Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Ne znaš, ali možeš da probaš. Meni se na računaru iz profila dešavalo, nikad nisam video na nekom drugom. Ali je poznat problem, o kom se mnogo piše.
Što se mene tiče Windows ne bi smeo da dozvoli da bilo koji servis može da ga tako zabode, ali trenutno može.

msconfig>sevices>hide all microsoft services>pa sve disable

Ljudi da prihvatim ili? Danas kad sam upalio komp izaslo mi je obavestenje da je skinut neki novi windows i pita da li da ga instalira i da li da obrise stari, mislim da se zove creators (tako nesto ) a ja trenutno imam win 10 pro.

Ako ti sadašnja verzija 10-ke radi kako treba, ja ne bih prihvatao. Mogućnost za neki problem nije mala, jer malo-malo pa ne radi ovo, ne radi ono posle update-a...

Nema sile da instaliram ovaj decembarski kumulativni... Samo vrti ovo...

KB4054517

b9cf9ff728df3bd49c18aedceb3ebb93.jpg

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Power Shell kao admin ukucaj sfc \scannow, posle restart, pa probaj opet. Obavezno ugasi antivirus ako je bilo koji osim Defendera.

Pozdrav. Imam instaliran win10 na starijem racunaru, al je particija C na kojoj je instaliran mala. Postoji li mogucnost da smanjim D particiju, a da povecam C za toliko, bez brisanja windowsa?

Moguce je sa na primer EaseUS Partition Master-om (ili nekim slicnim programom), uvek je dobro da napravis bekap podataka u slucaju da nesto ne bude u redu (ja sam vise puta radio bez ikakvih problema).

Ume nekad da potraje (u zavisnosti koliko se prosiruje particija).

Pozdrav. Imam instaliran win10 na starijem racunaru, al je particija C na kojoj je instaliran mala. Postoji li mogucnost da smanjim D particiju, a da povecam C za toliko, bez brisanja windowsa?

Mozes, upotrebi neki partition menager i odradi resize particije ili allocate free space from one partition to another.
Prostije receno uzmes sa D particije koliko ti treba i prebacis u C.

Poslednja izmena:
Otkud ja to mogu da znam sta prouzrokuje, bas glupost. Meni se dva puta desilo, na dva različita sistema, 1709 verzije. Ranije ni na jednom kompu na 1607 nije.

Sent from my S6 Edge
To zabadanje starta mi se desilo prosle godine , resio sam tako sto sam presao na drugi nalog koji sam imao kreiran i na kom je i dalje sve radilo ok.

Zna li neko koji je najbolji driver za Windows 10 za Broadcom 802.11n Network Adapter , imam 50mbps paket a u speed test ide samo do 30-40mbps , nije do rutera , sumnjam na wifi driver.

ako je telekomov ruter, onda je do rutera. ja nikad preko wifi ne zvlacim preko 20-30 mbps..

Sent from Galaxy S8

Netis WF2411e na komsijonom laptopu sa Realtek wifi mreznom kod mene su dobre brzine.

Meni kada stavim samo N u ruteru neće telefon da se konektuje na WiFi...
U pitanju je SBB-ov EPC3928 ruter.

Kada se stavi kombinacija B/G/N onda radi ok, s tim što za link speed na telefonu stoji 54Mbps.
Laptop pokazuje 72.2 Mbps :(

Zna li neko u čemu je fora?

Poslednja izmena:
54 je teoretska brzina za "B". "G" je 100 a N je 150/300 (half/full duplex). Očigledno telefon nema "N" pa neće da poveže.

Znam sve to oko standarda i brzina.
Neće ni laptop kada se stavi "N only"...

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pod Radio Band, izaberi samo N, ako postoji ta mogućnost, pa probaj.

Zna li neko kako da intaliram mTalk na desktop-u nema ga vise na store?

Meni kada stavim samo N u ruteru neće telefon da se konektuje na WiFi...
U pitanju je SBB-ov EPC3928 ruter.

Kada se stavi kombinacija B/G/N onda radi ok, s tim što za link speed na telefonu stoji 54Mbps.
Laptop pokazuje 72.2 Mbps :(

Zna li neko u čemu je fora?

Opisivan je taj problem samo ne znam da li baš na ovoj temi.

Pođi od pretpostavke da, iako si u ruteru podesio samo N standard, router u stvari nije ispoštovao to što si podesio već radi samo u b/g modu (na to ga teraju uređaji koji su već po tim standardima nakaceni na njega). Isto važi i u situaciji kad je na ruteru podešeno b/g/n - zbog nekog gremlina nije sposoban da svičuje na N.

Workaround bi bio da disejbluješ Wi-Fi na svim uređajima sem na laptopu i da za svaki slučaj na ruteru isključiš potrebu za unošenjem passworda. Zatim da na laptopu ostaviš uključen samo N, restartuješ router I onda I na njemu podesiš N (ili kombinovano b/g/N).
Ako se povežu onda testiras i fon pa ako sve bude u redu onda vratiš pass za WiFi.

Ukratko, smisao je da učiniš da prvopovezani uređaj svakako bude zakačen po N standardu.

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Danas je drugaru otisao hard disk, uzeo je novi i ima nalepnicu za win 7 orig. Jel moguce i dalje da se upgraduje na 10 i ako je moguce da li pre toga mora da instalira direktno 10ku ili 7 pa 10

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Imaš još nekoliko dana, do nove godine. Može direktno 10ka sa registracijom od te 7mice.

Meni je podesio na 100% 1024x768, a druga opcija 125% 800x600. Sa ovog klipa meni su onemogucene opcije disable i unisntall. Pomoci nema. Jedino da se vratim na proslu verziju. Mnogo ikonice izgledaju razvuceno i velike ikoince, prozori, stranice na chromu? Jel nije problem za sistem sto sam ubacio x86 umesto x64 prilikom instalacije?

Meni je podesio na 100% 1024x768, a druga opcija 125% 800x600. Sa ovog klipa meni su onemogucene opcije disable i unisntall. Pomoci nema. Jedino da se vratim na proslu verziju. Mnogo ikonice izgledaju razvuceno i velike ikoince, prozori, stranice na chromu? Jel nije problem za sistem sto sam ubacio x86 umesto x64 prilikom instalacije?

Pa ako ti je slabiji hw onda je ok sto si stavio x86 , npr 2GB ram, dual core itd...
Ovako svakako da je pametnije koristiti 64bit os ako imas 64bit cpu... a to je odavno standard.
Problem su gpu drajveri, ddu i sveza instalacija pa onda mozes da uzivas.

Vrh Dno