Moji utisci sto se tice 10ke su jako pozitivni. Ja sam vec nekih 10 dana u fazi prilagodjavanja, mada je sistem za sada dosta slican 8ci. Sto se tice chipseta i svi ostalih drajvera sem grafike sam sam skidao, poslednje verzijze. Jako je smesno da na sajtovima poput Asusa za moju plocu su aktuelni neki stari drajveri ali nema veze, na Asrock sajtu se mogu naci zadnji chipset za Z97 kao i MEI drajveri... Jedino sto sam preuzeo su nvidia drajeveri jer ih ovako nema na zvanicnom sajtu, nego ide preko live updeta, i odmah posle toga sam iskljucio azuriranje drajvera preko livea kao i podesavanja da mi instalira ono sto ja zelim a ne sve ono sto on hoce

Iskljucio sam skoro sve apove koje nikada nisam ni koristio. Probao Cortanu medjutim, sta da kazem, onako

sacekacu Spartan da izadje pa da je proverim i verovatno ugasiti i taj servis. Igre sa zadnjim navidia drajverima rade dobro, hocu da kazem da za svo ovo vreme nisam imao ni jedan BSOD ili slicno, medjutim performanse su solidno nize nego na win 8.1 u recimo Shadow of Mordor. U 10ki mi sa HQ texturama pada frejm ispod 50, dok u 8ci nisam video ispod 60. U svakom slucaju je najbolje da budu stabilni a performanse valjda tek slede. Grafika zadovoljavajuca generalno u desktopu i okruzenju. Koristim izvorne univerzalne drajvere za zvuk Realtek ALC1150 iz razloga jer zvancini koju god verziju da skinem mi ne otvaraju 5.1 sistem vec obavezno iskljuce dva zvucnika, mada je ovo i slucaj kod win 8.1, opasni bugovi ili neslaganja zvancinih drajvera sa 1150.
Kada je ovoliko dobar sistem sada, ne znam sta mozemo da ocekujemo od finalne verzije. Ahhhh da multi desktom nije los, mada nekada radi lepo a nekada nece, t.j nesto sto je u full screenu posle prebacivanja desktopa prikaze ali u prozoru, sto ne bi smelo, OSX korisnici znaju o cemu pricam