Šta je novo?

Win 7, kada i zasto cete preci...

Kada cete preci na win7

• Ukupno glasača
    279
  • Anketa je zatvorena .
Za onoga ko koristi legalni XP... ili legalnu Vistu... Zašto kupovati Win 7?

(nadam se da je ovo dozvoljeno pitanje, mada mi se čini da nije)

Aman Zoni, to je bukvalno kao da si pitao - zašto neko kupuje Hondu Civic, kad mu Zastava 10 ide od tačke a do tačke b.

Za onoga ko koristi legalni XP... ili legalnu Vistu... Zašto kupovati Win 7?

(nadam se da je ovo dozvoljeno pitanje, mada mi se čini da nije)

Onome ko ce Windows 7 doneti neku znacajnu novinu (tipa, lupam, bolje iskoriscenje postojeceg hardvera u odnosu na Xp/Vistu) ce sigurno izdvojiti pare. I oni koji ne znaju sta ce sa istim.

Svi ostali ce sacekati jedno vreme da vide kako ce se pokazati nova platforma, sta od njihovog hw-a radi/ne radi, performansi i boljitka u odnosu na prethodnike pa ce onda tek odluciti da li ce ili nece otvoriti novcanik i pljunuti 300 dolara za novi sistem.

A oni koji furaju pirate ce preci odmah (najvecim delom) jer je za dz a i bice glavni u komsiluku :)

Aman Zoni, to je bukvalno kao da si pitao - zašto neko kupuje Hondu Civic, kad mu Zastava 10 ide od tačke a do tačke b.
Ok, znači još jedno nepoželjno pitanje... Nebitno, obrišite i moje pitanje i ove komentare, ako nije problem.

@ kUdtiHaEX: upravo to i pitam. Zato sam i naglasio da pričam striktno o legalnim OSovima, ne piratima.

Poslednja izmena:
Ja ne znam u kom ti svetu živiš? Kakav legalni OS? Koliko ljudi na forumu ima legalni OS?
Možda 5%, ma ni toliko.

Ja ne znam u kom ti svetu živiš? Kakav legalni OS? Koliko ljudi na forumu ima legalni OS?
Možda 5%, ma ni toliko.
Čak i da je to tačno, onda neka to bude teorijsko pitanje. Zar je problem odgovoriti? Ili je lakše odmah napasti zbog postavljenog pitanja? A možda i tih 5% ljudi ima pravo na odgovor?

Poslednja izmena:
Ne napadam nego kažem, da je bespotrebno raspravljati na tu temu kad legalni softver ne zanima ni 1% ljudi na ovom forumu.

A odgovor na tvoje pitanje je, zar M$ ne nudi besplatan prelazak sa Viste na W7?

zar M$ ne nudi besplatan prelazak sa Viste na W7?
Da je be$platan, ne bi bili M$ ;)

Ne, ne verujem da je upgrade sa Viste na W7 besplatan, a sigurno nije sa XPa.
http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=4615

Let's talk upgrades. I'm a Vista user; can I upgrade directly to Windows 7?
Not without buying a Windows 7 disc and installing.
http://www.extremetech.com/article2/0,2845,2340432,00.asp

I ovo:
http://www.tomshardware.com/news/windows-7-vista-free-upgrade,7018.html
http://www.downloadsquad.com/2009/01/07/vista-to-windows-7-upgrade-date-and-details-revealed/

Ali, sve to nije odgovor na moje pitanje...

Poslednja izmena:
Па пази овако, ко ће све купити W7:
1. Људи који ће баш у то време куповати нов рачунар. Неки ће добити W7 уз конфигурацију, а неки ће због мале разлике у цени и овако купити баш њега.
2. Људи који користе WinXP, већ му је време за замену.
3. Људи који троше пуно пара на рачунаре и морају увек да имају најновији ОС
4. Људи са добрим примањима, којима надоградња оперативног система не представља никакав удар на буџет.

Možda 5%, ma ni toliko.

Ne znam u kom ti svetu zivis ali svi studenti (na primer) imaju legalan MS softver, bar oni koje nije mrzelo da odu do racunarskog centra svog faksa.

Plus nemaju ovde svi racunare cisto da im trosi struju, skuplja prasinu i skida torente, neki imaju firme i od tog softvera zive pa moraju da imaju legalni softver.

Па пази овако, ко ће све купити W7:
1. Људи који ће баш у то време куповати нов рачунар. Неки ће добити W7 уз конфигурацију, а неки ће због мале разлике у цени и овако купити баш њега.
2. Људи који користе WinXP, већ му је време за замену.
3. Људи који троше пуно пара на рачунаре и морају увек да имају најновији ОС
4. Људи са добрим примањима, којима надоградња оперативног система не представља никакав удар на буџет.

Pa iskreno trebao bi svako (da ima legalan software), a po ovom tvom ispada da nece kupiti jedino oni koji nemaju para ili imaju Vistu.

Poslednja izmena:
poceli ste vec iz supljeg u prazno...ko gde sta...koga briga...gledaj svoja posla

ja sam presao na 7 ali drzim xp jos zbog nekih virtualnih masina..kad zavrsim s tim prelazim u potpunosti na 7

Ako govorimo o poslovnoj primeni, stvari kod mene u firmi stoje ovako - imamo licence na XP Pro (ne x64) i to je ok za ofis, ali za svake ozbiljne stvari vezane za 3D grafiku 2Gb po aplikaciji je malo... Na Vistu nismo preshli jer je bilo nejasno kako ce raditi, ali eto sada posle testiranja Win7 x64, definitivno celu render farmu (15 kompova) prebacujemo na Win7 x64.

Ako govorimo o poslovnoj primeni, stvari kod mene u firmi stoje ovako - imamo licence na XP Pro (ne x64) i to je ok za ofis, ali za svake ozbiljne stvari vezane za 3D grafiku 2Gb po aplikaciji je malo... Na Vistu nismo preshli jer je bilo nejasno kako ce raditi, ali eto sada posle testiranja Win7 x64, definitivno celu render farmu (15 kompova) prebacujemo na Win7 x64.
E, ovo je već koristan odgovor! Hvala ;)

Windows 7 Starter

* Limited to 3 simultaneous applications

Windows 7 Home Basic (Vista equivalent: $200)

* Missing Aero UI tweaks

Windows 7 Home Premium (Vista equivalent: $260)

* Adds "premium" games
* Can create home network groups

Windows 7 Professional (Vista equivalent: $300)

* Adds enhanced networking capabilities (Remote Desktop host, domain support, offline folders, etc.)

Windows 7 Enterprise

* Available only in volume licenses

Windows 7 Ultimate (Vista equivalent: $320)

* Limited OEM and retail availability
* Includes all features of Enterprise

Za sada , nema jos cena za upgrade. Ako si u Ovs-u i imas upgrade, nista vas ne kosta.

Izgleda da je M$ rešio da nadoknadi manjak novca koji su zagubili na Visti. Kako drugačije objasniti da Home Basic košta 200$? Ili bolje reći kako objasniti da je prva varijanta koja omogućava bilo kakvu mrežu dodje 260$.....

Nazad
Vrh Dno