Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

A sedmica je bas super optimizovana idi begaj :p koristite taj TP i uzivajte, to samo moze biti bolje!

Sta je TP? I negde sam video da win postaje rolling release, a ne znam sta to znaci :)

TP je skracenica za techical preview - fensi ime za betu.rolling release znaci da nece biti vise velikih numerisanih verzija kao do sad,vec ce da se kao i linuks apdejtuje periodicno uz verovatno kodna imena vecih promena.

TP je vise alfa nego beta.... sistem nije za upotrebu kao glavni sistem ali... :)

TP je skracenica za techical preview - fensi ime za betu.rolling release znaci da nece biti vise velikih numerisanih verzija kao do sad,vec ce da se kao i linuks apdejtuje periodicno uz verovatno kodna imena vecih promena.

Znaci vise se nece zvati windows vec ce sledeca verzija mozda da se zove mint, cinnamon... ili neko njihovo ime koje smisle?

tacno tako.nije alfa jer je funkcionalan build.

Pa generalno ne gleda se tako, mada striktna podela ne postoji:
"In traditional software engineering, Alpha releases will still be introducing new features, while Beta releases will see no new features, but rather polishing up the existing stuff."
"Alpha means the features haven't been locked down, it's an exploratory phase. Beta means the features have been locked down and are under development (no other features will be added)."

Inace tek od narednog build-a Abe je rekao da ce prestati sa ubacivanjem novih stvari i okrenuti se samo ka optimizaciji i testiranju, tako da po meni tek taj build ce moci da se smatra "betom"

otkad je sveta i veka beta je funkcionalan build,narocito kod OS-eva,ali nema veze,ti si quotovao nesto sa neta i ti si u pravu.

otkad je sveta i veka beta je funkcionalan build,narocito kod OS-eva,ali nema veze,ti si quotovao nesto sa neta i ti si u pravu.

Pa mogu i linux distribucije da kvotujem, alfa je takodje funkcionalna, generalno pravilo je da je beta samo ciscenje od bagova a ne ubacivanje novih funkcije u program,
eto cak mogu da kazem da ovim build-vima i funkcije fale jer na primer raniji buildvi nisu imali ni novi browser vec IE iz 8-ce, store nije radio, start bio sakat itd... masa funkcija je falila i ja to nikako ne mogu deklarisat kao betu

Masa ljudi je zbunjena zbog T.P. prefiksa, masa se razocarala jer je ocekivala skoro gotov sistem, itd, ja sam davno koristio Windows ME betu kao jedini sistem i radio je super bez problema i sve funkcije su bile identicne RTM verziji

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
npr ja koristim jos od jesenas ove buildove i sem par gluposti i jednog random BSOD-a (vise sam imao na full verzijama uvek) sve je okej,tako da ta prica i ne pije bas vodu.jos nisam sreo nikog ko se nesto narocito zalio a za kog znam da je koristi.po temi se moze videti da velike probleme imaju oni koji imaju inace hardverski problem ili su pocetnici.a njihov naziv tj Technical Preview je odlican jer tacno opisuje o cemu se radi - uvid u ono sta trenutno rade.

dejan:

ocisti sve sa DDU,a moj savet je da batalis taj krnji katalist i stavi neku od par zadnjih beta.ako bas hoces WU katalist,idi na advanced system settings - hardware -device installation settings i tu stavi automatic,posto ocistis sve sa DDU-om mora da ti ponudi WU katalist.

Poslednja izmena:
Vajda nema da ima bete verzije posto su najavili Juli da ce izadje RTM mislim da nema vreme za bete i slicne zezalice inace do sad od windows svi su imali beta izdanje Windows XP/Vista imala 3-4 verzije beta a sto je naj iteresatno Vista je imala duri 6-7 verzija RTM :D sto ukazuje na to da je bio fiasko tek su je sredili sa SP2 i to sa debelim izmena u kernel isto 7 je imao vise beta verzija pa rc pa RTM е windows 8 nisam testirao samo sam cekao konecnu verziju isto i sa 10 tek kad izadje rtm instaliracu :)

To sve ja probao I nece pa nece da mi da taj WDDm, ko ga sisa... Mada kada instaliram taj 15.5 ko za baksuz ima da ga pregazi WDDM :D Sta se I oni prave ludi, neka sve prebace na WU, lakse za korisnike..
Problema ima na ovom TP ali to su sitnice, bolje kvalitetna Beta nego los finalni build kao sto rece covek XP a I Vista...ko je koristio zna o sta je tu sve bilo.

Poslednja izmena:
Vajda nema da ima bete verzije posto su najavili Juli da ce izadje RTM mislim da nema vreme za bete i slicne zezalice inace do sad od windows svi su imali beta izdanje Windows XP/Vista imala 3-4 verzije beta a sto je naj iteresatno Vista je imala duri 6-7 verzija RTM :D sto ukazuje na to da je bio fiasko tek su je sredili sa SP2 i to sa debelim izmena u kernel isto 7 je imao vise beta verzija pa rc pa RTM е windows 8 nisam testirao samo sam cekao konecnu verziju isto i sa 10 tek kad izadje rtm instaliracu :)

Pa jednostavno sad se uz pomoc windows update beta period prolongira, i vise ne koriste nazive alfa/beta zato neke ovde buni i tvrde pogresno da je ovo sad funkcionalan build (dok ima delova sistema koji jedonstavno ne postoje!), a naziv mu lepo kaze preview!
Vec sam kacio izjavu G. Aul-a gde kaze da tek od sledecih buildova treba da ocekujemo da eksperimentisanje sa novim aplikacijama stane i da se fokusiraju na poliranje (sto bi tek realno znacilo ulazak u beta fazu) znaci generalno beta faza ce trajat ~mesec dana, sa verovatno masivnim updatom preko WU kad bude izasla u javnost!

Slazem se ja mislim da ce ovaj windows da bude najbolje izdanje ikada nesto kao hibrid dve u jednom 7 i 8.1 bice mocan windows cim je i poslednja verzija bice stvarno dobra stvar kad znamo da ce da debelji update i fix-ve idu iz WU tako da problema bice 0.01%

Mene samo jedno nije jasno kako ce se razvivati po 15 godina vajda nema da bude windows 10 service pack 10
Dali sve te verzije imace vo iso izdanje ili msdn kao sto je sa svim windowsima
Ili ostace samo windows 10 pa nove apdejte pravimo preko windows update

Poslednja izmena:
Mene samo jedno nije jasno kako ce se razvivati po 15 godina vajda nema da bude windows 10 service pack 10
Dali sve te verzije imace vo iso izdanje ili msdn kao sto je sa svim windowsima

Ko zna mozda ce jednostavno kao na telefonima ici prefiksi GDR1, GDR2 i ice preko updata kao manji updatovi svakih godinu dana....

Ono sto je nepoznanica, kontam da ce se windows kasnije placat po koriscenju, u sustini taj koncept mi jos nije jasan.... znam da su do sad uzimali tonu love za nov sistem, za update nece moci uzet kes, plan da se iskoreni piraterija i da uzimaju daleko manje???

Pogotovo ovaj princip da nateraju ljude da svi imaju legalne microsoft naloge jer sa njima je nemoguca piraterija, piraterija je jedino moguca sa lokalnim nalogom (gde se nemoze koristiti windows store i online servisi) ....

Poslednja izmena:
Bice tu GDR-ova, tipa W10 GDR1 = 10.1 slicno kao na Windows Phonu kako je bilo do sada, sve ostalo mi se cini kao glupost. HAHAHHAAHHAHAHAH upravo isto napisao. :D

A AMD hitno da ubrza ove Drajver developere, uzas koliko zaostaju za Nvidiom, ladno ljudi obja=vise podpisane W10 drajvere a ovi Crveni se muce sa betama na 8.1 ...

Poslednja izmena:
Ko zna mozda ce jednostavno kao na telefonima ici prefiksi GDR1, GDR2 i ice preko updata kao manji updatovi svakih godinu dana....

Ono sto je nepoznanica, kontam da ce se windows kasnije placat po koriscenju, u sustini taj koncept mi jos nije jasan.... znam da su do sad uzimali tonu love za nov sistem, za update nece moci uzet kes, plan da se iskoreni piraterija i da uzimaju daleko manje???

Pogotovo ovaj princip da nateraju ljude da svi imaju legalne microsoft naloge jer sa njima je nemoguca piraterija, piraterija je jedino moguca sa lokalnim nalogom (gde se nemoze koristiti windows store i online servisi) ....

Ko ti to kaze ?

Ima gomila verzija 8.1 sa krekom i radi sve logovanje sa ms nalogom , store i sve ostalo kao na legalnom.

Imace i 10ki sa krekom gomila sigurno.

Poslednja izmena:
Svako da ce da ima posto imacemo sigurno VL licencu koji kluc sam MS daje samo kms je da restuje svaki dan da bude 180 dana sto je 100 % legalan :D

Njima je cilj da dovedu jos korisnika na Win a ne postojece da oteraju sa istog :)

nema beta,jer je ovo beta.a sta to nema na 8.1 sto nema ovde?sta to ne radi?bice licence na vremenski period,sami su rekli.godinu dana vazi ponuda da se sa 7,8,8.1 predje na win 10,posle zavrcu slavinu.niko jos nije pspominjao te licence koliko ce da traju,spekulise se na 5g,a da ce se prodavati godisnja licenca za neku smesnu cifru,a da ce 5togodisnje licence sa ozbiljnim klaudom i ofisom biti ono na cemu ce da zaradjuju.

nema beta,jer je ovo beta.a sta to nema na 8.1 sto nema ovde?sta to ne radi?bice licence na vremenski period,sami su rekli.godinu dana vazi ponuda da se sa 7,8,8.1 predje na win 10,posle zavrcu slavinu.niko jos nije pspominjao te licence koliko ce da traju,spekulise se na 5g,a da ce se prodavati godisnja licenca za neku smesnu cifru,a da ce 5togodisnje licence sa ozbiljnim klaudom i ofisom biti ono na cemu ce da zaradjuju.

Nije ovo beta. Jos uvek se u svakom buildu dodaju nove stvari i menjaju postojece, ne radi se samo na testiranju i odklanjanju bagova. Ovo je jos dosta pre bete. Mada ovaj zadnji build je solidno blizu bete.

Ja ne znam o cemu vi alfa, beta...odavno je doveden u radno stanje.
Ne vidim nista bagovito, ako mogu da peglaju da radi sa jos manje resursa i brze uredu.
Ako ne sto se mene tice i ovo je finalna verzija.

Drugari, vrteo sam malo postove unazad, ali nisam našao to što me zanima. Koristi li neko od vas T.P kao primarni sistem? Isplati li se da rušim 8.1 i da se prebacujem na 10ku?
Inače gledam, postoji i neki insider preview, u čemu je štos? :)

gde vide insider preview?po meni se isplati,ako nemas oridji win 8.1.sistem je savrseno stabilan i sve sto treba funkcionise besprekorno.

Drugari, vrteo sam malo postove unazad, ali nisam našao to što me zanima. Koristi li neko od vas T.P kao primarni sistem? Isplati li se da rušim 8.1 i da se prebacujem na 10ku?
Inače gledam, postoji i neki insider preview, u čemu je štos? :)
Mislim da je najbolje da sacekas RTM ja sam probao onaj 10074 i sam vratio 8.1 preko image start je bio bagovit nekad hoce nekad nece :D

Evo vec treci put pokusavam da pokrenem spartan na10122 i jos uvek ne uspevam jer me izbacuje iz programa :) Veliki bag :)

meni radi kao sat,jedino nedje yt da ode u fullscreen,sotane zaglavlje.kapiram da je do nekog podesavanja,ali me mrzi jer ga ionako ne koristim jer je za moje potrebe chrome savrsen. :)

Nazad
Vrh Dno