Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Taj build 10036 je verovatno bagovit, zato ga i nisu izbacili. Biće zvanični koji će verovatno biti stabilniji.

Problem je što nemamo uvid u zadnju verziju . Ko zna koliko verzija oni imaju unapred, na nekoj rade ui, na nekoj peglaju bagove. Po meni nešto ozbiljnije se može očekivati krajem aprila(29-1 maj) , kada im je ona konferencija . Tada verovatno bude i RC .

Poslednja izmena:
Da to sa memorijom je vezano za igre :D Pun pogodak, mada i kada se vise aplikacija upali istovremeno brzo se popuni memorija, doduse ja imam 16gb pa nevodim racuna, medjutim ono je bio primer za brauser i dotu 2. Ja ne koristim 10036 ali se moram sloziti da virtalni desktop ocajno secka, fleshuje itd.

EDIT: @linux

Pa pisali smo svoje utiske. Ne mislis valjda da smo svaki dan imali posete fanboyeva? :D
Ako si raspolozen da saznas nasa iskustva, skuvaj kafu i udri po citanju teme. Moja iskustva su netipicna jer mi je desetka na slabijem nettopu. Malo mi je slabija ukupna odzivnost a firefoxova jos slabija ali mi OS deluje stabilnije od 8.1 na istom ovom hw. Ukupan utisak - vrlo pozitivan.

Poslednja izmena:
Mene vise brine sto nece biti Control Panela, ovaj Settings je nekako odradjen vise za mobilne uredjaje (mobilni telefoni, tableti)..

meni je sasvim okej,samo jelte treba full tranzicija da se odradi.

Spremite se , izlazi 10041 :)

Gabriel Aul ‏@GabeAul · 2m2 minutes ago
@GabeAul And yes, we just pressed it to publish 10041 for PC to the Fast Ring. Have fun #WindowsInsiders!

Dostupno je već.

Settings, namestite na fast i krene da skida.

Poslednja izmena:
Nece sa 10036 , neka uploadovace neko .ESD 10041 pa cu ga ja konvertovati na ISO i podici preko rufusa na flesku...

Spartan nije ubačen, glupost, baš sam hteo da ga isprobam.

Ja vec skidam 10041. Fast updates...

meni upravo skida sa 10036 build-a,samo sam kliknuo na check for updates jer mi je vec bilo namesteno na "fast".

ESD skidam pa cu videti da li ce moci da se konvertuje u ISO sa programom esd-decrypter-v4c.7z

Capture.GIF

Nema pa nema :D

Kada ce ISO, odprilike ???

Poslednja izmena:
sve isto,show hidden icons ne radi,nece irst da se instalira (isto mi izbaca da net framework nije instaliran,iako je deo OS-a,mada verovatno je zato sto je win vec nabacio neke svoje vlasnicke SATA/RAID drajvere,dakle ne stock MS-ove).

auh,najgori build def do sada,imam preogromne probleme sa audiom,tj usb interfejsom,moradoh da reinstaliram katalist,jos brdo toga.cak i dva bsod-a vezana za interfejs...

Uh, ja nisam ni znao da sve ponovo radi,od nule. Stavio da se skida racunam update, kad ono krete cela instalacija i kao finalni proizvod dobih jedan windows.old. Morao sam neka podesavanja ponovo da radim, posebno vezano za win update i zabranu instalacije njegovih drajvera. To me izludjuje totalno, napravi mi problem sa mekom koji koristim kroz dualboot, jer mi instalira Realtek drajvere i onda nemam Grenn rear u meku. Nego pitanje, jel svaki bild ovako radi jovo nanovo i pravi windows.old folder?

ako formatiraš particiju onda ne.

mene brine samo priča o dobrovoljnom odricanju korisnika od privatnosti, i puštanju ms-a da ti vršlja po podacima, i šalje ih ko zna kome .

"mi ćemo drage volje da vam pobrišemo duplikat fajlove"... jea, rajt .

pa još i džabe ...

Poslednja izmena:
Ako sada instaliram win10, da li ce moci da se apdejtuje na final kada izadje, ili ce morati ispocetka?

Pa ja tek sad vidim ovo, nisam ocekivao ovako brzo.

osposobio audio (cela frka,da ne duzim,specificna za moj hardver/softver itd) ali pukao search,vrtim sad sfc /scannow.

edit:

capture.jpg

ne rade i metro aplikacije,novi settings radi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno