Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Evo sa 32-bit (mator ruter deli net na usb, kada su povezana oba PC)
Ne rade drajveri na 64-bit sistemima usb povezivanje krs rutera.

Screenshot (2).png

Zanimljivo na 32-bit klip 1080p procesor skoro i da ne radi.

Screenshot (3).png

Poslednja izmena:
Evo sa 32-bit (mator ruter deli net na usb, kada su povezana oba PC)
Ne rade drajveri na 64-bit sistemima usb povezivanje krs rutera.

Pogledajte prilog 161717

Zanimljivo na 32-bit klip 1080p procesor skoro i da ne radi.

Pogledajte prilog 161720

Hm.... To je interesantno . Nisam probao 32bit verziju. A mogao bih imam samo 4gb rama tako da ne gubim mnogo 32bitnom verzijom.

Videcu kad izadje novi build uradicu 32bit verziju.

Ne reaguje na levo dugme, na desno se pojavi isto kao na win8
Kad kliknem levim dugmetom, samo zasvetli win logo ali se nista ne pojavljuje.

Poslednja izmena:
Evo i ja instalirah Win10 x64.Mogu reći da sam zadovoljan,bolje mi je legao nego win 8.1 .AMD drajvere mi je sam instalirao i oni su od 28.01.2015 .Ono što sam do sad čačkao radi mi ko na win8.1 samo sam primetio da mi u Chromu sporije ulazi nego na win8.1

Resena misterija oko nestanka start menija. Pokusao sam da odradim update, kad ono, prijavi mi da mi je UAC ugasen ? Ja ga gasio nisam, sta se desilo nemam pojma, glavno da je sad start meni tu.

Hajde napiši detaljno postupak kako si povratio start meni, pošto meni je nestao nakon update-a. Kad kliknem na start dugme umesto start menija, samo pobeli ono polje koje je predviđeno za cortanu, mada mi piše "search the web and windows", i to je to!!! Šta bi trebalo da predstavlja skraćenica UAC?!!.:smash:

Stisni na desktopu "F1", kada ti izadje help gore upisi UAC. Nadji setings za uac (user account control) i stavi ga na odgovarajucu vrednost - default. Posle restarta, pojavio se start meni.

Na oficijanom Microsoft sajtu.Prijavio se za onaj program testiranja i skinuo Win 10 x64

Vuk:

konacno sam skapirao otkud onoliki problemi,prolem je sto overklokovanje monitora bas ne plese sa win10 tp-om i amd drajverima.isti lanac je u win 8.1 funkcionisao mesecima savrseno,zato nije mi ni palo na pamet da posumnjam,sad sam reinstalirao drajvere bez klokovanja monitora,pa ce vidimo.

Vuk:

konacno sam skapirao otkud onoliki problemi,prolem je sto overklokovanje monitora bas ne plese sa win10 tp-om i amd drajverima.isti lanac je u win 8.1 funkcionisao mesecima savrseno,zato nije mi ni palo na pamet da posumnjam,sad sam reinstalirao drajvere bez klokovanja monitora,pa ce vidimo.
Odlicno, najzad da se bar zna razlog..
Nemoguce da je do konfiguracije da daje tako lose rezultate.
AMD vec radi na drajverima za win10, tako da se ocekuje boljitak sa te strane.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?348026-AMD-radi-na-drajverima-za-Windows-10-preview-verzije

@ hektor2 namesti na auto acount log in, tako da ne moras da se smaras.

Poslednja izmena:
Koristis bing aktivno? Ja se privikavam polako :)

Ja iskreno pokušavam, kao što sam izbacio i chrome iz upotrebe, ali mi bing jednostavno ne daje rezultate koje gugl daje.
Često znam šta tražim i gde treba da nađem, kako da guglam, i nađem brzo i lako.
Pokušao par puta sa bing, ali to što mi treba ne daje mi.

ma sljakaju drajveri kako treba,i rezovi su kako treba u normalnim igrama,samo je to klokovanje monitora na 75hz bio taj faktor X koji je donosio nestabilnost.sto se tice onog problema sa "steam" procesom koji je napucavao karte,ocigledno je bila majning skripta u formi malvera/virusa,kako hocete,a nijedan AV ga nije nasao (defender,eset SS,malwarebytes...) na kraju sam ga rucno uklonio iz appdata foldera,i sad sve okej.kako se zapatio,to vec nemam pojma.,)

Ja iskreno pokušavam, kao što sam izbacio i chrome iz upotrebe, ali mi bing jednostavno ne daje rezultate koje gugl daje.
Često znam šta tražim i gde treba da nađem, kako da guglam, i nađem brzo i lako.
Pokušao par puta sa bing, ali to što mi treba ne daje mi.

Ja do sada nisam imao potrebe da koristim google. Nekoliko puta sam nesto trazio na bing i onda isto to na google cisto da proverim i prvi rezultati su uglavnom isti.

Osim sto na google obicno ima prvo reklame :D

Hm bice i na Bingu reklame ;) razvijaju alate ;) za native reklame. Doduse Google je objasnio sta je reklamirati nesto na internetu :) adblock je zakon za to djubree.

Hm bice i na Bingu reklame ;) razvijaju alate ;) za native reklame. Doduse Google je objasnio sta je reklamirati nesto na internetu :) adblock je zakon za to djubree.

Google , Microsoft i jos neki su poceli da placaju adblocku da ne blokiraju njihove reklame ;) .

Vredi li stavljati ovaj "latest" w10 na temu drajvera/igara i softwera u smislu jel sve sljaka kao i na w7 ili sacekati full ?

Ostao mi je KMSpico jos od 8.1 :D Mogu li sad da ga uklonim, dali ce biti posledica zbog w10 ? :D

Evo par mojih zapažanja,sve radi odlično,drajveri za Amd 6850 grafiku rade dobro,igram ponovo Batman Arham City i CoD Advance Warfare obe igrice rade odlično.
Ponekad mi se desi da kako zabaguje kad ulazim u Chromu ili kad prebacujem više fajlova,pa dosta uspori rad.Posle par minuta sve bude ok.

Vrh Dno