bit).

Nazad
Vrh Dno