https://malwaretips.com/blogs/remove-kvag/drugari,hteo sam da intsaliram neke igrice,ali su mi se fajlovi promenili,umesto iso fajl sad stoji kvag fajl?O cemu se radi I kako da ih vratim
Najpre - ntoskrnl ili ntoskml. Obrati pažnju.
Ako je r n onda je to uslovno OK, to je kernel, ako je m, onda je najverovatnije neki virus. Imenovan jako slično jer r i n spojeno izgledaju kao m.
Ako je ipak kernel, sada je pitanje šta njega toliko aktivira. Može da bude sasvim legalan proces, a može neka maliciozna komponenta.
17% i nije tako mnogo, onih 8% ti verovatno ode na gomilu sitnih drugih procesa.
Istina, pošto Win10 drlja i čačka po tvom hardu i sistemu ohoho, bio ti na netu ili ne, ovakvo opterećenje nije ništa čudno.
@Marac po ovome što si do sad napisao je takodje moguće da nemaš nikakav problem, jer ntoskrnl na povremenih i kratkotrajnih 25% zauzeća procesora ne znači baš ništa. Windows obavlja svoje uobičajene zadatke u pozadini...
Da je 100% zauzeće, da se zakucava u bsod i slično e to je već druga priča.
Pa na 10ki nisi bez antivirusa, WD je sada među najboljim AV-ima a ima i drugih zaštita. Dodaš Mbam i miran si.Na laptopu mi radi odlicno ali to mi nije primarni racunar.
Bez antivirusa svakako nebih na racunaru koji koristim stalno.
sta ce vam bilo koji antivirus za regularne programe od poznatih izdavaca?
Preko deceniju vozim Bitdefender, pokazao mi se kao najbolji. Govorim o legalno kupljenom paketu.Instalirao sam sistem,jeste drugacije malo ali nista pretarano tesko.
Koji antivirus najbolje ide uz windows 10 ?
Verovatno mozemo do sutra da pisemo koliko je stav "pazi odakle sta skidas, imas kupljene programe, par block skripti i siguran si" pogresan do neba. Ali dobro, svaka skola lazne samouvernosti se skupo placa...nijedan,tj stock defender,ali vodi racuna sta instaliras i odakle skidas.sa dobrim adblokom (adguard,ublock) na brauzeru sasvim dovoljno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari