Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Bar što se tiče mašine iz potpisa mogu reći da Windows 10 odlično radi.

Ti pricas da se to tebi desava, ima pored tebe ovde jos 10-ak ljudi kojima
nikada nije radilo kako treba.
Sad trpas mene i ostatak ljudi koji su instalirali i kojima sve radi dobro u tvoju pricu.

Masa ljudi ce ti potvrditi ovo sto ja kazem, radi brzo i bez problema.
Ako ti treba nesto naprednije onda to moras i da nadjes.
Ti kazes da ti radi i da si zadovoljan sto ne znaci da radi perfektno i bolje od 8ice vec samo da ti ne treba bolje. Izvoli instaliraj 8icu paralelno pa ces se uveriti u razlike. Neke su lako uocljive a neke jedva primetne ali ih itekako ima. Jos ne nadjoh nista u cemu je 10ka bolja, osim eto sto zauzima manje mesta na disku (mada i to ubrzano raste, evo posle par sati i instalacije samo Chromea fali 1GB).

Sta pricate, koja beta? ovo vam je sto vam je.
Do 29-og ce dobiti koju zakrpu, jos malo peglanja i to je to.

Licno ne vidim sta treba da se krpi i pegla posto sve radi i to odlicno.
Od noviteta je samo phone companion.

Programi I igre rade kao i do sada bez problema.
Ovo govorim iz svog ugla i mog kompa i laptopa.
I jos jedno 20-ak masina koje sam upgrade za ovih 8 meseci.

Ovaj sistem izgleda potpuno nezavrseno i unisteno.
1.Forsiranje prodavnice i metro aplikacija koje i dalje ne mogu da pariraju desktop aplikacijama.
2.Uklanjanje opcija sa finim podesavanjem stila bez adekvatne zamene.
3.Bljestavo bela zaglavlja prozora koje vise ne mogu da se promene.
4.Forsiranje windows update-a ciji rad vise ne moze da kontrolise korisnik, preko kojeg mogu da stignu "nezeljene" zakrpe i drajveri i koji mogu da izazovu pucanje sistema.(i dalje prisutno kod win 7 i win 8)
5.Edge brauzer sa kojim Microsoft treba da distancira od IE i koji treba da bude brzi od chrome-a i da podrzava ekstenzije , izgleda da je ostao samo u njihovim zeljama.(Razvoj mogucnosti za ekstenzije ostavljaju tek za Redstone verziju koja izlazi tek sledece godine)
6.O Cortani kao i Siri i Google now ne treba trositi previse reci,beskorisni su.

Ovo je 9-ta po redu verzija windows-a,koju nikako da zavrse 100%,koja je previse obogaljena,ko da je pravljena za ret**de.
Windows feedback aplikacija je iluzija,posto nisu nista usvojili od povratnih poruka koje su im korisnici slali.

Isto brate.

Evo mojih utisaka posle celoposlepodnevnog cimanja.

- Windows 8.1 je bog brzine naspram 10. Ucitavanje mi na Win 10 traje kao da imam hard disk, vrti li vrti.. kod 8.1 siba jedva da se vidi loading.
- Project Cars microstuttering na sve strane
- F1 2015 secka zvuk ili nestaje kompletno
- Ne moze da iskljuci windows defender

Probano vise drajvera, podesavanja bukvalno sve. Ocaj. *****ao sam se samo tako sto sam instalirao ovo smece.

Poslednja izmena:
Usvojili su samo ono sto su i sami mislili da promene tj. i dalje teraju po svom i ne slusaju korisnike! Ako je ovo (10240) RTM i ako ovo izadje u prodaju (na disku ili racunarima) bice Vista II, 8ica ce biti uspeh za ovo! Zaboravih da u minus dodam i manju autonomiju od 8ice!

Poslednja izmena:
A sta to ne radi na windows 10 jest da je bio bagovit sa start dugme kad nece da upali, sada su 99% bagove sredene optimizacija bice za mesec dana kada stane vise top stabilan

Dakle da bi dobili aktiviran Windows 10 10240 odradite ovo:

Instalirajte Windows 7 ultimate 64bit i aktivirajte sa Daz Loaderom 2.2.2 zatem restartujte pc.

Mountujte ISO Windows 10 10240 PRO 64bit , udjite u sources/setup.exe , kada vas pita za product key , idite na skip zatim idite na upgrade i posle zavrsetka bi trebalo da imate aktiviran Windows 10 build 10240 PRO! murphy78 i daz su potvrdili na my digital life forumu da ovo radi a da li ce raditi i na finalnoj RTM verziji 29 jula videcemo ali za sada radi!

Pa dobro kazem da bice optimizacije posle neki period ipak je jos svezi

Isto brate.

Evo mojih utisaka posle celoposlepodnevnog cimanja.

- Windows 8.1 je bog brzine naspram 10. Ucitavanje mi na Win 10 traje kao da imam hard disk, vrti li vrti.. kod 8.1 siba jedva da se vidi loading.
- Project Cars microstuttering na sve strane
- F1 2015 secka zvuk ili nestaje kompletno

Probano vise drajvera, podesavanja bukvalno sve. Ocaj. *****ao sam se samo tako sto sam instalirao ovo smece.
Jesi li radio cistu instalaciju 10240 uz format ili upgrade?

I ja sam to potvrdio jos pre mesec dana.
Pa dobro kazem da bice optimizacije posle neki period ipak je jos svezi
I 7ica i 8ica su bili svezi pa su leteli odma posle instalacije, 10ka se vuce ko na smarti dok ne indexira a onda povremeno stuca i zaglavljuje.

Poslednja izmena:
Jesi li radio cistu instalaciju 10240 uz format ili upgrade?

Prvo upgrade, pa kad sam video kako ocajno radi odradio cistu instalaciju.. ne znam sta moze da bude problem, mozda AHCI drajver da ovako *****.

Da dodam na listu ocaja nemogucnost da se iskljuci windows defender.

Ti kazes da ti radi i da si zadovoljan sto ne znaci da radi perfektno i bolje od 8ice vec samo da ti ne treba bolje. Izvoli instaliraj 8icu paralelno pa ces se uveriti u razlike. Neke su lako uocljive a neke jedva primetne ali ih itekako ima. Jos ne nadjoh nista u cemu je 10ka bolja, osim eto sto zauzima manje mesta na disku (mada i to ubrzano raste, evo posle par sati i instalacije samo Chromea fali 1GB).
Osmicu poznaje odlicno od kako je izasal koristio sam je..
Imao sam FX6300 koji sam prodao sa plocom, sada imam Athlon II X4 620.
Sad je windows 10 sa ovim procesorom brzi nego win 8.1 sa FX6300.
Eto ti poredjenja, i prestani da svoje problem sa ovim OS proglasavas zajednickim.

Nemoguce, kod mene nema sta da bude problem, konfiguracija je najjednostavnija moguca, sve Intel.
Prvo upgrade, pa kad sam video kako ocajno radi odradio cistu instalaciju.. ne znam sta moze da bude problem, mozda AHCI drajver da ovako *****.

Probaj ovo:
Press WINDOWS KEY + R or right-click start and choose run

Type gpedit.msc - Click [ok]

Select Computer Configuration
Click arrows
> Administrative Templates
> Windows Components
click Windows Defender
On the right hand side - double-click "Turn off Windows Defender"
Click (o) Enabled
Click [ok] button

reboot your computer

Check if Defender is disabled
Click start, settings, Update & security
Windows Defender

It should be all greyed out and unable to modify.

Poslednja izmena:
Zasto dosta njih mrze Metro? Zasto mrze WP?
Cemu mrznja? :D

Jel si na Intelu ili AMD-u? Ako si na Intelu, na chipsetu serije 8 ili 9, mogu ti poslati link ka najnovijim IRST drajverima što rade na Win 10.

Nemoguce, kod mene nema sta da bude problem, konfiguracija je najjednostavnija moguca, sve Intel.

Probaj ovo:
Press WINDOWS KEY + R or right-click start and choose run

Type gpedit.msc - Click [ok]

Select Computer Configuration
Click arrows
> Administrative Templates
> Windows Components
click Windows Defender
On the right hand side - double-click "Turn off Windows Defender"
Click (o) Enabled
Click [ok] button

reboot your computer

Check if Defender is disabled
Click start, settings, Update & security
Windows Defender

It should be all greyed out and unable to modify.
Ovo je resilo stvar :)

zashto mi na maps stavlja da sam u kragujevcu a temperaturu po difoltu mi stavlja u farenhajte (cortana)?

Jel si na Intelu ili AMD-u? Ako si na Intelu, na chipsetu serije 8 ili 9, mogu ti poslati link ka najnovijim IRST drajverima što rade na Win 10.
AMD nazalost, i u 8.1 mi je ahci drajver pravio problem kada instaliram najnoviji sa amd sajta pa sam uvek drzao windowsov.

Ljudi, ne znam zaista o čemu se radi. Odradio sam upgrade sa 8.1 na 10 na mašini iz potpisa. Skinuo sam drajvere za chipset, AHCI, Intel MEI sa sajta proizvođača matične ploče, stavio sam najnoviji Nvidijin drajver za Windows 10, nikakavih usporenja nema, sistem je čak živahniji od 8.1!

Ovaj sistem izgleda potpuno nezavrseno i unisteno.
...
2.Uklanjanje opcija sa finim podesavanjem stila bez adekvatne zamene.
3.Bljestavo bela zaglavlja prozora koje vise ne mogu da se promene.
...

Neko možda voli, ali meni je ovo samo takvo opterećenje za oči. Užas.

Resioooooo probleeeeeeeeeeeeeeem.

Ipak je Windows sam nabacio AMD ahci driver. Usao sam u device manager, nasao ga tamo, uradio roll back drivera na standard i to je to! Butuje ko iz picke, zvuk normalan u f1 2015 i nema micro stutteringa u project cars jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Pre bih rekao da ti je iskljucenje Windows defendera resilo problem nego ahci driver.

Zasto dosta njih mrze Metro? Zasto mrze WP?
Cemu mrznja? :D
Metro UI (ovo nisam verovao da cu ikad reci) je pesma za ovog frankenstajna! Tamo su samo Start i Metro aplikacije bile problem a sve ostalo bilo normalno, ovde je samo jos Explorer ostao normalan, ostalo je uzas. Svaki prozor fura svoj izgled (raspored) i boju, nekoliko vrsta menija i podmenija (posebno se razlikuju ovi na desni klik), ikonice lele majko, teletabis meni u Settings i aplikacijama ubi boze, ma strasno!

Poslednja izmena:
@Vuk40, uspelo je posle update-ova na jednom kompu, ali na drugom nece. Izbacuje mi ovaj error.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    66.4 KB · Pregleda: 135
Kako radi bez problema kad je sav usporen, od boota pa do kretanja kroz teletabis menije, updateova, cak se i aplikacije pokrecu malo sporije. Malopre je skroz zakucao dok sam radio hash check nekog veceg fajla! Ovo je teska beta!

Nemoj nista da upises i sve ce raditi.

Rado ali nemam skip:
win10.jpg

Sta li sam ja ovo skinuo da mi je znati? Sa torenta je, kada stavim Pro serial koji je dat on hoce dalje al ja necu :/

Darko, kazu mi konkretno tebe da pitam :)
1.shta mi koji smo sa 8.1 presli na "rtm" (preku update-a) da radimo kad izadje zvanicna 29tog na temu aktivacije ?
2.zashto mi na maps stavlja da sam u kragujevcu a temperaturu po difoltu mi stavlja u farenhajte (cortana kad je pitam whats the weather like)?

Vrh Dno