Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ma ne jos nista od RTM, bi trebalo uskoro da bude pusten ne verujem posle 29 da dobiemo RTM skoro sve verzije od windows RTM se pojavijo u javnost pred da bude oficijalno prestavjen
Tako sam ja instalirao 7 dva meseca pred zvanični launch, jer je procureo RTM.

Da isto je bilo i sa service pack 1 kad je izasao iso full windows 7 sp1 rtm dok jos je bio u RC fazi :)

Ovaj win je prepun sitnih bagova i gluposti.

- vertikalni taskbar ne moze jer se ikonice iz sys tray-a ne skaliraju i prikazuje se 2-3 a imam ih bar 5-6
- datum nece da se promeni na naski, tj meni pise 6.10 a trebalo bi 10.6 (da, znam kako se menja i gde i stoji ono sto treba ali je i dalje isti k)
- gotovo nikad iz prve ne otvori ikonice u taskbaru vec mora vise klikova
- ne otvara mi calculator
- ono cudo za gledanje fotografija nekad radi a nekad ne
- start menu se nekad ubaguje i nece da se skloni
- random freeze-ovi u kom nista sem win+l ne pomaze, posle logovanja radi normalno
- cesto dobijam random prekide u zvuku kad npr cepam dotu 2 i slusam muziku sa aimpa ili jutjuba
- na chrome-u mi se cini da prozor u fullscreen-u ne radi lepo tj da mi fali deo gornjeg dela prozora. Jako mali deo ali ruzno je u fc-u svakako...

Ovo je onako na brzinu lista mada mislim da sam naveo 80% problema koji mi smetaju. Sem toga Win 10 je odlican i kontam da ce biti savrsen kad ga ispeglaju do kraja...

Meni se ikonice u vert. taskbaru prikazuju regularno kao i vreme.
Ikonoice se otvaraju normalno.
U chrome-u radim po ceo dan i nemam nikakvih problema, niti mi je ista saseceno pri vrhu.
... kao i ostali tvoji problemi, kod mene na build-u 10130 se ne javljaju, sem da ubaguje start meni ponekad.

Cini mi se da si zreo za reinstall :)

Ma ispeglace ovo kako treba, cenim da to nisu neki veliki problemi.

Mene baš neće ovaj Windows 10. Prvi put sam probao build 10074 i procesor mi zakucavao na 100%. Ok, još je rano, test faza ali ga naravno obrišem. Sad sam ponovo probao da instaliram build 10130 preko Windows 8.1 da vidim kako će da ide upgrade. CPU usage više nije 100% ali pucaju mi drajveri za grafičku (intelova integrisana) u video plejeru. Igre nisam probao. Probao sam brisanje i ponovno instaliranje ali ista stvar. Otkazao sam rezervaciju za upgrade dok se stvari ne ispeglaju.

Jel' još neko sa Haswell grafikom ima problema ili je samo do mene?

djolenzi:

cisto ako si u mogucnosti,bekapuj postojecu instalaciju,i odradi fresku,da vidimo jel' do njanjave instalacije ili do kombinacije 10tke i tvog hardvera.

Haha jeste u pravo si, ja koristim onaj klasika nero 7, ostale ne koristim od 20 mb napravili su celi os od 2-3 GB instalacija trae ko da si instalirao dva windowsa za redom i to XP :)
Imaš CDBurnerXP, AnyBurn, Burn Aware Free... Nero 7 je istorija. Ako još uvek koristiš optičke medijume, tj.

svakakve *****oze ću čuti ovde!!1!
...ne instaliraš platinum i tome sl. nego samo burning rom, i laganeze najbolji program za rezanje...nikada nije omanuo ;)
Haha bilo zanimljivo ali 2003-2005 godine :)

Nego da nemaš System Mechanic instaliran?
To je dolazilo na diskovima časopisa mikro jer je brzina interneta bila 5kb/s naravno uz korišćenje Download Accelerator Plus - a :D

Osvesti se došlo leto gospodnje 2015-e!

Ма да, сви имају по пар SSD дискова, 3х4Т хардове и неколико флешки по 64GB па никоме више није потребна оптика. Јесте да нисам (себи) ништа нарезао пар година али увек је добро да се има.

Иначе је Nero солидан када се инсталира основни део, има пар опција које скоро нигде нисам нашао али је ImgBurn од 3МВ конза.

Baš danas narezao koleginici neki program na cd-rw da odnese detetu kući. :D

BTW, Nero Lite ili Micro, mada i sam koristim IMGBurn, ali nije za početnike.

Ako je baš stalo do legalnosti, a da je za početnike - CDBurnerXP radi ko zmaj.

Ljudi sa vasim CD i DVd romovima idemo nazad ;) a zapostavljamo Cloud i Flash storage resenja.

Baš je cloud srećno rešenje za prosečni upload od 1Mb. 4.7Gb na DVD narežem za 5 minuta, a koliko sati treba da uploadujem to na taj vaš cenjeni cloud?

Nego, može li se u W10 skloniti ono "Ask me anything" iz start bara?

Kada se ubije UAC, da li je ubijen stvarno kao na W7 ili je ko bejagi ubijen kao na W8.x?

Da zbog toga, evo sa izmenom..

Screenshot (230).jpg

Pa i tu je debeo, 2 puta deblji nego kad je horizontalan. To je stara boljka ali vidim da je nisu ispravili.

Ljudi sto pravite od W10 Ubuntu :D dajte molim vas... Odvratno :D

Sto odvratno, kad su monitori vec 16:9 sto da ne. Jel nije bolje ovako? Screenshot (230).jpg

MS ocigledno zeli i Linux korisnike ;)

Ili auto-hide ili tako, taskbar uzima mnogo vertikalnog prostora.

vi koji imate w10, jel ima ili dal znate oce li imati u sebi windows movie maker ?

Da li koristite neki dodatni antivirus pored windows defendera ili mislite da je sam windows defender dovoljan? :)

Sasvim dovoljno za onoga ko ne cacka mecku previse na webu...

Vrh Dno