Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Zasto kupujete nesto sto nije legalno? Ako vec hocete licencu imate alate koji vam to omogucavaju za dzabe. Za firme je legalna samo kupovina u radnji sa racuna firme.

svako ima svoj izbor, ja ne kupujem ovakve stvari zbog legalnosti jer su mi kompovi kuci nego zbog toga da se ne bih mlatio raznim aktivacijama... za par dolara necu sigurno propasti a draze mi je ovo nego da platim toliko dve kafe u nekom kaficu.

mlatio raznim aktivacijama

Nije u redu pisati ovakve stvari, samo zato, jer si ljut zbog:

izgubljenog celog dana

Bio sam ovde što više moguće jasan:

https://forum.benchmark.rs/showthre...rugom-postu)&p=5536481&viewfull=1#post5536481

Tvoj problem je što si moje pisanje shvatio i sveo ovako:

Kod mene nema neki, nečiji, ovako, onako, itd. Žao mi je što si izgubio ceo dan, ali opet, to nije moj problem.

Ionako si sve odgovore dobio na PM, pa i dalje pišeš neistine.

I ovo je takođe neistina:

win7 ali bukvalno ne postoji resenje kada je instaliran na gpt formatu.

Postoji, naravno. Samo treba imati odgovarajuću ediciju, a to je Professional ili Enterprise.

I opet ću ponoviti, već dvadeset godina je ovako, na razne načine:

piratizujte kako dolikuje, a to je, ne dirajući nijedan jedini fajl samog windows-a.

Moj, možda cilj, takoreći, ovim, nije podsticanje piraterije, koliko god to smešno zvuči.

Već samo kad se piše o ovakvim stvarima, ljudi iz nekog razloga dobiju nekakav primitivan poriv, nekakva obavezna izmišljotina koja se ukoreni, da se laički najsličnije izrazim, "kvari" windows, jer izgleda da nisu ništa drugo u stanju da misle ili smisle.

Kad neko napiše nešto tako, ne može da se ne bude u fazonu, da se oseti neka mučina posle čitanja, da jedna panda umre, da jedno dete prestane da igra košarku.

Postojali su frankenštajni koji su bukvalno čupali SPPSVC servis i slične i druge gluposti u bilo kom drugom obliku, recimo. Ali takve stvari nikada nisu bile deo ovoga što pišem, niti će ikada biti.

mislim da si sve ovo shvatio previse ozbiljno... mene windows ne interesuje u zivotu i gledam da sto manje vremena gubim u vezi njega. jedan jedini razlog zasto i dalje postoji u mojoj masini su igre, u suprotnom ga ne bih nikad vise instalirao.

Win 7 GPT (bilo koja edicija) NE MOZE da se aktivira na mojoj z370 masini i NVMe disku. mozda je moglo na sata ssd/hdd-ovima ranije. ne znam da li si ovo probao u praksi ili pises napamet ali kazem opet iz prve ruke da je tako, verovao ti ili ne.
NVMe inace donosi jos po neke bubice van windows okruzenja.

takodje mogu da ponovim sve metode iz svog prethodnog posta, probam sve isto i ponovo izgubim jos jedan dan i nista se nece promeniti.

kad kazem "nekim" mislim na poznatije aktivatore koji regularno kruze, nalaze se i na MDL forumu koji se ne bavi piraterijom (MS Toolkit, Kayemspicy, hwid.kms38.gen.mk6...) i sa namerom nisam hteo da ih imenujem jer mozda krse pravila ovog ili nekog drugog foruma.
umesto svega ovoga mi je mnogo laksa i brza varijanta da kupim kljuc za par dolara koji takodje ne menja ni jedan jedini fajl windowsa. ne interesuje me kome ide taj novac i mogu lako da ga prezalim i kupim drugi ako prvi prestane da radi. sa druge strane opet vise verujem tom kljucu ciji god da je nego bilo kom aktivatoru.

uostalom ovo je moje iskustvo i prica se nece promeniti iako verujem da tvoje metode funkcionisu na nekim drugim masinama.

Lepo napisano, previse ozbiljno shvata Windows i sve oko njega. Ne kazem da nisu dobri saveti ali da gubim vreme rucno nesto da radim a tamo neko napravio sve na jedan klik, ne pada mi napamet. Pogotovo sto se potencira da tamo nesto na Torrentu ne valja a skida i koristi brdo ljudi, komentari svi pozitivni dok sam Micro$oft sa Win10 ti nagura najgori spyware u istoriji racunara. Dakle gubi svaki smisao da untouched verzija je jedina prava a ona svakom edicijom sve gora sa sve vise bagova.
Na desktop vratio Win7 pre mesec dana i sad tek vidim koliko je Win10 djubre.

Hmm.......

Ja najvise verujem sa MSDN-a uz proveru hash:d

Hmm.......

Ja najvise verujem sa MSDN-a uz proveru hash:d
Bez brige, iso-i skinuti sa programčetom u gornjem linku su nedirnuti i skidaju se sa microsoft servera. Kao što si i sam spomenuo lako je proveriti, probaj. Imaš više pojedinosti u temi u mom potpisu.

Interesantno na ms sajtu nema win 7 da se skine! Doduše "kopao" sam samo par minuta.
Edit: pronašao windows iso donloader :)

@Sirius9 win 7 odavno nije na ms sajtu, nisi morao tražiti poseban downloader za njega jer gore spomenut alat skida i sedmicu, office i ostalo.
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=383329

Pa da, taj sam i koristio :)
Skunuo 7-micu i sad ću samo ključ da kupim i probam tu opciju.
Imao sam i 10-ku instaliranu i nisam imao nikakvih problema, radila je lepo i brzo, ne znam koji je build bio ali neću više da gledam kako se apdejtuje svake nedelje, to pod 1, a pod 2 ne da su nakrkali brdo nepotrebnih aplikacije nego je to bilo kao da su rekli inženjerima "ajde, šta ko želi da doda u win instalaciju sad je vreme, ispunjavamo sve želje", ako mi bude trebao video editor staviću neki a ne da se uz win instalira 5 komada :wall:

Poslednja izmena:
^ probaj LTSC verziju, nema nista od bloatwarea i ne dobija svakakve apdejtove kao pro verzija.
ja sam je instalirao malo za testiranje i navikavanje i za sad je sve ok. dokle ce tako, videcemo...

ja se nekako nisam pre ovoga setio.
iskljucio sam potpuno defender i auto apdejt drajvera pa cemo da vidimo.
za sad radi lepo. mada kod mene je svaki radio lepo dok jednog dana sam ne prsne bukvalno iz cista mira.
prosli 10 pro mi se toliko raspao jednog jutra da nisam mogao nista da mu uradim jer je pukao settings i control panel.
ako ova LTSC potraje mozda se i zadrzim na win 10.

LTSC? Jel to ovaj:

win10.JPG

Edit: ah zaboravi, nisam video da piše "Server" ispred... Ne vidim nigde Win 10 pro ili sl. a da ima LTSC u nastavku!

Poslednja izmena:
skini ovaj alat koji sam kacio gore i raspakuj pa pokreni svf.iso.converter.aio fajl. zatim pritisni slovo M na tastaturi, pa zatim C da bi odabrao poslednju 17763.1 LTSC verziju i prati korake:

https://gitlab.com/s1ave77/SVF.ISO.CONVERTER

To nije pitanje za ovaj forum

Nije stvar u tome šta svi koristimo i kako, nego da ne smemo da popularišemo :D
I striktno je zabranjeno, hebga.

Kako da aktiviram ovo posto je Windows 10 Enterprise LTSC Evaluation?

Nikako.

Ključna reč je Evaluation.

Zapravo, imaš problem sa samim alatom, jer tek treba da pretvoriš Evaluation ISO u regularan ISO uz pomoć SVF patch-a.

Isti pomenuti alat od s1ave77, ne radi kako treba već najmanje dve nedelje i suspendovan je od strane autora.

Ako postaviš informaciju, koji eval ISO imaš i njegov SHA1 hash, možda mogu da pomognem da ne skidaš ponovo, već samo jedan mali deo, tj. samo SVF patch. Tome i služi smartversion, da bismo uštedeli prostor, tako da čuvamo samo razliku između dva fajla.

Poslednja izmena:
To sam i ja video ali kasno na MDL sajtu da im ne radi tool.

U medjuvremenu sam obrisao ISO i nasao Untouched LTSC ISO i poceo da svlacim.

Hvala na ponudi bilo bi dobro da nisam obrisao ISO.

Evo Untouched LTSC ISO!!!

32-bit ISO: SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_32-bit_English_MLF_X21-96424.ISO
SHA-1: 220EB673D4AED9F1652C1CE3D2731CD96A8138F2

http://cdn.digiboy.ir/?b=dlir-s3&f=SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_32-bit_English_MLF_X21-96424.ISO

64-bit ISO: SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_64-bit_English_MLF_X21-96425.ISO
SHA-1: D5B2F95E3DD658517FE7C14DF4F36DE633CA4845

http://cdn.digiboy.ir/?b=dlir-s3&f=SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_64-bit_English_MLF_X21-96425.ISO

Poslednja izmena:
U svakom slučaju, proveri njegov SHA1.

Ako imaš u vidu upgrade, onda nemoj uzimati 17763.1, već najmanje 17763.107.

Prva verzija, koja je izašla, može da briše korisničke podatke, bez znanja korisnika. (da se ubiješ od lepote zvane windows as a service - "WaaS")

Ako je clean install, onda neće biti problema. Bar se nadam. :D

Evo Untouched LTSC ISO!!!

32-bit ISO: SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_32-bit_English_MLF_X21-96424.ISO
SHA-1: 220EB673D4AED9F1652C1CE3D2731CD96A8138F2

http://cdn.digiboy.ir/?b=dlir-s3&f=SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_32-bit_English_MLF_X21-96424.ISO

64-bit ISO: SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_64-bit_English_MLF_X21-96425.ISO
SHA-1: D5B2F95E3DD658517FE7C14DF4F36DE633CA4845

http://cdn.digiboy.ir/?b=dlir-s3&f=SW_DVD5_WIN_ENT_LTSC_2019_64-bit_English_MLF_X21-96425.ISO

U redu je, ovo je 17763.107, tako da neće biti problema, u slučaju upgrade-a, ako to bilo ko bude želeo.

Mada je u martu MS izdao novi LTSC ISO 17763.316.

Poslednja izmena:
Može li samo update da skine i instalira a da se driver-i koji su instalirani ne dirnu?

Naravno da može. Na tebi je da li ćeš ga instalirati kroz Windows Update ili ručnu skinuti i pokrenuti MSU fajl. Podrazumijevam da ti je već instaliran LTSC 2019.

Nazad
Vrh Dno