Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

I kod mene instaliran KB3081424 i radi. Zar nije trebalo da juče izbace neki novi? Ovo je kumulativni update a ne SR, koliko ja vidim.

Izgleda da par novih funkcija stižu tek sa SR2 na jesen. Najveća je ekstenzije u Edge. S obzirom da će da koristi Chrome-ove ekstenzije meni neće biti mnogo od koristi. FF ima daleko bolje i funkcionalnije ekstenzije.

Poslednja izmena:
Meni su na 8.1. ti pačevi utorkom bili dostpni tek sredom ujutro pa pretpostavljam da će i sa ovim očekivanim biti isti slučaj. I meni onaj cumulative radi ok.

Culmulativni sam update-ovao bez problema i radi, sada čekam SR da vidim šta će on doneti.

"Windows 10 patch is coming this week to fix issues with Windows Store sign-ins." MS: "This issue will be resolved within the next 48 hours via Windows Update."

Nezavisno od black teme, jel mogu ja nekako da obojim samo ona tri znaka gore desno (minimize, resize i close), odvratno mi ovako kad je sve belo, moram da ciljam gde ubadam!?

Inace sinoc sam odradio upgrade sa 8.1 pro x64 na ovaj win10 pro, bukvalno mi sve radi (ukljucujuci i sophos antivirus) kao sto je bilo podeseno i radilo na 8.1...da nema estetske razlike, ne bih ni primetio da je nesto menjano (doduse jedino sam hw monitor morao da update i cpu-z). Brzina ista kao i na 8.1 tako da nemam nameru da radim celan install pogotovo sto bih time izgubio office 2013 i sophos av!!

Poslednja izmena:
Prvi put čujem da neko stvarno koristi Sophos AV, a zašto? Poslovna licenca?

Nezavisno od black teme, jel mogu ja nekako da obojim samo ona tri znaka gore desno (minimize, resize i close), odvratno mi ovako kad je sve belo, moram da ciljam gde ubadam!?

Inace sinoc sam odradio upgrade sa 8.1 pro x64 na ovaj win10 pro, bukvalno mi sve radi (ukljucujuci i sophos antivirus) kao sto je bilo podeseno i radilo na 8.1...da nema estetske razlike, ne bih ni primetio da je nesto menjano (doduse jedino sam hw monitor morao da update i cpu-z). Brzina ista kao i na 8.1 tako da nemam nameru da radim celan install pogotovo sto bih time izgubio office 2013 i sophos av!!
Izgubio bi možda ako ti je softver piratski mada i tad teško.

Prvi put čujem da neko stvarno koristi Sophos AV, a zašto? Poslovna licenca?
Da, dobio na poklon, a odlicno radi sto sam se uverio u poslednje tri godine.

Goxy, eventualno da izvlacim serijal nekim programom za office, ali kao sto rekoh win10 za sada radi kako treba.

Pozz,

Instalirao sam Win 10 jos kada je izasao tacnije upgrejdovao ga,i sada imam problem.

Naime pocetni Win mi se svideo sve je bilo super dok nisam otvorio prvu igricu onda je zabo i vratio me na dest top i stavio mi je neke boje i sve obojio kako on hoce i sada ne mogu da nadjem kako da vratim onaj prvobitni izgled Win 10 -setke u sustini kada idem na podesavanja vezano za screen daje mi sledecu poruku " You are currently in high contrast,wich disables some lock screen settings"

Kako da vratim prvobitni izgled prvi put koji mi je bio namesten?

Poslednja izmena:
Settings > Peronalizaton > Themes, izaberi nešto drugo.

E hvala ti ja se polomih trazeci i jos jedno pitanje na starom win 7 mi je bilo oni gedzeti tipa sat ,kalendar,kasperski i ona dva sata sto pokazuju procesor i ram gde je sada to? :)
Pogledaj Live Tiles kod Start-a, Vreme , vesti itd. Valjda će izumeti još neke umesto Gadgeta. Bilo bi bolje od njih zato što ne treba da se ide skroz na desktop da se vide. Još kada bi namestili da Start radi već ma mouseover bez klika na njega.

Kad neko malopre pomenu update,ja sam cim sam upgrade sa win 7 na win 10 dobio 3 update-a i nakon toga samo update za windows defender,nema ni tog kumulativnog ni ni jednog posle.Sta mi je ciniti?

Ovi driveri su mi resili problem sto WakeOnLan nije hteo da radi.

Zna li neko zasto ih Win ne nudi kroz update? Gde si ih iskopao ja ih ne vidim na Realtek-ovom sajtu...

Ovde: http://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=1652

Probao sam ih pre nego što sam ih okačio ovde (nemam nameru da kačim eventualno neko neprovereno smeće), ok su. Realtek još uvek nije ažurirao sajt, a ni Windows Update nije ažuriran.

Dakle, poruka za sve, slobodno instalirajte. :)

Пре 3-4 дана ми се звук на лаптопу изгубио (иначе све делује као да ради, они VU метри или како би се то звало показују да свира али нема звука) па је реинсталација драјвера помогла. Малопре се поновило а ако се деси и трећи пут, биће враћања на неке друге Пенџере.

Izašao je ovaj Service release:
update.png

To je vajda za insajdere nije za nas koji smo na finalni windows prvo insajderi da testiraju dali je sve u redu pa onda nama

To je za sve, i ja sam dobio...

Jel neko menjao ime kompjutera posle apdejta, kazu da je preporucljivo?...ne bih da izgubim aktivaciju ili tako nesto.

Vrh Dno