Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Moze pomoci ako vam iz nekog razloga laguje win 10, trokira start, ne otvara kortanu, ne otvara AC ...

Ja se licno ne secam kada sam odradio onaj refresh , niti kada sam radio cistu instalaciju pa mi ovo pomoglo, a nisam hteo da sve radim od nule, najpre sve ovo isprobajte pa ako ne deluje onda od nule radite.

Ja ni sam ne tnam koliko sam insider buildova probao, pa prestajao , ostavljao stable, pa opet insajde , znaci nije ni cudo sto mi je trebala ova lista..

Soultion Fix 1. Open a elevated command prompt and run sfc /scannow

Solution Fix 2. Dism /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

Solution Fix 3. Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

Soultion Fix 4. Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Solution Fix 5. Open a elevated command prompt and run sfc /scannow

Solution Fix 6. open powershell and run Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest­.xml

Solution Fix 7. net user NewUser NewPassword /add

Solution Fix 8. Reset this PC

Ja sam odradio od 1 - 6 i spasio sebe reinstalacije ili resetovanja wina. :D

Ja se vracam na win7, chrome ko usporen snimak, baguje, koci da poludis. Onaj edge cas radi dobro cas i on ludi, kucam slova u prazno. Katastrofa, kud skinuh ovaj fall ili bolje da su ga nazvali fail.

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

Ma probao sam sve sto sam video na yu tjubu, na forumima.... Jednostavno nemogu da ga vratim da radi kao sto je radio.

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka

Instalirao sam Ubuntu 16.04.3 LTS! Radi neuporedivo bolje i brze od Windows 10 FC-a i ne zezaju browseri. Sve je radilo savrseno do FC-a, jednostavno pusten je bagovit build i to je to.

Ja koristim tri Chromium based browser-a (Chrome, Opera, Vivaldi sve 64-bit zadnje verzije), na više konfiguracija sa FCU, i ne kažem da nije bagovit build ili da se to ne dešava, ali nije univerzalan problem.

Instalirao sam Ubuntu 16.04.3 LTS! Radi neuporedivo bolje i brze od Windows 10 FC-a i ne zezaju browseri. Sve je radilo savrseno do FC-a, jednostavno pusten je bagovit build i to je to.

vratices se ti ubrzo na win :d

i ja sam dve nedelje furao ubuntu gnome, instalirao drajvere za amd sa njihovog sajta, sledeci put pokrenuo i zakucao na boot-u :d sad i nikad vise... linux derivat samo u Vm , tu je najbezbedniji.

Poslednja izmena:
vratices se ti ubrzo na win :d

i ja sam dve nedelje furao ubuntu gnome, instalirao drajvere za amd sa njihovog sajta, sledeci put pokrenuo i zakucao na boot-u :d sad i nikad vise... linux derivat samo u Vm , tu je najbezbedniji.

Zasto meni nikada nije zakucao nakon instalacije drajvera za graficku? Sve je brze nego na Windows-u 10, i surf i pokretanje aplikacija, nema problema sa videom na web-u, Android Studio mi radi osetno brze nego na Windows-u 10 na istoj konfi (konfa iz potpisa). Jedini problem je sto ima manje igrica nego za Windows.

Potpisujem da ti je zakucao zbog losih AMD-ovih drajvera za graficku. Trebao si prvo da napravis deb pakete od instalacionog fajla sa AMD-ovog sajta i tako da instaliras (dpkg -i *.deb).

Screenshot from 2017-11-08 23-26-14.jpg

Nije ovaj fall update jos ispeglan kako creators,ko se razmislja da predje na fall nek ceka jos

Da li je neko imao ovakav problem sa sleepom, restartom i shutdownom sa laptopom pod windows 10?

Problem se javio nakon clean instalacije Windows 10. Pre toga je duže vreme bila isto desetka, nikakvih problema nije bilo. Dakle, laptop kada zaklopim odlazi u nešto što bi trebalo da je sleep, ali se posle ne budi uopšte, ekran ostaje crn. Lampica koja bi u sleepu trebalo da treperi nastavlja da svetli regularno, a i fan, iako dosta tiši, i dalje se može čuti. Ne reaguje ni na tastaturu. Jedini način da se izbavim odatle je power button 4+ sec i onda klasično paljenje. Menjao sam hybrid sleep podešavanja, wake on sam stavljao za tastatutu i trackpad, nvidia driver update-ovao pa vraćao na neke starije verzije (negde na netu nekome problem rešilo), svašta još nešto, ne sećam se više. Problem ostao, ali dešavalo se kad bih ga kratko koristio (par min) pa zaklopio da bi uleteo u sleep normalno. Tu mi palo na pamet da se sigurno neki problematičan proces startuje u međuvremenu, ali tad nisam imao baš vremena da istražujem.
Međutim, u nekom trenutku javlja se dodatno sledeće. Restart laptopa odjednom postade misaona imenica jer baš kad očekuješ boot, kad eto njega skroz se ugasi. Shutdown upada u stanje kao kad pokušam sleep, ne gasi se uopšte.

Gasim ga na restart, više ga ni ne zaklapam, tako da problem i nije toliko frustrirajući. Samo me brine kod tog restarta taj iznenadni prestanak rada uz neki kraći pištavi zvuk, valjda mu ne skraćujem životni vek mnogo. Baterija mu već neko vreme nikakva tako da je nonstop na punjaču. U pitanju je Asus x550ln.

Sličan problem takođe sa Asus laptopom, ako nađeš neko rešenje, javi mi.
Mislim da je neki drajver verovatno problem, ali ne znam koji.

Za pocetak obojica obrisite Power4Gear Hybrid ako imate instalirano slucajno, hoce da odlepi laptop zbog toga. Takodje iskljucite Fast Boot jer i od toga poblesavi laptop.

Pozdrav, ne znam da li je bilo pitanje. Imam na lap topu w10 koji je instaliran pre skoro dve godine kad je bilo dzabe.

E sad pitanje glasi, na nov racunar sam instalirao licenciran w10 pro, i uneo isti windowslive mail kojim ulazim i na lap topu? Komp je nov, i prvi put sad instaliran.. dakle isti login mail i za lap i za pc? Jel to problem?

Sent from my SM-J530F using Tapatalk

Naravno da nije... jedna osoba može da ima neograničen broj računara ,)

Da li je neko od vas koristio Edge browser kao ereader?
Recimo otvorim pdf fajl preko njega i hocu da citam. Stavim gore "Fit to Width". Cim prebacim na sledecu stranu on me vrati u "Fit to page".
Kako da ga podesim da non stop bude u "Fit to Width" modu citanja?

EDIT:
Posto skoro nikakvih ezultata na internetu nema (verovatno malo ljudi ovo cudo koristi kao ereader), uspeo sam da provalim resenje. Treba u Layout opciji iznad da se izabere Continuous scrolling "ON", i onda skrolovanjem nastavlja da prikazuje strane onako kako je velicina i izgled zadat.

Poslednja izmena:
Da li je moguće da je partition resize zaključan na 1703? Wtf?!

Edit: dozvoljeno je samo kroz System storage managment, AOEMI i EaseUS su zaključani.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam sad na 1709, ali to mi više zvuči kao da nisi pokrenuo kao Admin.

Sve ide kao admin, izbaci mi sledeću poruku:

"information code: 49"
The version of system is equal to or higher than 1703. We suggest you don't move the system partition, which may cause system boot failure.

Slično nešto javi i kod EaseUS. Međutim shrink C preko Disk Managment, pa preko AEOMI extend D je uspeo.

U GPT je disk...

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ja sam radio jedan resize sistemske na 1703, doduše sa MiniTool i nije bio GPT u pitanju.

Ljudi, moze savet/pomoc.
Uzeo sam juce laptop ok konfiguracije i naravno uzeo sam ga bez OS.
Sada je jako nezahvalno mi da za kratko vreme procitam 1400 postova i da budem upoznat sa WIN 10 prednostima i manama. Pa me zanima da li da idem na njega a pri tom o njemu nista ne znam cak ni koja verzija je sad aktuelna (vidim da postoji i pro :) pa ako neko i tu moze kratko da mi kaze ) ili da idem na win 7.
Ako je predlog WIN 10 jel moze na PM savet gde i kako :)

Hvala unapred!

Probaš Win10 pa ako ti se ne sviđa vratiš se na 7-cu jer je evidentno da kod nekih radi 10-ka bez ikakvih problema(kao kod mene na oba kompa) a kod nekih su stalni problemi pa zbog toga ova tema ima milion strana.

Hvala Veljo, upravo to pogledam prethodnu stranicu i vidim ljudi imaju problema sa obicnim Chromom.

Oko same instalacije da li je slicna kao i kod 7-ce? I da li isto mislim znam da moze ali ima il neka fora oko instaliacije sa USB-a?

Koristi Rufus za pravljenje instalacionog USB-a,sve ostalo je isto kao na 7-ci.

Treba mi neki tool kako skinuti iso file legalnog Win 10 sa svim apdejtovima. Secam se da je pre bilo ali ne mogu da nadjem

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Mislim da više nema iso, bar ne noviji i bez neke registracije. Ono što je možda najjednostavnije jeste da iz Media Creation Tool kreiraš USB/SD instalaciju, on će da pokupi najnovije (koliko novo želi MS) i onda od toga napraviš svoj ISO čas posla. Na dl ode isto vremena kao i za bilo koji. Tako sam ja razmišljao da napravim.

Treba mi neki tool kako skinuti iso file legalnog Win 10 sa svim apdejtovima. Secam se da je pre bilo ali ne mogu da nadjem

Sent from my Le X820 using Tapatalk
Odavde, to je zadnji zvanični ISO - http://www.phuongcloudit.com/2017/10/windows-10-version-1709-updated-sept.html

Imaš i ovde - https://tb.rg-adguard.net/index.php

ISO fajlove reži na duple DVD diskove ili napravi butabilan fleš sa https://rufus.akeo.ie/ programom.

Licence za windows i office kupi na ebay-u ili koristi kmspico i to je to ;)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mislim da više nema iso, bar ne noviji i bez neke registracije. Ono što je možda najjednostavnije jeste da iz Media Creation Tool kreiraš USB/SD instalaciju, on će da pokupi najnovije (koliko novo želi MS) i onda od toga napraviš svoj ISO čas posla. Na dl ode isto vremena kao i za bilo koji. Tako sam ja razmišljao da napravim.
+1 to je jedini "zvanicni" izvor.

Vrh Dno