Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Pa ako ti je slabiji hw onda je ok sto si stavio x86 , npr 2GB ram, dual core itd...
Ovako svakako da je pametnije koristiti 64bit os ako imas 64bit cpu... a to je odavno standard.
Problem su gpu drajveri, ddu i sveza instalacija pa onda mozes da uzivas.

https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/dell-inspiron-n5110-(i3_2350m.-4gb.-500gb)-15293

Imam ovaj, pa ne znam da li sam ok stavio x86 umesto x64.

Imam direktno uz win ubacen i najnoviji 4.7.1 NET Framework. Kad upalim komp pise mi da se instalira net 3.5 koji nece. Pise Error code 0x800F081F. Dali toliko moram ubacim prethodnu verziju?

Ne radi precica za povecanje/smanjenje boje ekrana na fn+brightness.

Poslednja izmena:
https://www.bcgroup-online.com/laptopovi/dell-inspiron-n5110-(i3_2350m.-4gb.-500gb)-15293

Imam ovaj, pa ne znam da li sam ok stavio x86 umesto x64.

Imam direktno uz win ubacen i najnoviji 4.7.1 NET Framework. Kad upalim komp pise mi da se instalira net 3.5 koji nece. Pise Error code 0x800F081F. Dali toliko moram ubacim prethodnu verziju?

Ne radi precica za povecanje/smanjenje boje ekrana na fn+brightness.
http://winaero.com/blog/offline-install-of-net-framework-3-5-in-windows-10-using-dism/

X64 instaliraj, a oko fn precica odes na sajt proizvodjaca laptopa i skines sve u vezu tog modela, driajveri itd...

"drajver za rezoluciju"
Joj.
I LOL.

Dobro kako god se zvao taj drajver koji mi je popravio rez. Neki XY drajver sve u svemu. :D

Imam Office 2013, ali na ovoj poslednjoj verziji nece da se instalira. "Ova app nece da se pokrene na mom uredjaju". Ranije je bilo ok na v1703, v1607. Zna neko do cega je? Da nije ukinut narodni word?

Poslednja izmena:
Grafički drajver :)

Nisu ukinute "narodne" verzije i ne mogu biti ukinute. Nego M$oft svojim mehanizmima kompatibilnosti i koznaštaveć često brlja sa mnogo čime.
Probaj da ga instaliraš kao admininstrator,/ u kompatibilnom modu,/ nemoj da pokrećeš msi nego exe fajl...moraš da čačkaš...

Grafički drajver :)

Nisu ukinute "narodne" verzije i ne mogu biti ukinute. Nego M$oft svojim mehanizmima kompatibilnosti i koznaštaveć često brlja sa mnogo čime.
Probaj da ga instaliraš kao admininstrator,/ u kompatibilnom modu,/ nemoj da pokrećeš msi nego exe fajl...moraš da čačkaš...

Ok, pretpostavio sam da je graficki drajver, nego nisam bio siguran da li bas sredjuje i rezoluciju.

Elem, nece ni preko administratora da se pokrene. Pokrecem onu ikonicu setup, a kao iso fajl mi je skinut program. Da skidam od negde neki drugi da pokusam?

26133832_10208517592095828_1810808630_o.png

Poslednja izmena:
Vidi da UAC nije full aktivan, smanji mu nivo paranoje. Prošetaj kroz opcije security centra
Zavisno od verzije instalacionog diska/iso-a, postoje recimo
- glavni setap u root-u, pa ima u folderu "office" setup32.exe
- u podfolderu "standard.ww" officexx.exe
- files\setup.exe ili files\x86\...
itd
Ili skini poslednje lečeno izdanje...
Mada mi to najviše liči na problem sa korisničkim privilegijama koje je apdejt ukinuo
Progugalj malo na tu temu (sa kodom greške ili tačnom porukom), verovatno postoji odgovor na netu.

Dobro kako god se zvao taj drajver koji mi je popravio rez. Neki XY drajver sve u svemu. :D

Imam Office 2013, ali na ovoj poslednjoj verziji nece da se instalira. "Ova app nece da se pokrene na mom uredjaju". Ranije je bilo ok na v1703, v1607. Zna neko do cega je? Da nije ukinut narodni word?

Da nemaš 64 bit instalaciju, a 32 bit Win 10?

Da li neko zasto mi procesor obara takt na 1196mhz kada je u Power options sve lepo podeseno i temperature su odlicne od procesora:

123.PNG

124.PNG

U biosu nema nista za power saving ili slicno?

Temperature i nisu baš odlične, naprotiv. Ali ajd, notebook...
Mehanizmi obaranja takta ugrađeni su u procesor i podržani od strane čipset drajvera. Kada ne radi ništa zahtevno, naravno da će oboriti klok na minimalni, šta će mu brže. Proguglaj malo, informiši se i nauči ponešto :)
Ovo pitanje ti je u skroz pogrešnoj temi i sekciji.

Poslednja izmena:
Temperature su odlicne rekao bih, u laptopovima procesori trpe daleko vise, do 105 stepeni, a ovde ne prelazi 60.
Kod mene na 5200U pri bilo kakvom opterecenju ide temperatura preko 70c kao od sale, a daleko je manji potrosac od ovog quada.

Offtopic jeste :D

Temperature i nisu baš odlične, naprotiv. Ali ajd, notebook...
Mehanizmi obaranja takta ugrađeni su u procesor i podržani od strane čipset drajvera. Kada ne radi ništa zahtevno, naravno da će oboriti klok na minimalni, šta će mu brže. Proguglaj malo, informiši se i nauči ponešto :)
Ovo pitanje ti je u skroz pogrešnoj temi i sekciji.

Mozda misli da mu to radi W10 ?! :d

Otkrio sam zašto mi je fail-ovao update. Zbog dual boot-a mi windows particija nije označena kao active. Nakon što sam je označio kao active, uspešno se instalirao update. Međutim, windows bootloader mi je pregazio grub pa sam imao muke oko toga. Bezveze je što to pravi problem...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Dali postoji drajveri za Logitech QuickCam V-UAP9 za WINDOVS 10 trazio po netu nemogu da nadem.

Kako da isključim touchpad na laptopu? U podešavanjima ne mogu da nađem

Da nemaš 64 bit instalaciju, a 32 bit Win 10?

"System type 32bit, 64 based procesor" pise u control panel>sys. and security>system. Imam instalaciju win10 da se bira x64 ili x86. Ja sam ubacio x86, a ovamo mi pise OS type 32bit.

Sve u svemu, sredio sam skinuvsi drugi word 2016. Sad je sve ok. Hvala svima na pomoci. :)

Poslednja izmena:
Kako da isključim touchpad na laptopu? U podešavanjima ne mogu da nađem

Na nekoliko modela nikako nije prolazilo disejblovanje, ni preko tastera ni preko drajvera.
Tek kada uđeš u kontrol panel, stavka tačped, u njegovim opcijama disable funkcioniše.

99% sam siguran da je Atom zakucao UI, tokom svog update-a. Dakle, start meni ne reaguje, nije mi se desilo preko mesec dana, ovo je jedino što ima smisla kao razlog.

Zdravo svima. Potrebna mi je pomoc. Nadam se da je tema odgovarajuca. Izgleda da mi je pao sistem. Imam windows 10. Nisam nikad ranije sam instalirao windows pa me zanima da li mogu to sam da bezbedno odradim. Kad kazem bezbedno mislim pte svega da ne izgubim licne podatke. Imao sam dve particije, windows na c i podaci na d. Kolko znam iz teorije, to je zbog toga da sad kad instaliram windows, stavim ga na c i ostaje mi sve od podataka na d. Tako je u teoriji, e sad kao sto sam rekao, nisam nikad pokusavao. WP_20171230_23_21_31_Pro.jpg
Ovo instaliram sa dvd-a. Dakle moze pomoc oko ovih particija, da instaliram i sacuvam podatke ili je sigurnije da nosim nekom strucnijem. Inace ovo je bio problem.WP_20171230_23_28_47_Pro.jpg
Ako moze da se resi drugacije,a da se ne instalira windows recite...

Sudeci prema prvoj fotografiji, sistem bih instalirao na Drive 0 Partition 3, ali prvo bih proverio kakvo je stanje hard diska sa HDD Sentinel, CrystalDiskInfo.

Ne znam kako to da proverim. Probao sam da stavim upravo na Drive 0 Partition 3, tako sto sam samo formatirao to, ali sad se javlja drugi problem, nece next i izlazi ovo.CCapture (17).jpg

Nemoj koristiti taj GPT partition koristi obične MBR particije "da te ceo svet razume". Lakše se održavaju i popravljaju.

Hteo bih da instaliram mTalk moram da side load -ujem moze li na pm link gde da skinem.

Vrh Dno