Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

neshto nije u redu 360 ts mi pokazuje 41sec od paljenja racunara, to nije suludo ?

Ovo se ne odnosi samo na tebe!

Alo jel zurite negde? Ako zuzrite onda za vas nije racunar, moj racunar kada ujutru ustanem stisnem da se ukljuci odem u wc da se umijem, pisam, odem u kuhinju da skuvam kafu i dok se ja vratim komp ne da se ukljucio nego nemam ni pojma koliko mu je vremena trebalo da digne sistem i iskreno niti me zanima to niti patim od toga.

Kao da u toku dana million puta resetujete racunar pa vam je od zivotne vaznosti za koliko ce sekundi da bootuje win.

Upgradeovao sa 8.1... generalno sve prošlo ok, čak i tradicionalno bagoviti HP1010 radi (doduše nisam još probao dvostranu štampu).

Napravio sam se pametan i komandom

sam obrisao sve moderne aplikacije... u 8.1 je ostavljao store... u 10 je obrisao i store. Neki način da reinstaliram store? Vidim da mi je kalkulator automatski ponovo instalirao kada sam probao da ga pokrenem.

Probaj
Kod:
Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $Env:SystemRoot\WinStore\AppxManifest.XML

Alo jel zurite negde? Ako zuzrite onda za vas nije racunar, moj racunar kada ujutru ustanem stisnem da se ukljuci odem u wc da se umijem, pisam, odem u kuhinju da skuvam kafu i dok se ja vratim komp ne da se ukljucio nego nemam ni pojma koliko mu je vremena trebalo da digne sistem i iskreno niti me zanima to niti patim od toga.

Kao da u toku dana million puta resetujete racunar pa vam je od zivotne vaznosti za koliko ce sekundi da bootuje win.

Meni to nikada nije bilo jasno, kao "užasno je, naprosto ne znam šta ću sada da radim i kao da živim" što se nakon "ovoga ili onoga" bootuje par sekundi brže ili sporije.

***. ja računar nikada ne gasim, i to unazad sigurno 15 godina, rebootujem samo kad moram, obično jednom nedeljno, nakon nekog updejta recimo i slično.
Zabole me patka za koliko se diže računar.... jedino ako mu baš treba nekoliko minuta bih se zabrinuo , ali dal' je u pitanju 5 sekundi, 20 ili 45 .. tjah ...

10240 i jeste finalni. Nadalje idu samo zakrpe.

Pa cekaj mi cemo na 240 moci da ostanemo zauvek. i dobijamo uredno zakrpe. Znaci prakticno imamo legalan windows 10 forever ?

Doduse ne znam jel je 240 mogao preko insider da se instalira besplatno ? Ja sam updejtovao registrovan win 8.1 na insider pa sam sve do sad dobijao uredno updatove i nikad nisam kucao key i stoji mi da je aktivan i dalje.

Pa cekaj mi cemo na 240 moci da ostanemo zauvek. i dobijamo uredno zakrpe. Znaci prakticno imamo legalan windows 10 forever ?

Doduse ne znam jel je 240 mogao preko insider da se instalira besplatno ? Ja sam updejtovao registrovan win 8.1 na insider pa sam sve do sad dobijao uredno updatove i nikad nisam kucao key i stoji mi da je aktivan i dalje.
Pa zauvek je diskutabilna kategorija...bar dok traje insider program.
A i maticna ploca nece trajati zauvek...
Ja sam odradio upgrade preko ovog 240 insider build-a, sve je isto...

Danas sam radio clean instal na laptopu posle upgrejda i iz nekog razloga mogu da imam samo c particiju.lepo sam bio podelio c 400gb d 350gb i kad je sve zavrsilo ja imam samo c.Kada sam delio particije sve sam odradio kako treba.u listi sam imao te dve particije,jednu rezervisanu za sistem kao i obicno i dve koje do sad nikad nisam video Recovery particiju i jos jednu takodje rezervisanu za ko zna sta.

dban + rufus ili dvdrw i hard disk kao iz fabrike :)

Ne koristim ga ni ja 24h, kada se nešto čudno dešava ili kada ti neko dođe i donese fleš iz kopirnice (računaj jedan fajl da ima 2 virusa :)) npr onda je potreban ...

Da, na svakih mesec dana odvojim minut i odradim reset , mada ima i ključeva (ali kod njih se nikada ne zna koliko će da traju)...
Ne ti smetaju reklame koji ti izbacuje ?

Win 7 upgrade na win 10 32bit aktivno...
odradjena cista instalacija win 10 64bit -> aktivno!

Znaci kad aktivirate win10 posle moze cista instalacija bilo 32 ili 64bit verzije!

Na jednom kompu imam Via HD audio, nemogu da podesavam front audio :( zvucnici rade ali nemogu da namestim da u isto vreme rade i slusalice, pokusat cu da andjem neke drivere nekako

Neko je pitao pre neki dan šta koristiti od backup alata. Zašto bilo šta koristiti kad Windows 10 ima opciju da se kreira ceo image sistema i da se preko Recovery diska vrati? :) Jedino što image zauzme više mesta na disku od Acronis image-a, ali bar je besplatno. :)

Ne koristim ga ni ja 24h, kada se nešto čudno dešava ili kada ti neko dođe i donese fleš iz kopirnice (računaj jedan fajl da ima 2 virusa :)) npr onda je potreban ...

Da, na svakih mesec dana odvojim minut i odradim reset , mada ima i ključeva (ali kod njih se nikada ne zna koliko će da traju)...
Skini http://www.mcshield.net/ ne mora čak ni da je resident, samo se seti da ga aktiviraš kad ti neko donese flešku koja je bila ko zna gde.

Win 7 upgrade na win 10 32bit aktivno...
odradjena cista instalacija win 10 64bit -> aktivno!

Znaci kad aktivirate win10 posle moze cista instalacija bilo 32 ili 64bit verzije!

Na jednom kompu imam Via HD audio, nemogu da podesavam front audio :( zvucnici rade ali nemogu da namestim da u isto vreme rade i slusalice, pokusat cu da andjem neke drivere nekako

Moli boga da rade drajveri od 8ce...

Probaj ovaj: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/DriversForWin8.1/Audio/Audio_Via_Win81_64_VER60110200.zip

Poslednja izmena:
Ovo se ne odnosi samo na tebe!

Pa da stvarno, moj se ugasi samo kada nestane struje ili nešto prčkam po HW.

Au kolko dugo mi onaj m$ tool pravi win instalaciju na usb fleshu, pri kraju je sad, posle bukvalno 3 sata.

Neko je pitao pre neki dan šta koristiti od backup alata. Zašto bilo šta koristiti kad Windows 10 ima opciju da se kreira ceo image sistema i da se preko Recovery diska vrati? :) Jedino što image zauzme više mesta na disku od Acronis image-a, ali bar je besplatno. :)
Macrium Reflect je besplatan i odličan, PE na resque disku, popravlja probleme sa bootom i pravi male backups. Nije ni mnogo veliki pa ako ga ostaviš residentnim možeš da prčkaš sa backup fajlom i menjaš stvari bez montiranja. Pro verzija može scheduled backup i preko mreže, NAS-a itd.

Koji mail client za Windows 10 podrzava push/fetch notifikacije? Znaci da ne moram stalno da pokrecem mail klijent nego da on sam proverava i obavesti kada se novi mail pojavi...

odustajem. moja osmica nema neku jaku zelju da postane desetka. ako se predomisli javicu a do tada sve sto radi ne treba dirati :)

Prosao update na 10, preko toola. Skinuti driveri, sve instalirano, jedino me muce windows applikacije, njih hocu da pobrisem... Vec kad svi spominju, boot nije nista duzi, cak je i brzi nego na 8.1. Videcemo dalje kako ce se ponasati.

Inace i dalje stojim iza toga da je upgarde "vecine" starih sistema lose resenje, meni na SSD je radio OK, sestrinom klincu win7 na win10, win7 bio relativno cist sa me previse programa, upgrade je ocajno radio, zakucavao GUI, HDD drljao cak jos smesnije 32bit verzija, uradjena odma cista win 10 64bit i radi za sada OK, pod uslovom da resim audio front panel i da vidim kako radi HD 36xx grafika

Inace windows 10 za AMD ima drivere za HD2400 pa nadalje prakticno sve

Ono sto mi se i dalje ne svidja to je da RTM disk nije zakrpljen, cista instalacija gubi bar 15-40minuta na updatu pre prvog login-a, cak i onaj setting dva puta isto podesavam zbog critical update-a

Koji mail client za Windows 10 podrzava push/fetch notifikacije? Znaci da ne moram stalno da pokrecem mail klijent nego da on sam proverava i obavesti kada se novi mail pojavi...
G-Mail notifier za g-mail naravno. Windows mail live tile samo ga treba pogledati ponekad.

Nazad
Vrh Dno