Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Taj ključ je OEM i isti ključ ima jako puno računara - moraćeš imati SLIC u biosu da bi to radilo, daz loader to radi za sedmicu preko grub-a. Ključ nije dosta.

hvala na odgovoru. nego, imao sam na nekoliko računara problema oko aktivacije(gde su prijatelji instalirali sve moguće apdejtove) pa sam upotrebio drugi metod "Vista7 Slic Ldr" crack, koji je sve rešio. mogu da okačim skrinšot od njega, da pogledaš ili da ti "bacim " u pm, pa da mi kažeš mišljenje.

edit: uputstvo za upotrebu lekića:
Vista7 Slic Ldr

Activate your copy of windows 7 / Vista/ Server 2008, all edition or uninstall all types of crack (bootmgr,bootloader or key/cert) from any loader in one click.

Ensure you login as admininstrator.

It will work in
Windows 7 Ultimate x86 & x64
Windows 7 Professional x86 & x64
Windows 7 Home Premium x86 & x64
Windows 7 Home Basic x86 & x64
Windows 7 Starter x86
Windows Server(R) 2008 Standard x86 & x64
Windows Server 2008 R2 Standard x86 & x64
Windows Server(R) 2008 Enterprise x86 & x64
Windows (R) Small Business Server 2008 x86 & x64
Windows Vista Ultimate x86 & x64
Windows Vista Business x86 & x64
Windows Vista Home Premium x86 & x64
Windows Vista Home Basic x86 & x64
Windows Vista Starter x86
Mode of Activation :

* OEM (Certificate & Key) install only where bios already (or modded) contains slic 2.1
* Add slic 2.1 to Bootloader (0.97 grldr customised by Zsmin for me) with option (Default,Alternative, Low Memory, Debug, Forceful)
- default option allows auto-detect best method where possible
- alt method relocates SLIC, RSDT, XSDT and RSD PTR to low memory
- low memory method relocates SLIC to low memory
- forceful mode tries to activate on systems where some checks don't complete successfully, may cause problems.
* Add Security to bootloader (Read Access Only)
* Add slic 2.1 to Bootmgr (No grldr means less time to boot, not recommended).
* Certificate install where you want to replace certificate only.
* Key install where you want to replace key only.

Advantage :

* Fast Install (since based on WMI script).
* Single file.
* Much smaller in size (since based on .NET Framework 2.0).
* Slic can be added in bootmgr (Not recommended).
* Cert & Slic option are together for OEM install.
* Cert can be installed/replaced only.
* Key can be replaced only.
* Option to add your customised OEM info and logo.
* Option to backup and restore your licence (useful for retail and mak key users).

Poslednja izmena:
Za upgrade na Windows 10 ti treba:

1. Windows 7 Service pack 1 i svi moguci update-ovi instalirani na windows update.

2. Get Windows 10 aplikacija koja je u system tray-u i koju moras pokrenuti 29 jula koju ces dobiti kada instaliras sve potrebne update-ve.

3. Legalan Windows 7 za jedan pc.

Dakle jedan kljuc je jedan pc i tu nema sta , pokreni Get Windows 10 aplikaciju 29 jula predvece po nasem vremenu kada Microsoft pusti u promet Windows 10 i krenuce instalacija , koliko ce raditi upgrade zavisi koliko imas programa instalirano!

Za Windows 8 legalan prvo mora upgrade na Windows 8.1 pa isto kao ne sedmici svi neophodni update-ovi narucito novembarski i pojavice se Get Windows 10 u system tray i moci ce se preko te aplikacije 29 jula odraditi free upgrade!

Što da izvrši rezervaciju 29-tog uveče, Rezervaciju putem ikonice get windows može izvršiti bilo koji dan do 29-tog, a znajući MS verovatno i posle toga. Ja sam rezervisao još prošlog meseca i dobio mail od MS-a relax and wait tl 29th July. Nešto tog tipa.

hvala na odgovoru. nego, imao sam na nekoliko računara problema oko aktivacije(gde su prijatelji instalirali sve moguće apdejtove) pa sam upotrebio drugi metod "Vista7 Slic Ldr" crack, koji je sve rešio. mogu da okačim skrinšot od njega, da pogledaš ili da ti "bacim " u pm, pa da mi kažeš mišljenje.

edit: uputstvo za upotrebu lekića:

ili je bolje da kloniram sa drugog, sata3 harda win8.1 na ssd, svi apdejtovi su instalirani i pojavila se ikonica za rezervaciju, ali nijedan program ne može da mi nađe product key jer je "telefonski" aktivirano, naravno ilegala rođače... :D

Ne trebaju ti svi updateovi vec samo KB3035583.
Šta bih želeo? Imam sasvim novu mašinu (još je nisam ni sastavio) i želeo bih od nje da krenem odmah sa Win10 (do sada se zvalo Home Premium, sada samo Home) mi je sasvim dovoljan. Kako najlakše da dođem do Win10 na praznom računaru, ali da ne drešim kesu? :D (Možda mi se neće dopasti, prva verzija bez SP1 obično se u vodu baca.)

Kako to da uradim?

- Da stavim narodni Win7 ili Win8 ili Win8.1 na novi komp, skinem SP1, i onda čekam da mi se pojavi da se prijavim za Win10 i čekam u redu kada će mi biti na raspolaganju (od kraja meseca, video sam redosled kako će puštati)?
- Postoji li uopšte Win10 "od nule" za one koji nemaju prethodne verzije? Rado bih to stavio. Čista instalacija. Možda će se pojaviti kao narodna verzija "Win10 from the scratch"? ;)
Stavi cistu 7icu SP1 i aktiviraj DAZom i onda samo upgrade na 10ku.

Nemoj tako "čika" Boro nije ovo USA nego Srbija gde se kompjuteri kupuju na "akcijama" na rate a sigurno 90% imalaca kompjutera imaju PC koji vredi manje od novog Windowsa 10

Da su 1999 godine umesto bombi bacali legalne "kljuceve" za Windowse svi bi do sada bili "legalizovani"
Bas u USA se najvise kupuju kompjuteri na akcijama na rate!
Na jednoj Windows 8.1 Pro mašini koja je aktivirana KMS-om preko Micrososft Toolkit-a rezervisana je kopija 10ke, stiglo je odavno obaveštenje za rezervaciju. Šta li će se desiti posle 29og, da li će Windows 10 ostati aktiviran nakon update-a? :D
To se jos ne zna.

Poslednja izmena:
glavni seling point win10 je dx12.

glavna namena džabe os-a (ili džabe fejsbuka) , je skupljaje informacija o korisniku . kulturno rečeno .

Stavi cistu 7icu SP1 i aktiviraj DAZom i onda samo upgrade na 10ku.

Još gore od informacije je pogrešna informacija. Sve pada u vodu, ako instalacija bude "gledala" SLIC.

U slučaju owim-a, on ima SLIC, tako da će daz samo staviti sertifikat i ključ. Ukoliko SLIC-a nema, stavlja se GRUB koji "imitira" SLIC.

"Pravi" SLIC se i dalje, odnosno treba da se nalazi u BIOS-u, ukoliko, ponavljam, instalacija bude "gledala" SLIC.

Ti znas da on na novoj masini koju jos nije sastavio ima SLIC?! Ma bravo!

Na svih maticni moze da se napravi slc mod i da se ima legalan windows

Kako se to radi na novoj mašini? Korak po korak. Nisam nikada radio, da ne izgubim sate i dane. Sve bih da pripremim ovih dana i onda Win10 da stavim bez problema na čist komp (nema OS). Mozda gore navedena varijanta sa key generatorom? Hvala ;)

To se radi, spustas oficijalni bios za tvoju maticnu i sa hex editor trazis u koja je kolona slic i tamu vneses taj oem kluc,moze da bude od asus,dell i ostale oem proizvodaca onda flesujes taj bios mod i to je to ima na MDL sve objasneto mozes da im pratis posataka od maticnu i oni ce ti uraditi za nekoliko dana

Ti znas da on na novoj masini koju jos nije sastavio ima SLIC?! Ma bravo!

Mislio sam na njegov (legalni) laptop. Na mašini koja se sastavlja od delova, naravno da ne može postojati SLIC regularno, to vrapci na grani znaju.

Uostalom, gde sam spomenuo bilo čiji računar? Pisao sam o scenariju, konkretno. Tako da, oladi. ;)

Osim, ako se uradi nešto u kućnoj radinosti...

Gde gori? sacekajte da izadje... nacice se resnje.
Pa jos ni jedan se nije oteo.
I onako ce te svi na linux na kraju...:d

Poslednja izmena:
To se radi, spustas oficijalni bios za tvoju maticnu i sa hex editor trazis u koja je kolona slic i tamu vneses taj oem kluc,moze da bude od asus,dell i ostale oem proizvodaca onda flesujes taj bios mod i to je to ima na MDL sve objasneto mozes da im pratis posataka od maticnu i oni ce ti uraditi za nekoliko dana
To je nepotrebno, M$ ne moze da vidi razliku izmedju BIOS SLICa i DAZovog resenja!
Mislio sam na njegov (legalni) laptop. Na mašini koja se sastavlja od delova, naravno da ne može postojati SLIC regularno, to vrapci na grani znaju.

Uostalom, gde sam spomenuo bilo čiji računar? Pisao sam o scenariju, konkretno. Tako da, oladi. ;)

Osim, ako se uradi nešto u kućnoj radinosti...
A zasto si mislio na njegov laptop kad on nije mislio na svoj laptop vec desktop?! Dzaba ti je da se sad vadis, sve pise!

To je nepotrebno, M$ ne moze da vidi razliku izmedju BIOS SLICa i DAZovog resenja!

A zasto si mislio na njegov laptop kad on nije mislio na svoj laptop vec desktop?! Dzaba ti je da se sad vadis, sve pise!
Ms vidi daz loader samo nemoze da ga stavi na blacklist posto onda svih orginalne oem laptope bi isli u blacklist :)

Vidi ga svakako, proveri jedan fajl u root-u. ;)

Samo što taj fajl nije uvek isti.

Sad u kafanu da proslaviš, obavezno. ;)

Poslednja izmena:
Sad se ti vadiš malo, a? :d

I na svaki restart pravi reaktivaciju tako kad je PC off on nije aktiviran tek kad botuje onda opet ga aktivira

Imaću dve legalne kopije Windows 10 Pro i razmišljam da prodam jednu jer mi ne treba :)
Šta mislite kolika je neka realna cena za tako nešto, (imam legalan ms iso koji se skida sa Microsoft servera i legalan ključ za tu instalaciju)?

Imaću dve legalne kopije Windows 10 Pro i razmišljam da prodam jednu jer mi ne treba :)
Šta mislite kolika je neka realna cena za tako nešto, (imam legalan ms iso koji se skida sa Microsoft servera i legalan ključ za tu instalaciju)?
Moraces i pc uz njega...

Zašto? :)
Legalan Windows 8.1 Pro sam tako instalirao na 4 različita računara i do dan danas sve radi super - i na svima je dostupna ona ikonica za win 10 upgrade...
Zato mi i ne treba jedna instalacija jer ću preći sa 8.1 na 10 preko update-a ;)

Windows Update isto tako radi - sve je legalno :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno