Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Meni windows zaista leti, sem kad treba da pokrenem ili budem malo u windows store aplikacijama, tad sledeće: učitavanje uglavnom zašteka ili traje osamsto godina, moja konekcija puca unutar tih aplikacija pa me izbacuje svako malo, a konekcija je super stabilna, takođe sporo rade aplikacije i često se zalede.
Koje su to aplikacije koje ne rade ili stekaju? nisam primetio...vecinu sam isprobao posle tvog posta.
Naprotiv, sve se otvara u sekundi...ne mogu da nadjem neki bag.

Jel neko primetio da se neki programi sporije pale iz taskbara nego preko desktop precice? Recimo Chris TV program za TV karticu, kliknem u taskbaru i tek kao da posle dve sekunde skapira da treba da ga pokrene, dok preko precice ucitavanje krece odmah..

Ljudi interesuje me vaša preporuka u vezi win 10 da li preći ili ne, kako vam se čini za ovo kratko vreme?

Ja snimio Windows 10 Enterprise 2015 LTSB (x64), to je to sto sam cekao, nema nikakvog Edga,Cortane,njihovih aplikacija,app stora i slicnog.
Jednom recju Desktop win kao win7. :D

Ljudi interesuje me vaša preporuka u vezi win 10 da li preći ili ne, kako vam se čini za ovo kratko vreme?
Odlican, ima varijacie zavisi koji chipset imas ako imas novu platformu od 2012 ili pa jos novi nece biti nikakvih problema, na postare platfome ima neki problema ne radi bas kako treba

Bas citam vezano za ovaj Windows 10 Enterprise 2015 LTSB. Ima li neko iskustva sa ovim? Moze li se aktivirati sa KMS pico, da li trazi spec. instalacioni kljuc itd....

Neznam zasto forsirate taj enterprise za domasnu upotrebu ? Pro je sasvim dovoljan enterprise ima vise servise koje rade u pozadini

Малопре сам пробао Ентерпрајз и шта ће да се деси на slmgr /rearm, као одрадио је али после рестарта каже да није активиран и да је грејс период истекао. Пре тога је на slmgr /dlv показивао да има два реарма, сада да је само један али цврц. Ионако сам хтео да пробам и N верзију или нешто треће па сам се играо.

Јуче ми је на лаптопу одједном нестао звук па сам морао да реинсталирам драјвере, малопре видим да Firefox не ради најбоље са мојом омиљеном Noia темом тј не може да се помера прозор. Срећа па не морам да користим Windows, мада ћу још да се играм.

zato što je clean :)
Па и није нешто clean, осим једног детаља:
Windows 10 Enterprise 2015 LTSB (Long Term Servicing Branch) is the same edition as Windows 10 Enterprise but will not receive any feature updates and gives companies more control over the update process.
а нисам сигуран да ми нешто значи да сад сам јурим апдејте и контролишем их. Једино што још нема је Ивица.
Верзије N којих има и као Pro и као Enterprise немају Media Player и мислим да је ту крај чистоће.

Мислио сам да ће Ентерпрајз да дозволи два реарма као што пише али изгледа да су прекинули са тим чашћавањем. Можда и ја пробам поменуте ДАЗ опције а оставићу три инсајдера да се нађу. :)

Kako jedino sto nema je edge? Ta verzija nema nista. Ja win update prilikom instalacije gasim na svim do sada win-ovima, sa tim updejtovima samo zatrpavaju system I usporavaju ga. Ceo zivot furam vanilla verziju I updejtujem tek kada izbace iso sledece.

Poslednja izmena:
Sta znaci nema nista? Nema nista od tih gluposti MS-ovih koje realno dosta ljudi ne zeli uopste.
Osim toga sta je to sto nema?

Још имам инсталиран један Windows 10 Enterprise 2015 LTSB али он редовно добија дефендер апдејте а јуче је добио и онај кумулативни који су добиле и Про верзије. Може да му се подеси одложен апдејт али ... то могу да подесим и на Про верзији мада нисам то ни пробао. Зашто бих ја имао поверење у основни производ а не и у касније апдејте?

Па и није нешто clean, осим једног детаља: а нисам сигуран да ми нешто значи да сад сам јурим апдејте и контролишем их. Једино што још нема је Ивица.
Верзије N којих има и као Pro и као Enterprise немају Media Player и мислим да је ту крај чистоће.

Мислио сам да ће Ентерпрајз да дозволи два реарма као што пише али изгледа да су прекинули са тим чашћавањем. Можда и ја пробам поменуте ДАЗ опције а оставићу три инсајдера да се нађу. :)
Hteo si reci Preduzece? :D KMSPico resava sve bez trzavica.

Evo da se vidi da nema problema sa store i otvaranjem aplikacija...
Snimano bandicam-om za nijansu je brzi bez.

Evo da se vidi da nema problema sa store i otvaranjem aplikacija...
Snimano bandicam-om za nijansu je brzi bez.

Tako je i kod mene na HDD,sve se otvara za 2s,store ne pravi nikakve probleme od ovog poslednjeg ažuriranja

Sistem je upgrade 15-20 puta, preko 2 godine nije obaran.
Tako da prica o clean install je prazna, sve zavisi od vase azurnosti da ga odrzavate zategnutim.

Ma clean instal je clean install niko nece da me ubedi da sa upgrade bolje radi :D

Stigao prvi kumulativni update za win10 pro KB3081424, startovao sam ga rucno.

Mozda tako ti se pogodio,ili pa windows 10 je stavrno dobar i sa upgrade install, ja sam pravio upgrade i od xp na vista i nije bilo to to,pa sam pravio upgrade od vista na 7 i opet nije bilo to to, znam prvi put kad sam napravio upgrade od 8.1 na 10 radio je odlicno ali sam se odlucio za cistu instalaciju ipak mi je bolje da ga ne mislim :)

Ne moze krpljeno da bude bolje od novog-nikad!
Kako ne moze. Kad je to novo sklepano. Bolje krpljeni mercedes, nego novi yugo. Ovde razlika nije tolika, ali zasad je win7 uopste bolji proizvod. Jos niko se nije zalio na njega, a vidim na 10 se dosta ljudi zali. Win7 nije bio ovakav ni kad je tek izasao, nije mu bio preko potreban SP1 i ostale zakrpe.

Kako ne moze. Kad je to novo sklepano. Bolje krpljeni mercedes, nego novi yugo. Ovde razlika nije tolika, ali zasad je win7 uopste bolji proizvod. Jos niko se nije zalio na njega, a vidim na 10 se dosta ljudi zali. Win7 nije bio ovakav ni kad je tek izasao, nije mu bio preko potreban SP1 i ostale zakrpe.

Naravno da mu je trebalo pogledaj recimo sevenforums iz vremena kada je win 7 izašao...bilo je tu i zamrzavanja i zaglupljivanja i crnih ekrana i uopšte svega što ima i sada...da ne govorim o problemima sa 64 bita...koji su tek tada manje više postali deo glavnih tokova...

Poslednja izmena:

Sad si lupio za sve pare!

Nazad
Vrh Dno