Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

drugari,hteo sam da intsaliram neke igrice,ali su mi se fajlovi promenili,umesto iso fajl sad stoji kvag fajl?O cemu se radi I kako da ih vratim

Ahahaha. Još jedan ransomver...
Format C:....

@sasabor koje igre tacno..? :)

Najpre - ntoskrnl ili ntoskml. Obrati pažnju.
Ako je r n onda je to uslovno OK, to je kernel, ako je m, onda je najverovatnije neki virus. Imenovan jako slično jer r i n spojeno izgledaju kao m.
Ako je ipak kernel, sada je pitanje šta njega toliko aktivira. Može da bude sasvim legalan proces, a može neka maliciozna komponenta.
17% i nije tako mnogo, onih 8% ti verovatno ode na gomilu sitnih drugih procesa.
Istina, pošto Win10 drlja i čačka po tvom hardu i sistemu ohoho, bio ti na netu ili ne, ovakvo opterećenje nije ništa čudno.

Danas sam pogledao jer je opet System ostao na 25% i piše ntoskrnl, a ne kako sam ja napisao sa "m".
Nakon nekih 10-15 min se vrati na 0%, dal treba tu šta raditi ili ostaviti samo tako.
To se ne događa stalno, u radu nikada, nego kad ostavim računalo i vratim se nakon 30 min ( ne znam možda 1,2 sata) onda se to dogodi, ali velim ne uvijek od 20 puta jednom se dogodi.

Nemaš problem, windows obavlja svoje.

@Marac po ovome što si do sad napisao je takodje moguće da nemaš nikakav problem, jer ntoskrnl na povremenih i kratkotrajnih 25% zauzeća procesora ne znači baš ništa. Windows obavlja svoje uobičajene zadatke u pozadini...
Da je 100% zauzeće, da se zakucava u bsod i slično e to je već druga priča.

Neki backup program za user fajlove i programe sa sistemske particije ali da sve vraća kako je bilo posle čiste instalacije?!
Ima li toga za win10?!

+1 za Macrium Reflect Free, program radi sve sto treba, podesis sve i on posle sve sam radi u pozadini, bukvalno ga zaboravis.

Da li ima razlike izmedju sedmice i desetke prilikom instalacije?

Sistem mogu da skinem sa zvanicnog sajta,nemoram da se bakcem po torentima?
Izgleda nekako lakse od sedmice (sam proces)

ako je on rekao da je u redu,onda je u redu.media creation tool radi verifikaciju posle instaliranja na usb.

Instalirao sam sistem,jeste drugacije malo ali nista pretarano tesko.
Koji antivirus najbolje ide uz windows 10 ?

nijedan,tj stock defender,ali vodi racuna sta instaliras i odakle skidas.sa dobrim adblokom (adguard,ublock) na brauzeru sasvim dovoljno.

Na laptopu mi radi odlicno ali to mi nije primarni racunar.
Bez antivirusa svakako nebih na racunaru koji koristim stalno.

360 Total Security Essential stavi i pomenuti Ublock Origin i uzivaj.

Bolje radi sistem sa 360, Defender vise usporava masinu.

Zato treba navesti i "mašinu", ako je neka spora svi AV će imati problema. Probao sam na FX6350 i Ryzenu da isključim WD i nije ništa promenilo. Čak ni bencmark ne pokazuje razliku.

Ja osecam razliku kad postavljam programe, dosta mi se sporije instaliraju nego kad je 360.

sta ce vam bilo koji antivirus za regularne programe od poznatih izdavaca?

Instalirao sam sistem,jeste drugacije malo ali nista pretarano tesko.
Koji antivirus najbolje ide uz windows 10 ?
Preko deceniju vozim Bitdefender, pokazao mi se kao najbolji. Govorim o legalno kupljenom paketu.

nijedan,tj stock defender,ali vodi racuna sta instaliras i odakle skidas.sa dobrim adblokom (adguard,ublock) na brauzeru sasvim dovoljno.
Verovatno mozemo do sutra da pisemo koliko je stav "pazi odakle sta skidas, imas kupljene programe, par block skripti i siguran si" pogresan do neba. Ali dobro, svaka skola lazne samouvernosti se skupo placa...

ne moras do sutra,daj jedan bilo kakav konkretan objektivan primer/argument?

Poslednja izmena od urednika:
Ja koristim vec 2 godine 360 security zadovoljan sam ali na pc koji stalno koristim,antivirus mi treba jer ko zna na sta cu da naletim.
Mesecno skidam 500gb pa cak i 1tb,90% sa privatnih trackera ali skinem nekad i sa javnih,bolje spreciti nego kasnije nikako oleciti.
A kako da aktiviram windows,tj kako da iskljucim onu zastitu windows firevall,brise mi aktivator.

Nazad
Vrh Dno