Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Jel postoji neki program da proverava ažurnost i valjanost svih drajvera na 10-ki?
I da postoji, zaobidji te programe...mozes smo da imas stete.
Lako je proveriti za sve drajvere, imas oficijalnie sajtove...skidas drajvere ako ima za win10, ako ne onda zadnji.
Ako bas hoces da se igras ima AIDA64 podrsku za to...

Код мене се апгрејд мало чудно понаша а можда сам и ја ту помогао. Јуче је почео да довлачи фајлове, направио онај фолдер $Windows.~BT од око 6,5GB и ућутао се. После мало разгледања видим да по сваком рестарту безуспешно проба апгрејд на 10 и кад сам потражио инфо, предлог је био да се обрише садржај фолдера c:\Windows\SoftwareDistribution\Download\ па ће одмах да крене даље.

Тако је и било, одмах је кренуло (под апдејт опцијом) довлачење десетке, после тога апгрејд и на крају је све прошло, програми углавном ту али ... под Product key пише онај са 3V66T на крају, што је ваљда неки генерички кључ. Да ли то тако иде или је требало да остане онај који је био на 7 Ultimate? Иначе пише да је активиран и све остало, као што је било и на активираним инсајдер верзијама.
Pisano je mnogo puta do sada, nepostoji kljuc za upgrade.
Licenca se vezuje za tvoj nalog i plocu...svaka sledeca clean instalacija to uzima u obzir kod aktivacije.

До сада сам се занимао инсајдер верзијама, ово је први пут да сам одрадио апгрејд легалне седмице на десетку па сам мислио да ће да задржи инфо о претходној лиценци. Зато нисам ни пратио инфо о апгрејдима јер је углавном било речи о леченим верзијама а то ме не занима. :) Како год, на истом компу али другом харду је иста Седмица којој нисам прихватио апгрејд а на првом сада ваљда фул легална неинсајдер десетка.

А сад назад на линух. ;)

pa jel moguce da su ovoliko ret4rdirani? dosao sam u situaciju da sam skinuo drivere za grafu i krenuo instalaciju a onda je i windows krenuo da se updateuje i skida iste te drivere. ne mogu da verujem da windows update ne moze da se podesi da ga pokrecem rucno.tako ce mi se bez pitanja updateovati u sred igranja neke igre.ima li neko resenje?
vcp87cv178l9yluzg.jpg

To nije resenje, bilo automatski ili manualno update ce proci! Resenje je napisano 100 puta (samo ja sam ga napisao bar 2 puta) cak i danas je napisano ali za lenje koji nece da pogledaju nema!

Kad bi pazljivije citao sta je pitao, ne bi se tako zaletao sa zakljuccima.

Okačio sam ja par stranica unazad rešenje za WU. Postoji neka app ili šta već, sa MS sajta, kojim sakrijete update koje ne želite i oni se neće pojavljivati u listi za update.

Tako je, ili to (mada taj prvo skine pa onda blokira) ili ono drugo samo za drivere! A samo manuelno ne znaci nista posto ce skinuti sve cim ga pokrenete, nema vise Check for updates but let me choose whether to download and install them! Meni se pre neki dan instalirao Malicious Software Removal Tool, prvi put od kad postoji!

Pisano je mnogo puta do sada, nepostoji kljuc za upgrade.
Licenca se vezuje za tvoj nalog i plocu...svaka sledeca clean instalacija to uzima u obzir kod aktivacije.

Jedna mala ispravka, licenca se vezuje samo za hardware (plocu), ne za nalog. MS account je skroz nepotreban za aktivaciju.

Sistemom nagadjanja? :d

Verovatno generise neki HW ID, koji je jedinstven za svaki PC. Evo i licni primer, u zivotu se nisam logovao preko MS account-a, uvek kreiram local account, a Win 10 se uvek automatski aktivira posle instalacije (radio sam jednom upgrade i par puta clean install).

Evo i ovde ima isti info. http://wccftech.com/windows-10-activation-process/

Ljudi treba mi pomoć, instalirao sam windows 10 home bez problema, juče je bilo neko ažuriranje i tu počinju problemi. Nije moguće da se instalira ažuriranje, dođe do nekih 30 % i onda piše da ne može da se instalira pa se vraća na prethodno stanje. Najgore od svega je što onda komp počinje da se restartuje po nekoliko puta. Vidim na netu da problem pravi KB 3081436 ali nisam uspeo da nađem rešenje. Ne znam da li je neko već pisao o tome ovde, nisam pronašao, molim da mi neko ako zna pomogne jer mi je računar neupotrebljiv.

Poslednja izmena:
Kakvu oni evidenciju vode i podatke koje imaju ili prikupljaju, mozemo da nagadjamo. Poenta je samo da ko ne zeli da koristi MS account, ne mora da koristi radi aktivacije.

Шта се дешава ако постоји комбинација? На компу сам имао инсајдер, активиран, све добро радио ... а онда сам инсталирао 7 Ultimate, апгрејдовао на 10 али са локалним налогом. Ко је ту за шта везан? Исти хардвер имао 10 инсајдер па 7 Ultimate па сад 10 Про, опет исти комп али други хард имао 10 ентерпрајз а сада 7 Ultimate.
Све ће да им се збуни програм. ;)

Шта се дешава ако постоји комбинација? На компу сам имао инсајдер, активиран, све добро радио ... а онда сам инсталирао 7 Ultimate, апгрејдовао на 10 али са локалним налогом. Ко је ту за шта везан? Исти хардвер имао 10 инсајдер па 7 Ultimate па сад 10 Про, опет исти комп али други хард имао 10 ентерпрајз а сада 7 Ultimate.
Nece...udji na nalog pa vidi sta od toga imas...

Jesus, toliko različitih verzija windowsa za nekog kome je linux primaran :)

Koliko vremena treba da se win10 butuje kod vas? Sa sedmicom je to trajalo oko 10ak sekundi dok sa desetkom treba oko 30ak. Najvise se zadrzi na onom win logou. Win je regularno upgradeovan a hardver nije menjan. Ssd je pitanju.

Poslednja izmena:
Koliko vremena treba da se win10 butuje kod vas? Sa sedmicom je to trajalo oko 10ak sekundi dok sa desetkom treba oko 30ak. Najvise se zadrzi na onom win logou. Win je regularno upgradeovan a hardver nije menjan. Ssd je pitanju.

10-15 plafon isto kao i na 8.1.

Jel zuris negde pa ti bitno za koliko se loguje? Ako ti je to sporo a ti se lepo vrni na sedmicu!

Kod mene se desetka butuje za nepunih 20 sekundi ako i toliko traje i upitanju je obican hdd!

Nece...udji na nalog pa vidi sta od toga imas...
Ту су телефон и два лаптопа и ништа више. Нема ништа са главног компа, ја сам неки дан избрисао онај неважећи, већ деинсталиран ентерпрајз са списка уређаја и ту сада инсталирао 7 а на другом харду 7->10 али оба са локалним налогом. Зашто би он повезао оперативне системе под локалним налогом и мој налог?
Jesus, toliko različitih verzija windowsa za nekog kome je linux primaran :)
Па да, зато их и мењам јер ми не значи много, сада су само једна Седмица и једна Десетка од тога. И поред тога 16 линуха. ;) У принципу ми је довољан један било који Windows за 1% потребе и онда ми не значи ништа то који је и како се показује.

Ne vidim oko cega se brinete onda...ako sve radi i na lokalnom nalogu, 2-3 OS instalirana?

Verovatno da bi ti resilo ali mi nije jasno sto ste toliko optereceni oko tog butovanja da vam je sto brze. Kao da vam zivot zavisi od tih 10 sekundi pa da mora windows da se podigne za to vreme ili ce te geknuti ko pile. To mi je toliko smesno kada krene da se raspravlja o tome. Ako vam je toliko bitna brzina butovanja onda nemojte ni gasiti racunar samo uklucite screen savers i resili ste dilemu!

Ne okrece se forum oko tebe, pa da sve mora da ti bude jasno i da ti se objasnjava. Sto se tice sporog boot-a, verujem da je rec o AMD drajverima, i meni se sporo ucitava (doduse sa harda), i cini mi se da je svima koji su se zalili bila AMD karta u konfiguraciji.

Ne vidim oko cega se brinete onda...ako sve radi i na lokalnom nalogu, 2-3 OS instalirana?
Зар се бринем? Само сам се питао како ће да се снађе ако су постојале две инсајдер инсталације (које се везују за М$ налог и хардвер) а онда на истом хардверу друге инсталације. Немам уопште никакве бриге.

Vrh Dno