Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pa to su hteli korisnici, mada ovaj Start moze i preko full screen-a u ovom najnovijem build-u, tako da je to taj poluosakaceni Metro..

otkud to da sa 9901 nece moci apgrejd nego samo cista instalacija?to nema nikakve logike.

Poslednja izmena:
ma dobro preko apdejta,mislim na klasiku,skines .iso i pregazis ga,ne vidim razlog zasto ne bi moglo.

Au bas bzv....znaci moram prvo taj stariji build preko 8.1 pa onda ovaj preview..wtf
Kako radi taj 9879? Steam igre rade lepo??

jok,mozes lagano sa bilo kojim build-om direkt preko osmice,ostaje ti sve,samo sa disk cleanup-om ocistis windows.old folder,ili ne ocistis ako ti ne smeta,ja imam ssd pa cistim sve sa njega sto mi ne treba.ostaju ti svi programi,kompletni i programfiles i programfilesx86 folderi,tema,sve...ne moras ni da rezes na disk,samo mauntujes imidz (posto je osmica ne treba ti ni program,win ima opciju mauntovanja),udjes u root od .iso-a i kliknes na setap i to je to.meni zadnji build radi perfektno,a trosim ga od dana kad je izasao,i igre,i citav softver,jos nisam nasao na neke prevelike bagove (i dalje muku mucim sa unity playerom,ali sta je tu je...).

A jos jedno pitanje , gde da nadjem taj iso??? Odem na onaj insider i pise coming soon, gde se nalaze stariji build-ovi (9879) ??

Edit: Nasao sam link :)

Poslednja izmena:
Radi odlicno 9879 imam ga ja na drugom hardu, steam bez problema kao i sve ostalo..
Nadam se da ce ipak moci da se pregazi ovaj 9901, ali mi sumljivo znam da cekira
koji build je trenutno da bi instalirao sledeci (a ovaj oficijalno ne postoji)

Steam radi i na 9901

Screenshot (12).jpg

Poslednja izmena:
a moje pitanje, odgovor na njega vidim nema niko :( da li ćemo mi sa telefonskom skype aktivacijom, dobiti džaba reinstall ključ, pa posle obrišemo windows.old folder...hvala lepo

Bilo bi lepo :) koristis godinu dana i onda?
Ako doplata bude 20-30e OK, eto sanse za Microsoft da konacno to resi.
Za aktivaciju ce zahtevati kljuc od win 8.1, ili ce sam build cekirati da li je windows validan.
Ovo drugo bi nam odgovaralo :d ostaje da se vidi..
Tipujem na ovo drugo, odgovara im da sto vise korisnika predje na win10 pa kako god.

Poslednja izmena:
vuk40:

ja sam pregazio taj zadnji oficijelni sa 9901 buildom,bez problema,cak i catalyst nisam morao da reinstaliram,sto sam se cudio.

I ja sam :D e sad probaj da taj pregazis nekim drugim.
Pokreni, kasnije mozes da cancelujes.

evo sad cu stavim zadnji oficijelni da se skine,mada ne vidim poentu da se noviji build gazi starijim...

Strava :) bas cu da odradim Benchmark grafulje na 8.1 i ovaj preview 10 cim izadje sledece nedelje... Znaci ko je na Steamu picio igricu na medium sada moze na high :D
Ne očekujem baš tako nešto, ali DX12 bi trebalo da poveća framerate i postojećim igrama, bez dodatnih optimizacija. Ujedno, sav hardver koji ima DX11 je DX12 hardverski kompatibilan. Sve u svemu, nije loše.

nije bas tako,zadnja informacija je da su fermi,kepler i maxwell karte (dakle jeste stvarno sve nvidia dx11 karte) i GCN karte kompatabilne,sto mu dodje da ko ima 5xxx i 6xxx radeone nema kompatabilnu kartu.moja neka pretpostavka da ce dx12 u fullu da radi samo na najnovijim gcn i maxwell chipovima,al' to cemo jos da vidimo.

Pa naravno AMD 7xxx R7 R9 koje vec koriste potencial Mantle APIa, koristice tako i full dx12

@telep a sta si ti ocekivao da naprave Win7 sp2 :D

Nacisto su se izgubili u nekom medjuprostoru. Ajde sto im za telefone sada izgleda kao da ga je oplodio android, ali ovo za desktop, strava i zasu. Umesto da pojednostave UI, da ga ucine intuitivnim, oni se samo sve dublje zakopavaju kako da jedan u startu los koncept nacine iole prihvatljivim. Ovakav razvoj wina moze biti samo ubica m$ nikoga drugog.

Zapravo ovaj interfejs nije pravljen za danasnje monitore, vec za monitore koje cemo koristiti za nekoliko godina - na danasnji dan vec mozes da kupis 5K monitor na kome neces moci da procitas nista u Win7, dok ce Win8.1 i Win10 izgledati kako treba.

Sto se tice intuitivnosti, to je stvar navike i ne treba toliko vremena da se naviknes na novi interfejs.

Ja konstantno setam izmedju XP i 8.1 i naravno sve je stvar navike, ko zna iako ja npr ne podnosim OSX moguce je da bih se navikao, iako sam ga koristio mesecima, neka odbojnost je u pitanju ili alergija na Apple logo. Ali reci da je W10 los, pa to mora da sam sebe telep lazes.

Vidim navikavanje na metro/modern UI ide po planu, win8 nikad popularniji sa nevorovatnim uspehom windows phone-a.

Hahahha ubedi ti jednog ljubitelja bmw-a da je za njega ustvari porsche, e tako ti je sa wp po pitanju vec osvojenog trzista od 95% u korist androida i ios-a.

BTW Ms je prvi koji je uspeo da Tablet + Telefon i PC bukvalno spoji u jedno i objasnio je i sta je VR, i kako to treba da radi, dok su ddrugi poprilicno omasili poentu, npr Google Glass, fail project za djabe su trosili vreme i novac.

Poslednja izmena:
Telefon tablet i PC da izgledaju isti nikako ne moze biti dobro, jer se drugacije koriste i za razlicite svrhe sluze no ako neko misli da je to odlicno, opet sve ok.

Vidim navikavanje na metro/modern UI ide po planu, win8 nikad popularniji sa nevorovatnim uspehom windows phone-a.

Problem je u tome sto je windows 7 bio toliko dobar da je malo ljudi preslo na win8 (ukljucujuci i mene, jednostavno me je mrzelo da diram nesto sto radi kako treba). Instalirao sam Win8.1 na laptop i moram da priznam da bolje radi od Win7 - jedino sto sam ga malo "tweakovao" pod sebe (citaj dodao start meni i windows dugme), sto nas dovodi do Win10 koji je zapravo to isto + jos neke nove stvari.

Trenutno razmisljam da predjem na Win10 zato sto mi Win7 vec izgleda zastarelo i dosadno.

Meni i dalje nije jasan prelazak sa 8.1 na 10.Neko kaže godinu dana korišćenja,a neko da imamo period od godinu dana da apdejtujemo,ako je ovo drugo znaci da ako 10-ka izadje u oktobru i ja je apgrejdujem,imacu legalan software i nadogradnje,ili?

Ja sam bas hteo Outlook kao na kompu ;) sta je tu lose?

Poceo sam da skidam :D

Nadam se da su popravili disk cleanup i keyboard leds...

Poslednja izmena:
nije bas tako,zadnja informacija je da su fermi,kepler i maxwell karte (dakle jeste stvarno sve nvidia dx11 karte) i GCN karte kompatabilne,sto mu dodje da ko ima 5xxx i 6xxx radeone nema kompatabilnu kartu.moja neka pretpostavka da ce dx12 u fullu da radi samo na najnovijim gcn i maxwell chipovima,al' to cemo jos da vidimo.
nVidia je već zvanično dala izjavu da će sve od fermija nadalje biti kompatibilno. http://blogs.nvidia.com/blog/2014/09/19/maxwell-and-dx12-delivered/
Za AMD si u pravu, sve što nije GCN izgleda nema ništa od DX12.

Poslednja izmena:
Vrh Dno