Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Sa 134 prelazim na 147 (iso sa hard diska) ...el treba na nesto posebno da obratim paznju???? Pominjete neke kljuceve? zar nece ostati ovi iz 134?
Samo da ti javim da i dalje uredno gazi ovaj WDDM v2.0.
Nezustavljiv je, ulece klizeci ovim oficijalnim.
Ali rade igre i sa njima, mada nesto slabije perfomanse.

Skinuo sam onaj magnet link, razmišljam da uradim čistu instalaciju. Da li traži ključeve prilikom čiste instalacije ? Ako trazi da eskiviram pa posle sa onim okačenim loaderom ili kako ?

Na MDL kazu da je ovaj build najstabilni i do sada i da su svi bagovi skoro sredili jel su sredili onaj sa startom ?

Fala svima, sad cu da pokrenem instalaciju :D neka gazi ne smetaju mi wddm drajveri ako system dobro radi :)

Nema. Možda su raskrstili sa insajderima s ovim bildom i neće biti novih do pojave RTM. Samo nagađam...

Edge radi kao zmaj :)

E ovo mi izbacilo, posle par minuta nestao problem :) auto healing :D
Capture.GIF

Uradio bih cistu instalaciju windows 10, pa me zanima sta raditi sa drajverima, jer za moj laptop postoje samo za windows 8 i neki za windows 8.1 drajveri. kao npr ACPI,chipset,itd.. evo na ovom linku su drajveri koji imaju https://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/N76VZ/HelpDesk_Download/ pa mene zanima sta da radim na windows 10 da li su ok ti drajveri ili mi nece lepo raditi sistem na laptopu? pozdrav
Trebalo bi svi da rade, ja recimo nemam nijedan drajver (izuzev za GPU) na kome piše specifično za 10ku, Čak i neki Vista draveri rade.

Meni je 10130 delovao bolje od ovog. Prekida mi net , nema ih bookmarks u edge, ko zna gde on to čuva, u nekom skrivenom folderu i konstantno mi izlazi u action centru da instaliram insider build ili tako nešto.

Promenom kljuca na Enterprise verziju dobio sam aktiviran win10 enterprise build 10147. Kljucevi okaceni uz screenshot.

Prilozi

• w10.jpg
    w10.jpg
    353.6 KB · Pregleda: 151
Imam dole prazan prostor i kada ga kliknem dobijem:

Screenshot - 19_6_2015_ , 17_16.png

Ono uputstvo koje je Darkodar kacio nije za ovaj slucaj,pa se bojim da nesto ne zeznem.Nije da mi nesto posebno smeta,sredice oni to sa sledecim buildom,nego onako,ako neko zna resenje.....

Instalirao, sad za sad ok radi, ali me jedino nervira FN sa osvetljenjem ekrana, desava se da kada stisnem FN i pojacavanje ili smanjivanje osvetljenja ne radi pa posle nekih 30-tak sekundi sam to uradi i opet zakoci itd.. pokusao sa novim ACPI i kbfilterima ali ne radi. zna li neko za to resenje? koristio sam onaj key pri instalaciji za pro verziju, i jedino me nervira ova dole slicica evalution copy itd.. kako da se to otkloni?

Hm, kako ce se instalacija build-a 10147 odraziti na Insider članove? Hoce li se moci odraditi upgrafe na sledeći build sa ovo 10147??

Kao da je trebalo vremena I par restarta da sve dođe na svoje, sada mi sve radi normalno. Navukao sam se već na Edge I dark temu , dosta dobro radi. Samo da se sačeka adblock I to je sve,

Poslednja izmena:
cde2dcac5d793eb5fe0e9acedec59621.png
DX11.2 je delom dx12 tj koristi dosta toga iz novog dx tako da imas delom dx12 sposobnu karticu. Nije nista cudno ;)

Xbox one koristi dx11.2 a od sada to je moguce i na pc hardware-u naravno u w10.
Tabela je malo starija ali je dovoljno jasna.

Poslednja izmena:
Odgovorio mi je murphy78 na mdl forumu , moja graficka AMD 7650M moze najvise da izvuce DX 11.2 zato mi to pise u DXDIAG!

Piše I da od sledećeg builda ukidaju insider hub, izgleda će ovaj 10147 pustiti sledeći kao zvanični .

Windows Insiders running the Windows 10 Insider Preview (Home and Pro editions) with their registered MSA connected to their PC will receive the final release build of Windows 10 starting on July 29th. This will come as just another flight. I’ve gotten a lot of questions from Windows Insiders about how this will work if they clean installed from ISO. As long as you are running an Insider Preview build and connected with the MSA you used to register, you will receive the Windows 10 final release build and remain activated. Once you have successfully installed this build and activated, you will also be able to clean install on that PC from final media if you want to start over fresh.

Znači instalira se sledeći zvanični I čeka RTM :)

Poslednja izmena:
Cim su objavili sta nas ocekuje u sledecem buildu pretpostavljam da se blizi novi build mozda sledece nedelje!

Vrh Dno