Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pa eto ti uputstvo kako da ga iskljucis, samo pazi to ti vazi samo do sledeceg builda!

Sackacemo sa igranjem, blizu je RTM, bitno je da AMD drajveri hoce i rade dobro na win10.

Ti stvarno ne odastajes, AMD driveri su jos oni stari beta krsevi.... kako rade to je tragikomika
Ja se nadam da ce barem za RTM proslediti neki normalan buld koji ce biti integrisan

50% svih onih sto su se ovde zalili su krivica AMD drivera, ostalih 5% realtek, itd

Zeljko pa AMD ne verujem da ce objavljivati novi drajver pre 29 jula , ne zanima njih kada ce leak za RTM izaci oni objavljuju kada se zvanicno objavljuje desetka!

Zeljko pa AMD ne verujem da ce objavljivati novi drajver pre 29 jula , ne zanima njih kada ce leak za RTM izaci oni objavljuju kada se zvanicno objavljuje desetka!

Aha znaci na retal DVD sa Windows-om 10 dobicemo driver koji brlja samo tako, svaka cast ako M$ i AMD dozvole to :)

PS: nadam se da znas da kad izadje RTM vise nema izmena na istom i on se distribuira na DVD-vima, korporacijama i korisnicima

Pa mozda i hoce, moraju i OEMi da stave neke drajvere pre nego sto posalju robu u prodavnice. Jedino ako ne stave taj sto brlja pa onda posle 29. izbace update kroz WU.

Pa mozda i hoce, moraju i OEMi da stave neke drajvere pre nego sto posalju robu u prodavnice

Pa kako ce to OEM-i da stave driver u RTM? oni mogu samo da OEM stave na masinu i instaliraju drivere i tako dostribuiraju istu, RTM = final = retail DVD = oem sve je to isto

A kada se ocekuju prvi tableti/pc konfe sa w10 na trzistu? Septembar?

Pa 29. jula.
Pa kako ce to OEM-i da stave driver u RTM? oni mogu samo da OEM stave na masinu i instaliraju drivere i tako dostribuiraju istu, RTM = final = retail DVD = oem sve je to isto
M$ ce mozda da stavi driver u 10ku a OEM ce sigurno da stavi drajver sto u uredjaj sto na sajt u support sekciju.

A kada se ocekuju prvi tableti/pc konfe sa w10 na trzistu? Septembar?

PA verovatno i ranije, OEM cim RTM bude izglasan istog momenta salje M$ istima i oni krecu da sklapaju konfiguracije, ponuda zavisi koliko su brzi :)

Pa 29. jula.

M$ ce mozda da stavi driver u 10ku a OEM ce sigurno da stavi drajver sto u uredjaj sto na sajt u support sekciju.

Mislim firme ce da stave driver na sajtu i na kompu da ga instaliraju, to je drugo ali OEM distribucija/DVD je identicna RTM-u

Poslednja izmena:
M$ je licno najavio da ce uredjaji biti dostupni 29. jula, nema tu sta da se pitate koliko su brzi i da li ce ranije ili kasnije.

Znaci da proizvodjaci imaju vec rtm build kod sebe :D

M$ je licno najavio da ce uredjaji biti dostupni 29. jula, nema tu sta da se pitate koliko su brzi i da li ce ranije ili kasnije.

Rekli su "OD" to je velika razlika u igri reci, nece svi stice da se prilagode i sve usteluju, pogotovo nece biti dostupan na svim platformama...

RTM build verovatno nemaju, ali se na njemu vec radi, i postoje kandidati, da li ce isti biti izglasan sutra ili za nedelju dana niko nezna... cak ni M$ jer zavisi od bugova i pritiska na ljude koji glasaju da daju pozitivan glas
Moze cak da se desi i neki kritican bug pa da isti izadje i za 2 nedelje mada cilj im je da ga sto brze izbace bas zbog OEM-a koji ga cekaju

Poslednja izmena:
Rekli su bas 29. http://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/06/01/hello-world-windows-10-available-on-july-29/
On July 29, you can get Windows 10 for PCs and tablets by taking advantage of the free upgrade offer, or on a new Windows 10 PC from your favorite retailer. If you purchase a new Windows 8.1 device between now and then, the Windows 10 upgrade will be available to you and many retail stores will upgrade your new device for you.
Znaci da proizvodjaci imaju vec rtm build kod sebe :D
Da imaju imali bi i mi, od WZora se ne mogu sakriti!

Poslednja izmena:
Niste normalni :)
29. jul je datum i tada će sve raditi ok, samo treba malo sačekati...

Kod mene bekap odrađen, 2 hard diska su očišćena i samo se čeka retail legalan win10 sa dreamspark programa.

Vi koji jurite da prvi instalirate win10 pomirite se sa činjenicom da bagova ima na pretek i da ste testeri :)

Poslednja izmena:
jasno ali ja sam pitao za tablete I Konfe sa instaliranim W10 kada ce ih biti a ne upgrade sa 8.1 ...

Ma sve 29-tog ce Microsoft da uradi drivere za AMD grafike i realtek zvucne :p

Upgrade ima na blogu NECE svima biti pusten 29-tog vec ce ici postepeno, nekima ce isti i biti blokiran zbog HW-a ili nekompatibilnih aplikacija dok se ne resi!
RTM ISO ce zasiguno uskoro procureti, samo ce biti problem aktivacije ko upgraduje sa njime

od kad MS radi drajvere :D hahahahahahahh ti wddm su amd drajveri a ne MS ...tj osakacene verzije intel,nvidia i amd basic drajveri dobro ne bas basic ali svakako slabiji od onih na sajtu amd-a ...

Poslednja izmena:
jasno ali ja sam pitao za tablete I Konfe sa instaliranim W10 kada ce ih biti a ne upgrade sa 8.1 ...
Pa pise *** kako ne vidis? Evo boldovacu
On July 29, you can get Windows 10 for PCs and tablets by taking advantage of the free upgrade offer, or on a new Windows 10 PC from your favorite retailer. If you purchase a new Windows 8.1 device between now and then, the Windows 10 upgrade will be available to you and many retail stores will upgrade your new device for you.
PC kod M$ matorih prdonja znaci: desktop, laptop i surface. Na telefone i tablete ide Windows Mobile 10 a to ce tek na jesen!

Na tablete do 7inca ili 8 ide w10 mobile, a za vece od toga ide normalan W10 :)

Nisam znao da ih MS kupuje :) nego bolje oni nego Zutaci .

Poslednja izmena:
@antena ti i dalje ne vidis igru reci, bice ti omucen 10 upgrade, cak ces imat nalepnicu windows 10 redy...sto ce sav nov hardware biti zalepljeno... na nekima ce biti win10 ali retail-eri su uglavnom tromi tako da ce ponuda 29-tog biti mozda jedan/dva brenda (lupam sad) mada ako imaju manje posla jer desktop umire bude veca ponuda, ali to cemo tek videt

Do sada za win 7,8 RTM i dostupnost je trebalo 45+ dana, pa su imali vremena na pretek, sad je to vec dosta manje!

Poslednja izmena:
Nije bitno, nek bude samo jedan jedini desktop i jedan laptop, to je dovoljan znak da ce RTM za nedelju-dve!
Na tablete do 7inca ili 8 ide w10 mobile, a za vece od toga ide normalan W10 :)
E pa ti manji ce tek u oktobru a ove valjda racunaju kao i Surface, u PC.

Poslednja izmena:
Ti stvarno ne odastajes, AMD driveri su jos oni stari beta krsevi.... kako rade to je tragikomika
Ja se nadam da ce barem za RTM proslediti neki normalan buld koji ce biti integrisan

50% svih onih sto su se ovde zalili su krivica AMD drivera, ostalih 5% realtek, itd

Nema sta da odustajem ili ne, dokazano da rade dobro cak i na kanti kao sto je moja.
Rade dobro koliko je to moguce na ovim sakatim grafickim cipovima.
Ako je graficka karta u startu napravljena sakata nece pomoci bilo koji drajveri.

Uzeo bi nekog Acera (tablet) ako bude ok cena neka niza klasa cisto za surf i te neke light stvari :) Zato ja i kazem od septembra, nece to tako brzo sigurno...

@Vuk ti nisi procitao bar 50 postova gde su svi imali velikih problema sa AMD driverima? cak i sa NV neki, neznam svaka cast tebi kako mozes da se pravis da je sve u redu sa istima, ignorance is bliss

Vrh Dno