Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koliko ja secam za 1080p youtube ne prelazi 30%, pa za 4K klip mislim da je zakucavao blizu 100%.

Youtube je HTML5 sada po default-u, možda zbog toga.

Aj bas cu testirati posle klip na IE i Chromu :)
El vam ukljucen Hardware acceleration u Chrome-u? Rasterecuje procesor, uposljava GPU.

Pa kod ovih html5 klipova hw akceleracija nesto slabo funkcionise (ako uopste i funkcionise), jedino hoce kada se prebacim na flash, ali onda se dosta gube frejmovi kada pustim klip.

Definitivno chrome pravi problem u win10, kod mene isti video kada pustim u IE, cpu ide na 30% dok je to u Chrome za isti video izmedju 80-90%

Instalirah Windows 10 na dva kompa prekjuce.

Smorio sam se što ne mogu nikako običan share da uradim. Share par foldera.
Ne vidim u Homegroup oba računara nikako.

Je l' probao neko od vas ovo?

kod mene radi ok share. na jednom je win 10, druga dva koja se kace na prvi su win 7.

Oba računara su pingabilna
Oba su mi Worgroup
Konekcija mi je private
sa jednim sam startovao homegroup, drugi računar uopšte ne vidi.
Folderi su mi šerovani.
Firewall mi je isključen, a kasnije sam i enejblovao u njemu bukvalno sve.
U Ethernet properties čekirano mi je File and Printer Sharing

Nemam ideju šta sam mogao da zaboravim

Drugi računar ne vidim uopšte u homegroup, niti sa tim drugim vidim moj...

Poslednja izmena:
nije nadam se :)
promenio sam malopre u KANC oba računara i nikakav boljitak.

Čak sam i nalog koji je ulogovan na drugi računar, dodao kod mene u User accounts.

Evo zauzeca za 1080p ne prlazi 25% vecinom 15% nema razlike izmedju hardware acceleration
ukljucenim ili iskljucenim.

Screenshot (73).png Screenshot (74).png

4K video 97-99% zauzece procesora, treba mi brza konekcija, nedovljno ovih 20mb/s.

Screenshot (75).jpg

Vecina vas ima bolje procesore od mene, zato ne krivite win 10 za svaki problem.

Ma to oni procesi koji salju informacije dosta opterecuju procesor, ima objasnjeno par strana unazad kako se mogu iskljuciti.

Ma pogasio sam to sve, cak i Kortanu, kad ona radi cpu je nonstop na 15% i u stanju mirovanja na desktop, a ovako je na 2%

Testirao sam sve.

Na chrome kad pustim 1080 ide cpu u 100% secka i zvuk i slika ubija, u full screen jos gore.

Dok na firefox ovako radi lepo ali ide u 100% , a u full screen laguje slika mnogo dok zvuk ide normalno.

Sve to na 8.1 radi savrseno lepo .

Definitno je problem u optimizaciji mozda i do drajvera nesto.

Html sam i pre koristio i na firefox i chrome , tako da nije to problem. Evo sada imam dual boot 8.1 i win 10 pustam isti klip na oba isto sve ukljuceno, znaci sve potpuno isto a na 10 ne radi kako treba dok na 8.1 radi savrseno.

Poslednja izmena:
Ocigledno po ovome se stice utisak da win 10 i dual core procesor nisu preporucljiva kombinacija :)
Znaci bar minimum neki "budzet" quad za fluidan surf & gledanje youtub-a u 1080p.

Ocigledno po ovome se stice utisak da win 10 i dual core procesor nisu preporucljiva kombinacija :)
Znaci bar minimum neki "budzet" quad za fluidan surf & gledanje youtub-a u 1080p.
Sta mi radite? odoh da gasi dva jezgra..:d

Pa to ti kazem, msm mozda ce on imati isti system requirements kao 8.1 ali sada trenutno to ne radi bas kako treba , mozda ga optimizuju bolje u buducnosti videcemo.

nije nadam se :)
promenio sam malopre u KANC oba računara i nikakav boljitak.

Čak sam i nalog koji je ulogovan na drugi računar, dodao kod mene u User accounts.

Kako si podesio? ja se povezujem sa laptopom i obratno win7.

Screenshot (78).png Screenshot (77).png Screenshot (76).png

Ja imam matori phenom x4 i lepo radi sve, e sad on je bas slab 2.2ghz , ne vidim problem sto nebi win10 radio na 3ghz dual core ok, mozda zbog nedostatka L3 cache-a kod AMD-a??
Sve ce to biti dobro kad optimizuju , za sada je i ok, kako sam ocekivao, a to da bi mogao cesce da radi u 45w modu to je istina, malo malo pa utilizing ode na 100% i trosi procesor 100w ko sijalica :D

Poslednja izmena:
Sve isto osim na All Networks gde mi je bilo uključeno Turn on password-protected sharing

Definitivno chrome pravi problem u win10, kod mene isti video kada pustim u IE, cpu ide na 30% dok je to u Chrome za isti video izmedju 80-90%

Kod mene IE sjajno funkcioniše.
Isti ovaj računar sa Win 7 i Chrome, snimci su mi seckali u 1080p, i to baš mnogo.
Na 720p je seckalo malo manje.

Sad kad sam instalirao Win 10, počeo sam malo da koristim IE 11, i YT radi savršeno i glatko. Vidim da se koristi html5 a ne flash.
Nisam merio zauzeće CPU, ali na mašini nije Q procesor :), i grafika je integrisana.

Capture.PNG

Prilično mi se sviđa IE11 kako radi, još nije savršeno, na par mesta mi je zabagovalo ali klikam "frown" da im pomognem malo

IE ovakva situacija html5 kod 1080p i 1440p nesto vece zauzece ali cini mi se lepse.

Screenshot (79).png Screenshot (80).jpg

Kod 4K krece graficka da preuzima tako da procesor ne radi vise mnogo.

Screenshot (85).jpg Screenshot (86).jpg

Kako sam zavrsio sa pustanjem 4K odmah je stigao microsoft feedback..:d

Poslednja izmena:
Dobar je IE, a Spartan ce biti zakon :) cim izadje brisem odmah chrome. Dosta sam koristio dva tri pretrazivaca, ovako i na WP i na PC imam sinhronizovano..

IE se sad i meni svideo :d, cini mi se da ce visegodisnje druzenje sa mozillilom ovde zavrsiti...
O tome se i radi sa prelaskom na win 10, dobio sam napredak u perfomansama, igrama, programima..
Ne postoji razlog da bi se vracao na win 8 ili 7...
Nekome se ne svidja kako izgleda, iskreno ni meni se ne dopada ali radi otkida...

Poslednja izmena:
Dobar je IE, a Spartan ce biti zakon :) cim izadje brisem odmah chrome. Dosta sam koristio dva tri pretrazivaca, ovako i na WP i na PC imam sinhronizovano..

Da, to i ja jedva cekam. I ne samo ta sinhronizacija vec i action centar sinhronizacija ce bidi exstra.

To za AC nisam znao, strava :) imacu na PC-u Location iako nemam GPS na kompu :D nego kada ocekujemo sledeci build za w10 ovog meseca?

Poslednja izmena:
Razliciti su. To sam jednom prevideo i bas sam se namucio. Ko zna kakva me sad glupost zeza

^Da li su mreze Home Network (ako to postoji u win 10)?

Nazad
Vrh Dno