Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ja sam matorom mom upgrade-ovo lap top sa 8.1(legalan) na W10 pro i cale se odusevio koliko brze i bolje sve radi u odnosu na W7 pro.
Rekao sam mu da cu da mu uradim clean install, ne da kaze poleteo mu lap top sa upgrade-om i ne da da ga diram.

Apgrejdovao jednu Win7 masinu, kad ono prc - nece Fifa da radi, puca cim se ode na onlajn, unhandled exception errors u settingsu i kaze da je profil corrupted. Dobro, apgrejd je odradjen, win aktiviran (original win7 bio). Uradio clean install na drugi hard, win auto aktiviran, fifa radi za sve pare.

Tako da cak iako promenite hard, aktivacija ostaje. A apgrejd samo kad mora, da sredi licencu :)

elem, doneo drugar asus x553m, kaže vuče se ko prebijen. windows 8.1 with bing. i zaista. neće čeka, odradi on clean install sa X19-57272_SW_DVD9_NTRL_Win_with_Bing_8.1_64BIT_English_OEM.img, ali obriše sve particije, pa i recovery particiju gde je sačuvana instalacija ove verzije wina. key je u biosu i netje da prođe sa ovim gore img. probam win 7 home sa dazom, ali nije htela da prođe aktivacija win7. odradim ja sve to ponovo, sa gore pomenutim win 8.1 imidžom, aktiviram sa kms pico, nakon toga upgrade sa win10 home x64 (windows 8.1 with bing ide sa home 10). aktivira se desetka nakon toga bez problema, i nakon toga clean install koji je majka svih instalacija ;). 'oću da kažem, sistem radi iznenađujuće dobro. drugar ne veruje očima kako sve klizi. i mnogo lepo izgleda na ovom notebuku, milinka.

Poslednja izmena:
Izašao Libre Office 5, radi savršeno na Win 10. Postoj i 64-bitna verzija. :)

Libre Office + Microsoft Office Online = sasvim dovoljno za kućne korisnike.

Poslednja izmena:
Ja sam davno koristio libre, ali je problem bio kompatibilnost sa Microsoft Office fajlovima, i sa najprostijim dokumentima je bilo problema. Kakva je situacija sada?

Ja sam davno koristio libre, ali je problem bio kompatibilnost sa Microsoft Office fajlovima, i sa najprostijim dokumentima je bilo problema. Kakva je situacija sada?

Otvorio sam par dokumenata, deluje ok... Ako nešto ne valja, tu je Online verzija Office-a. Preglomazan mi je MS Office, naročito 2013, a zakrpe su tek posebna priča.

Otvorio sam par dokumenata, deluje ok... Ako nešto ne valja, tu je Online verzija Office-a. Preglomazan mi je MS Office, naročito 2013, a zakrpe su tek posebna priča.
Isto i ja skurcilo mi je od office i njegove update ima neku dobro alternativu? Jel ovaj open office dobra zamena barem nema da me smaraju sa update svaki drugi dan po 2 GB

Poslednja izmena:
Isto i ja skurcilo mi je od office i njegove update ima neku dobro alternativu? Jel ovaj open office dobra zamena barem nema da me smaraju sa update svaki drugi dan po 2 GB

Bilo bi dobro da Office ima takmaca ali nema...svi ostali pretendenti su u funkcionalnom pogledu lošiji na ovaj ili onaj način. Jedino se može postaviti pitanje da li nam sve to treba i koliko, tako da ako neko nije mnogo zahtevan može da uzme i alternativu koja je pritom i u većini slučajeva besplatna, što isto tako nije za zanemariti.

Vidim sad citam najbolja alternativa je WPS Office sta mislite o ovaj dali njega da skinem ako ne da idem na libre office necu vise ms office i onako nista ne koristim od to samo za otvaranje neke fajlove kad skinem nesta od neta pa da imam sa sta da ga otvorim

Vidim sad citam najbolja alternativa je WPS Office sta mislite o ovaj dali njega da skinem ako ne da idem na libre office necu vise ms office i onako nista ne koristim od to samo za otvaranje neke fajlove kad skinem nesta od neta pa da imam sa sta da ga otvorim

Probaj i Libre Office i WPS Office i vidi koji ti više odgovara. :)

LibreOffice отвара све MS Office фајлове али је могуће да неки документ не изгледа савршено и да нема баш баш све функције, што је битно за оних 0,1% корисника који употребљавају више од 10% могућности Офиса. Мислим и да Access није решен а Outlook и слично су ипак из неке друге приче. За оне који хоће да користе онако помало, LibreOffice ће да заврши посао.

Aj probacu posle kad sednem na pc skinu cu ovaj libre koliko mb ili gigabyta je ?

Мање од оне јучерашње закрпе, око 245. ;) Тј 245.157.888 илити 233,8MiB.

Poslednja izmena:
Epa to je odlicno nije znaci neki bloatware kao kaj ms office :D

Jel' MS Office 2007 radi na Win 10? Posto od office 2013 po "narodnoj ceni" nema ništa, onda da instaliram Office 2007, pošto njega imam free.

Apgrejdovao jednu Win7 masinu, kad ono prc - nece Fifa da radi, puca cim se ode na onlajn, unhandled exception errors u settingsu i kaze da je profil corrupted. Dobro, apgrejd je odradjen, win aktiviran (original win7 bio). Uradio clean install na drugi hard, win auto aktiviran, fifa radi za sve pare.

Tako da cak iako promenite hard, aktivacija ostaje. A apgrejd samo kad mora, da sredi licencu :)
Pa da bila prica da se aktivacija veze za plocu ne hard.

Ja sam na 7-ici koristio office 2007, sad sam instalirao WPS office i nisam se pokajao, meni odlican. Samo 57MB.

Ako neko ima Nexus telefon i tablet i zanima ga da li ADB drajver što dolazi uz Android SDK radi na Win 10 64-bit, odgovor je da, radi bez problema. Upravo sam flešovao nov Factory Image za Nexus 4.

Znači, najnoviji Android SDK + drajver što dolazi s njim = nema problema na Win 10. :)

Ljudi interesuje me vaša preporuka u vezi win 10 da li preći ili ne, kako vam se čini za ovo kratko vreme?
Koje crno kratko vreme ? Upotrebljavamo ga već mesecima. Utisci jako podeljeni, meni dobro, neki mrze, dežavu kao sa svim ostalim windowsima.

Ako neko ima Nexus telefon i tablet i zanima ga da li ADB drajver što dolazi uz Android SDK radi na Win 10 64-bit, odgovor je da, radi bez problema. Upravo sam flešovao nov Factory Image za Nexus 4.

Znači, najnoviji Android SDK + drajver što dolazi s njim = nema problema na Win 10. :)

Hvala za info!

Sto se wps office tice, ja sam pre dve godine gledao nesto na njihovom sajtu i bila je kao neka anketa, sta vam se svidja kod programa, sta ne... Kad sam to sve popunio, u znak zahvalnosti su mi dali besplatno wps office pro licencu za jednu godinu. To jedna god znaci da godinu dana imate besplatne updejtove, kad prodje godina office i dalje koristite, samo nema azuriranja...Tada sam ga isprobao, i odlicno radi, svaka im cast.

Hteo si reci Preduzece? :D KMSPico resava sve bez trzavica.
Код мене се дешава нешто чудно или само немам искуства са народним верзијама. Имам један 7 Ultimate који је био инсталиран на старом компу али плоча нешто брља и месецима не успевам да га поново инсталирам. Пробао сам једном давно на новом али није прошло. Зато сам планирао неко лечење, малопре инсталирам неку верзију 7 Ultimate са SP1, реда ради пробам да унесем онај број ... и прође. Сада радим апдејте па ћу да видим да ли ће да опстане као такав. Или је можда та верзија коју сам инсталирао нека лечена која дозвољава упис било ког броја? Немам искуство са тим па нисам сигуран шта се дешава. Да ли постоје верзије које се тако понашају??

Сада сам у дилеми да ли да то после пребацим у 10 или да ипак оставим 7 који је активиран. У питању је нека корпоративна верзија, другар добио за фирму па сам искористио пошто они нису планирали, касније није више пролазило ... да нису нешто постали широке руке па дозволили инсталацију на још једном компу??

gde se nalazi ta Windows ikonica u task baru? Win7 ultimate. Hteo bi da nadogradim na Win10.

Vrh Dno