Windows Settings više vuče na onaj iz Windows Phone sa ovim mini klizačima. Mada, za pojedine stvari se još uvek aktivira stari izgled menija. Recimo, za Default Programs je ovaj moderni meni ali kada se odaberu opcije pri dnu ekrana onda se otvara onaj stari, klasičan meni gde za svaku aplikaciju i protokol možeš da biraš šta hoćeš.
Za Start se ne žalim, funkcionalan je. Ove ModerUI aplikacije se mogu ukloniti iz Start-a i funkcioniše kao onaj u Windows 7, manje-više.
Izgled nije loš. Drugačiji je, naravno ali je ovo trebalo da bude u Windows 8. Ono što mi se ne sviđa je što ne postoji konzistentnost u izgledu menija i ekrana za podešavanje. Čas vidiš moderan meni i ekran, čas se otvara dobro poznati ekran iz Win 7. Ne kažem da ne možemo da se naviknemo ali jeste malo iritirajuće. Na svu sreću, desni klik na Start - Control Panel otvara direktno onaj kao u Windows 7. Good for me.
Za više utisaka nakon višednevnog korišćenja. Pošto sam preskočio Insider testiranje jer mi nešto bagovao (izgleda drajveri) tek treba da vidim šta i kako funkcioniše.
Inače, odradio sam clean install nakon što sam juče upgrade-ovao sa Windows 8.1 Pro. Prilikom čiste instalacije nisam unosio windows key (skipovao tu opciju) već sam se ulogovao prvi put sa Microsoft nalogom i povukao mi je aktivaciju od juče. slmgr/xpr kaže je je mašina trajno aktivirana. Sad sam kreirao offline nalog i tako ću da koristim Windows 10.
P.S. Edge i dalje neće da pušta 4k klipove sa YT. Čim stavim 4k rezoluciju samo refresh-uje stranicu i krene sa 360p ili 720p rezolucijom. OK, monitor mi je 1440x900 ali sam hteo da vidim performanse.

A dok nisam instalirao drajvere za grafičku nije hteo ni da se pokrene. Otvori se na 1-2 sekunde i odmah se zatvori. Možda je i ovaj refresh posledica loših drajvera.
P.P.S. Prilikom prvog update-a mi je pokazao da nije mogao da instalira Intelove drajvere za grafičku i Realtek-ove za zvuk ali sve ipak stoji instalirano. Tu su čak i kontrolni centri. Whatever... Za matičnu ništa nije našao pa sam instalirao drajvere za Windows 8.1 i za sada radi.