Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

e jes' sad bagovito jer VIA integrusa nece lepo da proradi brez par restartova,kako da ne. :p

on di odr sajd,stavih da povlaci volpejpere iz foldera,i posle fullscreen-a baci belu pozadinu i neke tacke umesto volpejpera,deni klik - next wallpaper resava stvar,ali je iritantno,kad vec ulazimo u sitna crevca. :)

Da li imas nekih problema sa maticnom posto vidim da su poslednji drajveri za windows 7?
Ne, ni najmanji problem.
Ni jedan drajver nisam instalirao sa oficijalnog sajta maticne.
Sve je win10 zavrsio sam kroz instalaciju.

mersi , msje !!! ž suiz egzalte !

:)

sad zeza malo transparencija odredjenih grafičkih elemenata ... al polako

classic shell :)

mislio sam da postoji nešto u samom windowsu :)
Kao recimo u Win7 što sa 3 klika vratiš start menu da bude isti kao na XP

To ni Baba Vanga nebi znala da ti kaze...

Taj wzor svakih dana objavljuje nove slike nekoh builda a ne sme da objavi ISO , komsija nekog ko radi u Microsoftu..

kokan bi rek'o morebit i da je jetrva nekog iz majkrosofta.

Moji utisci sto se tice 10ke su jako pozitivni. Ja sam vec nekih 10 dana u fazi prilagodjavanja, mada je sistem za sada dosta slican 8ci. Sto se tice chipseta i svi ostalih drajvera sem grafike sam sam skidao, poslednje verzijze. Jako je smesno da na sajtovima poput Asusa za moju plocu su aktuelni neki stari drajveri ali nema veze, na Asrock sajtu se mogu naci zadnji chipset za Z97 kao i MEI drajveri... Jedino sto sam preuzeo su nvidia drajeveri jer ih ovako nema na zvanicnom sajtu, nego ide preko live updeta, i odmah posle toga sam iskljucio azuriranje drajvera preko livea kao i podesavanja da mi instalira ono sto ja zelim a ne sve ono sto on hoce :D Iskljucio sam skoro sve apove koje nikada nisam ni koristio. Probao Cortanu medjutim, sta da kazem, onako :) sacekacu Spartan da izadje pa da je proverim i verovatno ugasiti i taj servis. Igre sa zadnjim navidia drajverima rade dobro, hocu da kazem da za svo ovo vreme nisam imao ni jedan BSOD ili slicno, medjutim performanse su solidno nize nego na win 8.1 u recimo Shadow of Mordor. U 10ki mi sa HQ texturama pada frejm ispod 50, dok u 8ci nisam video ispod 60. U svakom slucaju je najbolje da budu stabilni a performanse valjda tek slede. Grafika zadovoljavajuca generalno u desktopu i okruzenju. Koristim izvorne univerzalne drajvere za zvuk Realtek ALC1150 iz razloga jer zvancini koju god verziju da skinem mi ne otvaraju 5.1 sistem vec obavezno iskljuce dva zvucnika, mada je ovo i slucaj kod win 8.1, opasni bugovi ili neslaganja zvancinih drajvera sa 1150.
Kada je ovoliko dobar sistem sada, ne znam sta mozemo da ocekujemo od finalne verzije. Ahhhh da multi desktom nije los, mada nekada radi lepo a nekada nece, t.j nesto sto je u full screenu posle prebacivanja desktopa prikaze ali u prozoru, sto ne bi smelo, OSX korisnici znaju o cemu pricam :)

Poslednja izmena:
Ako si stavio ove nvidia drajvere za win10 (349.72), obriši ih i stavi poslednje win8.1 drajvere. Performanse su gore u većini igara sa "win10" drajverima.

Sa AMD drajverima ista stvar, nikako microsoft drajveri obavezno omega.

kakvi crni krnji katalist sa apdejta,meni pricao da mi ne valja krosfajr mostic a sa njim sve u redu.

Meni na AMD sa Windows update-a izlazi crni ekran kada pustam na KMplayer klipove , na omega extra radi!

Meni sa Omegom neke cudne linije plave ponekad trepere na ekranu npr dok Igram Ghost Recom Phantoms, e sad dali je to do igre nebih znao... Ali cinjenica je da sa WDDM drajverom toga nema, dok je naravno pad frame rate-@ uocljiv... Generalno oba rade, problem nastaje kada pregazite WDDM sa Catalyst-om ili obrnuto, e onda krece zurka... Tako da je obavezno odraditi clean install drajvera. Kome igre nisu bitne i wddm zavrsava posao oko basic stvari...bila bi fora da preko WU ide full Catalyst kao update, a ne samo taj basic WDDM... :)

Poslednja izmena:
Taj WDDM drajver u stvari ima niži development broj nego Omega, što bi trebalao da znači da je Omega noviji drajver.

ms2.jpg

Videh ovu fotku na netu, jel ovo neki buduci build - ovakav transparentni start?

ne'am pojma koji je to build ovako od oka,ali su obecali transparency svakako.

Ubismo se od dosade na 10kinom forumu, jedva po neki novi bug da se nađe. Poseti "Ruse" za nove tračeve.

ima li šanse naći drajver za dial-up modem za x64 win 10 :D ?

imam CD, ali naravno ne odgovara, iz praistorije je..ovo piše u manual.pdf "Host Accelerated Modem 56K V.92 Chipset", ali je zadnji drajver za XP i to izgleda x86..

Pa si probao da ga nakacis, trebao bi da radi na basic drajvere sa WU...

prikačio sam ga u kućište, ali ništa se dalje ne dešava.. drajvere ne uspeva sam da pronađe, a one koje sam ja uspevao da nađem, izbace grešku pri instalaciji ...

Citam temu i reko ajd da i ja nesto lupnem:p,sinoc brisnuo 10-ku i vratio se na 8.1,zasto???Zato jer overklok CPU-a mnogo bolje radi na 8-icu,inace ostalo je sve kako je vec napisano da ne ponavljam.

Vrh Dno