Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ukratko: Da li mi koji imamo legalnu Windows 7, mozemo da upgrade sistema odradimo bez brige?
Da li sistem ostaje aktiviran?
Da li ce biti posle problema sa licencom? 29 jul pa nadalje.

Da.
Da.
Može da se odradi backup aktivacije, kao i backup image celog sistema, tako da nema brige.

Ukratko: Da li mi koji imamo legalnu Windows 7, mozemo da upgrade sistema odradimo bez brige?
Da li sistem ostaje aktiviran?
Da li ce biti posle problema sa licencom? 29 jul pa nadalje.
To ti niko ne moze sa sigurnoscu reci, ipak ti sacekaj taj 29-ti.

Eto kao sto @Rock86 kaze moze na taj nacin da se osiguras.

Poslednja izmena:
Za Backup sam i planirao. Moguce je da 29. bude samo neki 0 day patch.

Moze da se iskljuci, ne moze da se podesi sta ces i kad da instaliras.

Meni ovo nista nije jasno. Mislim da sam se prijavio za insajdera(ako je to ono sto se samo izbacuje na win 8.1 pro upise se mail i prijavi i kao 29 jula pocinje upgrade....)
E sad bilo mi je hitno da reinstaliram windows nisam vise mogao cekam i reko ajde probacu ovaj sto je neko sinoc neko postavio link nmg sada da vidim koji je jer mi ne vidi storge hdd kad sam ga instalirao :/
E sad ja sam upisao taj key sto je bio tamo na linku pri instalaciji je to proslo prijavio se na moj Microsoft account i to je proslo ali sad mi stoji da nije aktiviran i da nmg da cackam mnoga podesavanja zbog toga?
Pa ako moze neko da me uputi sta da radim bio bih veoma zahvalan :/

To što si se upisao nema veze sa insajderima. To svi koji imaju win7/8.1 dobijaju 29.07. kada win 10 postaje globalno dostupan. Pitanje je koju verziju sistema w7/8 si imao i koju si verziju w10 instalirao. Imaš 20-tak zadnjih strana diskusiju kako da aktiviras. Ako ne prođe vrati stari windows i sačekaj 29.07.

Stavi nekad zarez u rečenicu i malo ih skrati, teško te je razumeti.

Poslednja izmena:
Jel smem (posto sam uradio upgrade sa 8.1 na 10) da izbrisem Windows.old folder a da ne izgubim nishta od sejvova, igara i programa ili MORAM da ostavim ?

Jel smem (posto sam uradio upgrade sa 8.1 na 10) da izbrisem Windows.old folder a da ne izgubim nishta od sejvova, igara i programa ili MORAM da ostavim ?
Ako ne mislis da se vracas na windows 8 onda brisi sa disc cleanup.
Nista ne gubis od navedenog

Poslednja izmena:
Instalirao Win 10 build 10240.
Dobio preko windows update.
VL key.

Secka zvuk u F1 2015.. E sad sam jako ispizdeo. **** ih win.

Skinuo sam realtekove poslednje za w10. Pod 8.1 sve normalno radilo. Ne mogu da verujem

Izašle su danas finalne verzije Word-a, Excel-a i Power Point-a na Store-u za Windows 10. Mogu se preuzeti besplatno.

Uh koliko postova...
Može li fresh install i može li se "narodno" aktivirati?
Nisam bio insider niti posedujem legalan win 7/8.

Ili sačekati retail verziju krajem meseca?

Sacekaj zvanicnu verziju. Sve je ovo jos u beti.

e a shta mi koji smo sa 8.1 presli na "rtm" da radimo kad izadje zvanicna 29tog na temu aktivacije ?

Ja u opste ne smatram validnim sisitemom ove silne update i sistema i drivera i insider verzija i ove kao RTM pa i te zvaicne 29-tog ako bude nama direktan update. Ovo je zivi cirkus sa verzijama i sisitemom. Radi relativno stabilno ali nije mu vjerovati.

Cim oni puste oficijalni ISO retail verzije, ide friska instalacija od nule a ne ove dubioze sa kursorom, grafickim driverima i kodecima. Maloprije snimama nesto sa bandicam i video je totalno deformisan. Reinstalacija igre ili bandicama mi ne pada na pamet. Neka stoji kako stoji a onda traziti neki iso verziju sa torenta obzirom da cemo mi insideri dobiti samo insider verziju dok je ova kobajagi Pro verzija ipak mit. Nadam se da grijesim ali ta prica kako smo mi insider dobili free win10 Pro verziju je cista nebuloza. ne postoji nigdje potvrda za tim osim gomile nagadjanja kao ovdje:

https://www.reddit.com/r/Windows10/..._10240_did_you_get_assigned_a_licenseproduct/

Svi imamo identican generick key. Za sada ne postoji ni jedna potvrda o legit win10 pro verziji za insidere a ja ne planirma ostati kao pokusni kunic bas radi ovih dibioza tako da mi svejedno ne ostaje nista drugo nego friska instalacija 29-tog.

Odnosno, ko nije sada na win10 ne vidim potrebe instalacije istog prije zvanicne verzije.

Poslednja izmena:
Sta pricate, koja beta? ovo vam je sto vam je.
Do 29-og ce dobiti koju zakrpu, jos malo peglanja i to je to.

Licno ne vidim sta treba da se krpi i pegla posto sve radi i to odlicno.
Od noviteta je samo phone companion.

Programi I igre rade kao i do sada bez problema.
Ovo govorim iz svog ugla i mog kompa i laptopa.
I jos jedno 20-ak masina koje sam upgrade za ovih 8 meseci.

Pitanje, kada pokrenem update na legalni Win7 on mi trazi serijski broj, zar ne bi trebao da koristi ovaj sto imam na Win7?

Kako radi bez problema kad je sav usporen, od boota pa do kretanja kroz teletabis menije, updateova, cak se i aplikacije pokrecu malo sporije. Malopre je skroz zakucao dok sam radio hash check nekog veceg fajla! Ovo je teska beta!
Pitanje, kada pokrenem update na legalni Win7 on mi trazi serijski broj, zar ne bi trebao da koristi ovaj sto imam na Win7?
Nemoj nista da upises i sve ce raditi.

Poslednja izmena:
Hoce li win 10 imati novi logo ? Ovo jos nije finalna verzija

Ocigledno da nisi instalirao 10240 , ovo je zvanicni logo

3pzjWsf.png

I nece biti menjan!

Kako radi bez problema kad je sav usporen, od boota pa do kretanja kroz teletabis menije, updateova, cak se i aplikacije pokrecu malo sporije. Malopre je skroz zakucao dok sam radio hash check nekog veceg fajla! Ovo je teska beta!

Nemoj nista da upises i sve ce raditi.

Ti pricas da se to tebi desava, ima pored tebe ovde jos 10-ak ljudi kojima
nikada nije radilo kako treba.
Sad trpas mene i ostatak ljudi koji su instalirali i kojima sve radi dobro u tvoju pricu.

Masa ljudi ce ti potvrditi ovo sto ja kazem, radi brzo i bez problema.
Ako ti treba nesto naprednije onda to moras i da nadjes.

Nazad
Vrh Dno